Gyproc plafond.

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Haplodepatrijn
Lid vanaf: 23/10/2017
13 berichten

Ik wil op zolder een Gyproc plafond leggen met ABA-platen van 2,60 x 60 cm en 9,5 mm dikte.  
Heeft iemand tips om op een veilige en vlotte manier te werken?
Al waar ik tot nu toe kan opkomen is 2 of 3 man die de plaat ondersteunen en tegen het latwerk houden wat wel kan doorwegen in de armspieren en een vierde die de platen vastschroef. 

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10168 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Handyboard gebruiken. Kan je makkelijk met 2 man.

afbeelding van Caroto
Lid vanaf: 27/10/2019
723 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zoveel wegen die platen niet hoor. Het hangt natuurlijk van je ervaring af, maar met 2 man moet dat toch makkelijk lukken?
Je neemt een plaat, 1 aan elke kant Blum 3
Dan plaats je de plaat waar ze moet komen. 1 man blijft de plaat ondersteunen en de tweede plaatst snel een paar vijsjes (de handige harry geeft daar nog wat ondersteuning met 1 hand, elleboog, knie of hoofd en vijst met de andere).
Zorg dat je toestel en vijzen dichtbij en klaar liggen. Eventueel kan je een paar houten latjes klaarzetten om de plaat tijdelijk een klein beetje te stutten.  Met twee stukjes plafondlat hou je die wel even tegen.

Amateurke 2

afbeelding van albarius
Lid vanaf: 06/03/2008
2257 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Maak een steun in de vorm van een T, met de hoogte van de zolder plus 2 cm extra. Met twee man die plaat tegen plafond steken. Even vasthouden met je hoofd en die steun er onder zetten. Heb je je twee handen vrij en alle tijd om die plaat vast te schroeven. Als je echt handig bent, kan je het ook alleen: sla een klein latje horizontaal op de muur, 2 cm onder de kader. Leg de kopse kant van die plaat daar op. Dan 1 steun onder zetten. Ofwel een platenlift gaan huren voor een dag: https://www.youtube.com/watch?v=tdNZjlVyGkY

Gewicht voor je armspieren.... zo'n kleine plaat van 9 mm weegt 11 kg... ik weet natuurlijk niet jouw armspieren hé... unknown