Wel of niet renovatievlies bij gerenoveerde woning?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Karen V
Lid vanaf: 19/05/2015
28 berichten

Hallo,

In maart lieten we onze gerenoveerde woning plakken (muren werden afgekapt).
Volgende zomer willen we hem laten schilderen.
Verschillende vrienden zeiden dat we best eerst renovatievlies laten hangen en nadien schilderen.
Vandaag kwam een professionele schilder langs, voor een offerte.
Hij zei dat renovatievlies 'weg gegooid' geld is.
Het maakt de offerte ook wel 3 x zo duur.

Wie moeten we nu geloven?
Alvast bedankt,

Reacties

afbeelding van deco1966
Lid vanaf: 16/09/2008
2271 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je een strak en egaal uitzicht wil...dus geen verschil tussen oude en gerenoveerde muren.....

Dan zal die vakman wel alles moeten fijnplamuren en schuren om geen structuurverschillen te zien.  Daarna schuren en muurprimer schilderen.  Controleren of eventuele nog kleine foutjes en bijwerken en weer schuren en bijprimeren.  Daarna kan hij beginnen met zijn 2 eindlagen.

Als je renovatievlies kiest, moet je 1 keer controleren op oneffenheden dikker dan 1 mm en bijwerken.  Daarna kan je je vlies behangen.  ik persoonlijk gebruik dan nog eerst een muurprimer om zeker te zijn dat mijn lijm niet te snel droogt door de zuigende ondergrond (p^lakwerk en opstopwerken).  Daarna 1 primerlaag en dan 1 a 2 eindlagen (beste is 2 eindlagen).

Maar om te beweren dat renovatievlies  3 x de kostprijs is van gewoon effen schilderwerk.......nogal kort door de bocht en met een zware pet ernaar gesmeten.  Het is 1.5 keer duurder maar met de zekerheid dat alles dezelfde ondergrond heeft en uitzicht en het barstbestendig is (haarbarsten welteverstaan).  Veel schilders hebben dat renovatievlies niet graag omdat het geen fouten toelaat bij het behangen...de naden moeten perfect zijn, anders is alles naar de ********.

Als je met indirect licht en/of veel "schzerend" licht werkt in de ruimtes, zal je ook alles zien met effen schilderwerk......dus veel voorbereiding.

Schilderen is de afwerking en is het makkelijkste van de hele klus.....wat ervoor gebeurd is hetgeen wat geld kost en wat bepaald hoe moeilijk de vakman-klant is.

Bij renoivaties vertel ik hetzelfde verhaal zoals hierboven aan mijn klanten.  Zij maken de keus en zij bepalen het budget die ze willen geven ......maar je kan moeilijk voor hetzelfde budget de 2 vergelijken.