• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

uitzetvoegen chape en vloertegel

Lid geworden
30 jan 2007
Berichten
43
Waarderingsscore
0
Punten
0
hallo,



we gaan deze week beginnen met zelf te vloeren. We hebben vloerverwarming over heel de benedenverdieping. Nu is het probleem dat de chape werd gelegd vòòrdat we effectief beslist hadden welke vloer we zouden nemen. De chapper heeft toen uitzegvoegen gezet in het midden van de deuropening tussen 2 ruimten, inclusief een opening van 2 meter in 't midden van de living.



Als we uittekenen waar we best beginnen, op basis van de tegels en om kleine repen te vermijden, dan komen we niet mooi uit met de uitzetvoegen in de chape. Als we de lange uitzetvoeg als basis nemen dan hebben we veel smalle repen in huis (sommige kunnen verdoezeld worden omdat er bv een tvmeubel opstaat, maar dit komt ook voor in onze grote leefkeuken aan het grote raam.

Hoe belangrijk is het dat we exact op de uitzegvoeg in de chape zitten met onze uitzegvoegen van de tegels? Kan je hier een cm opschuiven? Wat is het maximum dat je mag opschuiven met de uitzegvoeg t.o.v. de onderliggende uitzetvoeg in de chape?
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
144
Waarderingsscore
0
Punten
0
Heeft hier ooit iemand op gereageerd?



Wij hebben EXACT hetzelfde probleem. Of we hebben strookjes van een paar centimeter, die dan ook nog eens schuin lopen van 2.5 naar 6.5 centimeter, of we moeten met de tegels over onze uitzetvoeg gaan.



We zitten met dubbele flex lijm te werken.



Is het een probleem om eeen 10 tal centimeter over deze voeg te gaan?



Marijn
 
Lid geworden
12 feb 2008
Berichten
462
Waarderingsscore
0
Punten
0
Dit topic ga ik even omhoog trekken, want wij zitten met dit probleem.. Onze uitzetvoegen zitten in het midden van de deuropeningen en enkele lopen behoorlijk scheef.



Kunnen voorgaanden of eventueel andere mensen die dit probleem hebben gehad even melden wat jullie uiteindelijk gedaan hebben?
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
5.341
Waarderingsscore
18
Punten
0
Dat item is in andere topics reeds behandeld.

Voor bewegingsvoegen zijn er 3 mogelijkheden.

1 bewegingsprofielen dwars door ondervloer en tegelvloer,

2 zetvoeg in de chape met daarboven elastische voegen,

3 zetvoeg in de chape met daarboven gelijmde bewegingsprofielen.

Een zetvoeg in de chape vangt de spanningen van de chape op : op die manier kan de chape alleen daar nog breuken doorgeven aan de tegelvloer : op die manier volgt de chape uw wensen, op voorwaarde dat de zetvoegen op de juiste plaats zitten : in alle deuropeningen en dwars door de vloeren, waar het wenselijk is. Een elastische vloervoeg valt samen met de zetvoeg in de chape, omdat de breuklijnen verticaal worden doorgegeven. Foefelen met die natuurwetten is risico's nemen.

Bv : een zetvoeg aan de ene kant van een deuropening en een soepele voeg aan de andere kant kan de tegel boven de zetvoeg doen breken : reeds meerdere malen gezien.

Bij vvw worden mantels op de leidingen voorzien waarop de zetvoegen worden geplaatst. Bij anhydriet chape hoeven geen zetvoegen of elastische tegelvoegen.

jp
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan