bezetting kappen of niet

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Avancada
Lid vanaf: 13/04/2009
64 berichten

Ik heb net de tegels van de muur gekapt in het toilet en deze zou nu opnieuw bezet moeten worden. De tegels kwamen samen met de lijm en de eindlaag van de bezetting los. Deels zat de ondelaag van de bezetting ook los, en deze heb ik weggehaald met hamer en beitel. Nu merk ik wel dat ik de overige stukken met redelijk veel moeite van de muur moet halen, deze zit dus met andere woorden nog stevig vast aan de muur. Het is van dat oude bezetsel met zavel, kalk en snippers. 

Zouden jullie dit laten hangen en er zelf een nieuwe dunne eindlaag over smeren, of toch maar gewoon het geheel afkappen en alles opnieuw laten bezetten?

Zie foto

 

wc.png

Reacties

afbeelding van albarius
Lid vanaf: 06/03/2008
2257 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Alles wegkappen, ondergrond goed reinigen en van nul opnieuw beginnen. Hierop gaan aanwerken duurt langer en gaat je zeker niet minder kosten, bovendien is niet gegarandeerd dat de ondergrond voldoende recht en stabiel is om met de hedendaagse technologie daarop verder te werken. De bruine raaplaag is ook beschadigd van het afkappen van de tegels. Deze vraag wordt regelmatig gesteld, en het is een terechte vraag, maar pragmatisch bekeken naar kwaliteit en prijs toe is het verstandiger om de bestaande toestand volledig te verwijderen. Ja, jij moet een paar uur hard kappen. Eventueel met een breekhamertje, kapmachientje?

afbeelding van vloerder jp
Lid vanaf: 13/03/2006
6179 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Toch best de oude bezetting helemaal verwijderen tot op de blote muren. 

jp

afbeelding van teaser
Lid vanaf: 08/04/2009
2625 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Voor zo'n kleine ruimte niet twijfelen. Met een degelijke boorhamer is dat er op geen tijd vanaf. Brengt wel veel stof met zich mee, dus zorg voor een goed stofmasker! Minstens zo'n P2 met ventiel.

Ondergrond reinigen was zelfs niet nodig voor onze plakker, al ben ik er wel overal eens over gegaan met een stijf borsteltje.