renovatievlies

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Stella
Lid vanaf: 10/02/2007
5 berichten

Hallo,

heeft er iemand ervaring met het gebruik van renovatievlies? we zouden dit willen gebruiken om oneffenheden in de muur te verbergen.

Reacties

afbeelding van mirza
Lid vanaf: 14/01/2007
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben renovatievlies van het merk Erfurt toegepast in onze badkamer op gepleisterde gyprocplaten, waar nogal wat putjes, scheuren enz. in zaten. We hebben de grote gaten en scheuren hersteld en hebben dan een primer op de muur (schuine muur en plafond) aangebracht (soort melkachtige vloeistof). Dan hebben we de muren ingelijmd met lijm voor glasweefselbehang en dan behangen met het renovatievlies. Daarna 2 lagen verf erop. Tot zover lijkt alles simpel, maar hou er rekening mee dat:

- je dat renovatievlies niet kan "buigen" dus in alle hoeken (binnen en buiten) moet je doorsnijden en dan opspuiten met overschilderbare silicone (veel pruts)

- je rap te veel of te weinig lijm hebt, en dat het vlies vrij zwaar is, zodat het gemakkelijk weer van het plafond of een schuine kant valt.

Gevolg is dat het bij ons op bepaalde plaatsen niet goed vasthangt: je kunt dat nu niet zien, maar bij het overschilderen (zowel bij 1e als 2e laag) kwamen er grote blazen op die plaatsen: geen leuk zicht. Nu alles droog is, kan je, als je over de muren wrijft, nog horen waar de blazen zaten en waar het dus niet goed vasthangt.

Het ziet er dus perfect uit (heel mooi glad en het oogt zeer professioneel), maar wij zijn bang dat het vroeg of laat toch loslaat, vooral omdat het in de badkamer is, waar het toch vaak zeer vochtig is.

afbeelding van bmwboy007
Lid vanaf: 20/11/2006
21 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste,

Als je blazen hebt kun je eventueel met een spuit achter het vlies spuiten, mijn vader doet dit zo als er blazen zijn, maar de kwaliteit van het vlies is ook belangrijk, en zoals veel mensen wordt er gebruik van een primer aanbevolen, maar wij gebruiken dit niet zelfs niet bij het verven

mvg

afbeelding van jandc
Lid vanaf: 11/03/2006
8315 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In mijn appartement had ik een living die volledig behangen was met renovatievlies. Dat gaf een zeer mooi vlak effect op de naden na. Ik heb dit wel laten doen door iemand die regelmatig behangt en schilderd. Bij renovatievlies moet je eerst zorgen dat je zo veel mogelijk putjes gestopt hetb en bultjes weggeschuurd.

Ik heb zelf nog geprutst met een supper goedkoop vlies van de brico en dat werkte wel vrij prettig. Het enige wat ik verkeerd heb gedaan is dat ik TE weinig lijm gebruikt heb hier en daar en dat geeft dan blazen. Dat hebt ik nog redelijk kunnen oplossen door de blaas open te snijden en met een penseel opnieuw lijm onder de blaas aan te brengen.

Het allergrootste nadeel van dat goedkope vlies was dat het verf zuipte. Daar is abnormaal veel verf in gegaan alvoor we met de lagen kleur konden beginnen. Een duurder vlies heeft dat veel minder.

afbeelding van michael
Lid vanaf: 25/03/2006
343 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

veel mensen hebben dat probleem met blazen .

wat je moet doen is je plafond of muur 2 x inlijmen !

de eerste laag geef je een dag voordien en een 2de op het moment dat je behangt .

afbeelding van handywoman
Lid vanaf: 28/05/2006
1350 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Blazen kan je ook tijdens het verven nog mooi wegwerken door ze gewoon kruisvormig in te snijden met een heel scherp mesje en er wat verf achter te strijken. Plakt even goed als de lijm en je ziet er achteraf niets meer van.

afbeelding van maooster
Lid vanaf: 14/10/2006
16 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben renovatievlies gebruikt in onze traphallen. We zagen het niet zitten om deze muren af te kappen opnieuw te bezetten. Ons resultaat is bijna gelijkaardig geworden.

Ik vermoed dat er inderdaad verschil is tussen de soorten renovatievlies.

Bij ons ging het vrij vlot.

Eerst alle grote oneffenheden en brokkelige stukken pleister behandelen. Vervolgens op maat snijden, muur lijmen, vlies lijmen en ertegen. Goed aandrukken met een droge katoenen doek en eventueel wat bij lijmen. Over de naden ook nog wat extra lijm met een goed afgedroogde lijmborstel.

Naden zijn vrijwel niet zichtbaar. We hebben ons zelfs eens misrekend. Dat hebben we opgevangen door er een stukje tussen te zetten en je ziet het bijna niet.

Verven ging vrij vlot. 1e laag wit met een zware borstel om behangpapier te lijmen. Volgende lagen met de roller.