Afwerken schuin dak - zoldervloer en welke materialen?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van wingzero
Lid vanaf: 11/09/2015
0 berichten

Hallo,

Ik ben hier naar toe gekomen met enkele vragen hoe ik best mijn zolder kan afwerken/renoveren.
Wat de huidige situatie is: mijn volledig dak is vernieuwd.
Het gebinte is blijven staan, maar al de rest is vervangen: gordingen, onderdak, panlatten, dakpannen, bakgoten, veluxen gestoken.
Er is ook geïsoleerd tot het einde van mijn gerodingen, dus ik kijk nu op een volledig dampscherm.

Mijn vraag is hoe ik dit nu best afwerk langs binnen?
ClS-kes haaks op mijn gordingen hangen en daarop schroten of liever Gyproc, dit is iets moderner en kan geschilderd worden, maar hoe pak ik die Gyproc best aan om scheuren te voorkomen? Of ga ik altijd scheuren hebben, aangezien ik een openstaande woning heb en redelijk wat wind vang met mijn dak?
​Ik heb al gehoord van eerst overal OSB tegen mijn schuin dak te hangen en daarop de Gyproc, maar omgerekend zal ik redelijk wat extra gewicht hangen op deze mannier.
Of via aluminium profielen waar ik dan mijn Gyproc aanhang?

Mijn 2de vraag.
Hoe kan ik best mijn vloer vervangen, nu liggen er schots en scheve planche op, die ik er volledig uit ga halen, dus werk ik dan best met OSB platen of multiplex? met daarop laminaat?
Kan ik best mijn zoldervloer/plafond van mijn 1ste verdieping, isoleren tussen de draagbalken? Dit zou ik eventueel doen voor het geluid, want de zolder zal als volwaardige kamer/studio gebruikt worden door ons als we de rest verbouwen en later door een van de kids.
Isoleer ik dan best langs boven? Dus isolatie/geluidsdempende matten, voor ik mijn OSB/multiplex leg of wacht ik tot de grote verbouwingen om dan langs onder de isolatie te plaatsen? Dus vanop het 1ste verdiep. en komt het dampscherm voor deze isolatie boven of onder?

Mijn 3de vraag.
Wat doe ik best eerst, mijn schuin dak afwerken en dan mijn vloer of eerst mijn vloer en dan pas mijn dak langs binnen?

Groetjes en alvast bedankt voor de nuttige tips,
Pieter

Reacties

afbeelding van grandscenicman
Lid vanaf: 04/12/2011
1498 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als ik het dus goed lees dan heb je een volledig nieuw dak op 1 gebinte na ? Raar dat ze dat dan ook niet meteen hebben vervangen maar ja . ( een foto zou alles veel duidelijker maken en dan krijg je de meest correcte raad )

Vloer / muur : eerst de vloer uitvlakken en nieuwe platen/panelen erop , later afwerken met een laminaat oid maar zeker  nà de muren .

Ik zou zeggen eerst de schuine wanden en dan pas de vloer...zo kan je je laten gaan bij het afwerken van de muren.

 

afbeelding van Davev
Lid vanaf: 22/05/2013
18 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik denk dat gipsplaten of OSB inderdaad een pak gewicht gaan veroorzaken en dan heb je scheuren niet meer in de hand. Waarom niet werkeen met een lichter materiaal zoals een spanplafond, dan moet je ook al niet meer schilderen!