Stuc deco in houtskeletbouw

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Moere 1982
Lid vanaf: 26/10/2017
2 berichten

Dag allemaal,
Ik ben van plan om mijn inloopdouche af te werken met stuc deco of granito van stoopen en meeus... Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen om geen problemen te krijgen ivm waterdoorsijpeling. Het betreft de eerste verdieping in een houtskeletbouw. Heeft iemand weet van de juiste opbouw van de ondergrond? Het aanbrengen van de stuc heb ik onder de knie, het is met de voorbereiding en opbouw van de ondergrond dat ik met vragen zit.

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27013 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

onder je stuk en douche bak voorzie je best een volledig waterdichte kuip

 

kan op verschillende manieren gedaan worden, meestal een folie vb kerdi

afbeelding van invis
Lid vanaf: 07/01/2018
139 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een oudje van onder het stof halen. Wij zitten met dezelfde vraagstelling. Onze douchewanden zouden wij graag met Stuc Deco doen (van Stoopen en Meeus).

De bodum van de douche zou een plaat zijn. Dus die is per definitie waterdicht. Maar mijn vraag is hoe we de opbouwdoen van op de snelbouw naar de afgewerkte Stuc Deco.

Op de snelbouw zouden we een kerdi (op tegellijm) kunnen toepassen, maar kunnen we dan Stuc Deco op de Kerdi (na gebruik primer) toepassen? of moeten we daar toch nog eerst op cementeren ofzo?

Ook vraag ik me af hoe we veilig de naden tussen de muren de doucheplaat kunnen verzorgen. Mijn idee is om de Kerdi eventueel 2-3mm te laten "stuiken" op de doucheplaat zodat de Stuc Deco daar netjes overkan en zo de voeg waterdicht te maken. Moet er tussen de Stuc Deco en de douche plaat iets elastisch voorzien worden die voor waterdichting kan zorgen?

alvast bedankt!