ervaringen met polyfilla muurglad

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Dencin
Lid vanaf: 13/06/2010
50 berichten

Heeft iemand ervaring met polyfilla muurglad? Is dit een product dat aan te raden is of zijn er andere producten die volgens julllie beter zijn? We hebben muren dat niet mooi egaal zijn en dit leek ons wel een goed product?

Mvg

Reacties

afbeelding van Carolinru
Lid vanaf: 21/01/2014
5 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Consumententest ter info:

Getest: gladde muren zonder vakman?

14 juni 2011

Magic’Liss en MuurGlad beloven allebei hetzelfde: gladde muren in een oogwenk, zonder de hulp van een professional. Die belofte wordt echter maar half ingelost.

Makkelijk en snel, met een perfect glad resultaat. Met Magic’Liss van Toupret en MuurGlad van Polyfilla zou u uw beschadigde of oneffen muren in een handomdraai moeten omtoveren tot gladde exemplaren, en dat zonder dat u een vakman nodig heeft. Wij namen de proef op de som, en waren toch enigszins teleurgesteld.

Op verschillende ondergronden

MuurGlad bestaat in twee versies, namelijk één voor beschadigde muren en cellenbeton, en één voor structuurmuren en glasweefselbehang. Wij testten allebei. We probeerden zowel Magic’Liss als de twee MuurGlad-producten uit op vier ondergronden: glasvezelbehang, pleisterplaten met krassen, crepi en een muur van cellenbeton.

Gemakkelijk aan te brengen

Beide merken raden aan om op een droge en propere ondergrond te werken en in lagen van maximum 2 mm dik. Op beide etiketten staat te lezen dat u indien nodig het best een tweede laag aanbrengt, in tegenstelling tot wat de advertenties impliceren. MuurGlad duidt bovendien een gemiddelde moeilijkheidsgraad aan op de verpakking.

Een lichte schuurbeurt zou volstaan vooraleer u aan de afwerking (schilderen of behangen) kunt beginnen. MuurGlad droogt op 8 à 12 uur, Magic’Liss kan al na 4 uur beschilderd worden. Alle ondergronden werden geschilderd, om zo het totale eindresultaat te beoordelen. We brachten telkens een tweede laag aan, omdat we ontevreden waren met het resultaat na één laag.

Niet perfect glad, zelfs niet na tweede laag

Met een roller brengt u eerst de plamuurpasta aan, waarna u het met de strijker kunt gladstrijken. Enkel bij Magic'Liss is de schraper inbegrepen, de andere gereedschappen moet u apart kopen. Qua gebruiksgemak bleken de producten van Polyfilla onhandiger, omdat ze erg snel drogen. Hierdoor krijgt u maar weinig kans om het product goed glad te strijken.

Alle geteste producten blijken bovendien moeilijker aan te brengen op de plaastermuur (wegens slechte hechting op pleister) en op de crepi (meer product nodig). Het gladstrijken op de cellenbetonmuur blijkt ook moeilijker, omwille van de voegen. Magic’Liss komt dan weer met een onhandige strijker.

MuurGlad iets beter resultaat

Er was weinig verschil tussen de twee producten van MuurGlad. Ook al worden ze voor verschillende doeleinden verkocht, het resultaat was ongeveer hetzelfde. De gekozen ondergrond daarentegen maakt wel degelijk verschil. Met MuurGlad op glasweefselbehang is het resultaat al na één laag bijna perfect, terwijl het op cellenbeton zelfs na twee lagen nog niet helemaal goed was.

Ondanks de grote beloftes kregen we bijna nooit een glad resultaat. De onderliggende structuur bleef meestal zichtbaar, zelfs na twee lagen. Wel bleek MuurGlad iets beter dan Magic’Liss