Iemand ervaring met Acrylplaten van Seafix?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van The Chosen One
Lid vanaf: 07/04/2011
918 berichten

Iemand gaf mij deze info door, is goedkoper dan andere acrylplaten van de bekendere merken.

"DAAROM: Hebben wij de acrylplaat opnieuw uitgevonden:

Acryl in combinatie met ABS zo bekomen wij een sterke en buigbare acrylplaat. Deze combinatie maakt het installeren, transporteren, bewerken en verwerken eenvoudig, zonder stukken en brokken of scheuren en barsten.

Bekijk onze test video en zie wat je allemaal kan doen met onze acrylplaten (Saetfix SWF3000X)."

http://www.saetfix.be/

http://www.niveka.be/

prijsverschil is toch groot.

voor hetgeen dat ik wil betaal ik op een ander 1500€, hier 600€

Reacties

afbeelding van jk07
Lid vanaf: 18/10/2010
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ja, dat had ik nu ook heel erg graag geweten... Ben er gisteren toevallig ook op uitgekomen en lijkt me ook wel iets... Maar door het enorme prijsverschil op zoek naar 'het addertje'

afbeelding van apostasia
Lid vanaf: 07/02/2008
595 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

up..

Ben er ook wel in geintereseerd. Als je nu zoiets tegen een stevige gyprocwand verlijmt kan toch niet veel fout mee gaan zou ik denken? Zwakste punt lijken mij de voegen, niet de platen. Zij gebruiken standaard Soudal Fix-All, iemand een idee van de levensduur van zo'n voeg (2 platen van 5mm tegen elkaar gelijmd)?

afbeelding van Alouatta
Lid vanaf: 02/03/2011
45 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ziet er een mooi product uit. De verwerking van deze panelen lijkt me echter niet zo simpel.

Op de video's zie je ze een gat boren met een klokboor, maar die bramen ... die laten ze gewoon zitten. Rond die uitsparing komt wel nog de rozet te zitten, maar wat als je een lengte van +2m moet verzagen? De naden moeten toch mooi afgewerkt zijn en het lijkt me niet het product om met de vijl op te gaan schuren. Misschien dat de polymeer lijm dat wel een beetje kan verdoezelen?

Het lijkt me in ieder geval ook makkelijker om dat (kleine) stukje plaat wat ze in de video gebruiken te monteren, dan zo'n grote plaat.

Maar in elk geval, mijn interesse is gewekt! Dus als iemand ze al geplaatst heeft ... shoot!:)

afbeelding van apostasia
Lid vanaf: 07/02/2008
595 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik denk dat de verwerking wel meevalt. Die bramen zijn typisch voor boren/zagen in kunststof. Schuurpapier erover en ze zijn weg. Verder kan je acryl bewerken vergelijkbaar met hoe hout bewerkt wordt. Met een deftige cirkelzaag met rail kan je de platen dus normaalgezien perfect recht zagen. Kopse kanten die zichtbaar blijven kan je eerst schuren tot korrel 250 ofzo, dan afwerken met polierschijf, dan blinken ze wschlk net zo hard als de plaat zelf.

Alleszins, alle acryl alternatieven die ik vind zijn 150 a 200 euro per vierkante meter. Dat is toch echt wel veel. Ik vraag mij nu af of de grondstof echt zo duur is, of dat er gewoon serieuze marges genomen worden. Ga eens zien of ik iets vergelijkbaar vind bij Vink en wat het kost.

afbeelding van b2
Lid vanaf: 23/11/2012
710 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

En, heeft iemand het ondertussen geplaatst? 

afbeelding van ToToA
Lid vanaf: 18/03/2016
174 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

iemand ondertussen al ervaring?

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27054 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

wij hebben al 5 jaar Arcyl-platen in onze douche, zou niets anders meer willen.

laten plaatsen via Sax, merk moet ik opzoeken

PS : waterdichting zit ACHTER de plaat, dus bij ons Fermacell met voegen waterdichtgemaakt

de voegen van de platen zijn en blijven natuurlijk moeilijk punt, volgend jaar best eens vernieuwen, bijwerken bij ons, ze zijn nu nog mooi maar hier en daar een paar cm die een beetje los begint te komen. ongeveer 20 douches per week worden er genomen.

vooral de voegen tussen arcyldouchebak en platen zijn het meest gevoelig, voegen in hoek tussen 2 platen zijn nog in perfecte staat

afbeelding van tjay
Lid vanaf: 21/06/2011
10977 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Denk dat in elke douche de voeg tussen de bak en de muur de moeilijkste is? (Douchebak beweegt lichtjes onder gewicht dat er opkomt bij het douchen -> lost elke keer 0,01mm ...). Hier bij tegels + douchebak die voeg ook al moeten herdoen op sommige plekjes.

afbeelding van Stéphane L.
Lid vanaf: 15/10/2018
3 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben ervaring met beiden.

 

Toen we intussen 7 jaar geleden ons huis vernieuwden, kozen we voor de acrylaat douchewanden van bij Desco. (passepartout)

Hier hadden we uitstekende ervaringen mee. Mooie vlakke platen, mooi glanzend, en stijf. We hebben deze zelf verzaagd met een cirkelzaag, en gaten aangebracht met een klokboor. Verlijmd met Tex7 op de bestaande tegels. Ging allemaal zeer goed. Het leuke is ook dat de randen bij Desco al blinkend afgewerkt zijn.

Prijskaartje ken ik niet meer vanbuiten, maar echt goedkoop kan je dit natuurlijk niet noemen, hoewel ze wel het voordeel hadden (hebben?) om een breed gamma aan afmetingen aan te bieden.

De platen hangen er nog steeds, vertonen geen krassen en blinken nog steeds mooi.

 

Twee jaar geleden op aanraden van een vriend dan toch gezwicht om de Saetfix-platen te gebruiken toen we een douchekamer bouwden voor onze dochter. Voornaamste reden hiervan was dan ook de prijs, en gewicht: de platen wegen ca. de helft van de platen van desco, en gezien deze naar het 3de verdiep moesten zonder lift Smile

Het verzagen en voorzien van gaten gaat vlot, misschien zelfs vlotter dan bij de platen van Desco. Maar daarmee is alles dan ook gezegd.

De platen zijn merkelijk minder stijf dan de platen van desco, hierdoor zie je nog steeds vervormingen in deze douche; we plakten deze op een vlakke achterwand, maar het resultaat golft een klein beetje. De randen zijn niet mooi af te werken; heb er lang aan zitten schuren, maar doordat de kant "mat" gemaakt is, heeft vuil juist beter de kans zich te hechten. Polijsten heb ik geprobeerd, maar dat ging niet.

We hebben de platen nu iets meer dan 2 jaar, en er zijn duidelijk meer krassen zichtbaar dan in onze douche, hoewel veel minder intensief gebruikt.

De platen worden verkocht alszijnde acrylplaten, maar ik heb me laten vertellen dat deze slechts voor 5% uit acryl bestaan; de rest uit gerecycleerde minderwaardige materialen die ze ook voor auto's gebruiken. 

 

Kortom: als ik terug moet kiezen, ga ik direct terug naar Desco of soortgelijke. Het is dan wel duurder in aankoop, maar op termijn zeker de slimste keuze.

 

*Edit: Van lekken hebben geen van beide platen last.
Ik zag op de site van Saetfix dat de platen geen licht doorlaten. Waarom je licht achter je platen zou zetten is me een raadsel, en ik vermoed dat dit geen echt verkoopsargument is. Ik plakte de platen van desco met zwarte Tex7, en die zie ik er niet door.