• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

tegels losgekomen

snhvs

Nieuw Lid
Lid geworden
25 feb 2011
Berichten
43
Waarderingsscore
0
Punten
6
Hallo allemaal,



nog een week voor de verhuis en helaas een probleem dat de kop opsteekt :mad:. Enkele maanden geleden een kennis laten chappen, wat een nachtmerrie! Op een afstand van 6m een hoogteverschil van 9cm etc, overal bobbels. Echt om van te huilen. Omdat chapep schuren zulk een verschrikkelijk karwij is dan maar mogelijke oplossingen gezocht maar die waren er helaas niet (toch geen deftige). In de kerstvakantie heb ik dan ook 2 weken dag en nacht kunnen schuren om alles terug op een normaal 'aanvaardbaar' peil en semi vlak te krijgen. Wat een nachtmerrie! Needless to say dat de kennis geen vriend meer is :).



Swoit, om wille van de beperkte opvervlakte en de slechte chappe konden we niemand vinden die binnen het beschikbare tijdsframe onze tegels kon komen plaatsen. Daarom ben ik er zelf maar aan begonnen, ik leg de tegels in een bedje van nat cement en klop ze aan met een rubberen hamer. So far so good, op een 5 tal tegels na is het klaar.



Vorige week tijdens het plaatsen maakte mijn vriendin de specie klaar, volgens mij is het daar ergens misgegaan. Het geheel was veel moeilijker werkbaar, volgens mij zat er teveel zand in. Zaterdag wou ik de resterende tegels dan ook gaan doen maar helaas bleek al snel dat de tegels op die slechte specie dus helemaal niet vast zaten. Ik kon ze eigenlijk vrijwel gewoon optillen :(... Dat bedje van cement is ondertussen eigenlijk al imens hard geworden en om eerlijk te zijn zie ik het echt niet meer zitten om dat weg te kappen , zeker omdat ik ook de andere tegels niet wil beschadigen.



De ondergrond is geen typische chappe, hij is keihard maar lijkt toch zandiger (bruiner ook bv). Gezien de situatie speel ik met het idee om die chappe gewoon te lijmen en daar de tegel op te leggen?



Zou dit kwaad kunnen?

Hoeveel zou de lijm de tegel naar boven brengen? als het 1mm is is het geen probleem maar gezien dit net voor de deur is zou het niet veel meer mogen zijn.



Alvast bedankt voor de informatie

Groetjes
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
11
Punten
0
Hmm je had je beter op voorhand geïnformeerd en er dan pas -correct- aan begonnen. Stoffige chappe zou eerst moeten geprimed/gefixeerd geweest zijn en tegels worden doorgaans met lijm gelegd en niet in de mortel (behoudens een paar uitzonderingen). Voor een lijmlaag wordt doorgaans 5mm genomen, ook weer afh van soort en grootte tegel. Dieper uitbreken lijkt me de beste optie.

Spijtig voor je voorgaande werk, maar mogelijks gaan er op termijn nog meer tegels loskomen...
 

m1chaelm

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
24 aug 2010
Berichten
2.377
Waarderingsscore
257
Punten
83
Een gewone tegel leggen op cement? Waarom heb je niet gewoon lijm gebruikt?
 

chime

Zeer Actief lid
Lid geworden
10 apr 2007
Berichten
9.178
Waarderingsscore
4
Punten
38
m1chaelm;1700230 wrote:
Een gewone tegel leggen op cement? Waarom heb je niet gewoon lijm gebruikt?



Waarschijnlijk omdat er nog te veel verschil op de chape zat.



Maar goed, in dat geval had dikbedlijm mss nog een optie geweest.

Want om het in de cement te leggen moet die cement ook dik genoeg zijn dacht ik.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan