• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Gyproc wand met schuifdeur (Xinnix) op zwevend parket plaatsen

Lid geworden
13 aug 2014
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo



SITUATIE:

Ik ben bezig met onze bovenverdieping te verbouwen. Op een houten ondervloer (lag er al - houtskelet) wil ik zwevend parket plaatsen met isolatie tussen tegen het geluid.

De bovenverdieping is nu een grote ruimte van 10m op 4m. Ik zou ook graag een tussenwand met schuifdeur in de wand (Xinnix) plaatsen.



VRAAG:

Plaats ik eerst mijn tussenwand met schuifdeur en leg ik daarna mijn vloer of plaats ik eerst mijn vloer en zet ik daarna de tussenwand? Zijn er bepaalde factoren ivm Xinnix die mijn keuze kunnen beïnvloeden? In de technische documentatie vind ik nergens iets terug ivm grondgeleiders dus op zich zou ik dan eerst mijn wand kunnen plaatsen ...



Alvast bedankt voor de hulp!
 
Lid geworden
25 dec 2012
Berichten
90
Waarderingsscore
0
Punten
0
Is de draagstructuur eerst afgewerkt met OSB, vezelplaat,...?



Dan zou ik de valse wand (metalstud,cls,...) zowiezo bevestigen op de osb. Afwerken met gyproc en de parket daarna zwevend leggen en een uitzetvoeg laten (minimum 6-7mm)!



Indien je eerst de parket gaat leggen en daarna de muur gaat bevestigen op de ondergrond, riskeer je dat ofwel (indien de vijzen niet door de parket heen gaan, de muur 'los' staat op de zwevende parket, ofwel je de zwevende parket vastschroeft op de ondergrond waardoor daar spanningen ontstaan.





Gr

Jurgen
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan