aanbrengen Crepi

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van cultor
Lid vanaf: 22/08/2006
58 berichten

hallo,

ik ben reeds een tijdje aan het rnoveren in mijn garage en binnenkom

deze ruimte had betonnen draagstructuur die zo hebben we gemerkt fameus scheef stonden

Na het metsen van nieuwe muren tussen deze palen hebben we ze uitgevuld met cement. resultaat: grove bezetting en gladde betonnen stukken (zie foto)

Nu wil ik hier zelf crepi opzetten. Wat me tot de volgende vraag brengt: HOE? Biggrin

Ik zou graag wat tips hebben ivm met aanbrengen, soorten structuur en hoe deze te verkrijgen...

Zoals u ziet is het maar een kleine oppervlakte dus dit zou denk ik niet zo moeilijk kunnen zijn (Ik ben iemand met veel geduld)

Reacties

afbeelding van dragonfly
Lid vanaf: 05/07/2007
2324 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Heb je het dan zelf gedaan?

Ik zou ook een klein stukje eens zelf willen proberen voor een geveltje (tuinkot)

afbeelding van albarius
Lid vanaf: 06/03/2008
2332 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

zelf crepi zetten.

Niet onmogelijk maar informeer je zeer grondig alvorens ook maar iets aan te kopen of te proberen !! Ik verklaar mij nader:

Aanbrengen van crepi is tegenwoordig een specialisatie binnen de stukadoorswereld. Zelfs niet elke plakker kan dit zomaar. Er bestaan immers tientallen en tientallen verschillende merken, met elk hun ondersoort en en variaties. Sommige soorten kan je zelfs niet aankopen vooraleer je als plakker een opleiding hebt gevolgd bij de fabricant. Immers er moet met zoveel details worden rekening gehouden om een optimaal resultaat op lange termijn te verkrijgen. (kwestie van later geen discussies te hebben over waarborg)

Toch enkele vuistregels:

Je zit met betonbalken en metselwerk: voorzie dus dik genoeg (eventueel met onderlaag) waarin een wapening kan gestoken worden.

Welk soort van crepi je ook kiest, HET MOET IN 1 KEER AANGEBRACHT WORDEN, want anders zie je waar het aan elkaar is gezet (zowel qua textuur als qua kleurverschil), dus op het moment dat je er voor gaat, moet je als een lefgozer, blakend van vertrouwen eraan vliegen!! Niet twijfelen > dus veel geduld is bij deze niet op zijn plaats.

Voor het aanbrengen van structuur vooral consequent zijn in je patroon. Vooral langs de randen is dit moeilijk. Als je een krabpleister kiest, bedenk dan op voorhand dat je hem iets dikker moet zetten dan de definieve dikte, omdat je een deel moet wegkrabben. Als je iets te veel hebt weggehaald op een bepaald plaats, kan je niet meer terug en er terug wat bij aansmeren > kleurverschil.

HET MOET VAN DE EERSTE KEER GOED ZIJN, ZONDER MOGELIJKHEID VAN RETOUCHES OF GEFOEFFEL ACHTERAF !!

Ik zeg niet dat je ervan af moet blijven, maar bezint eer gij begint, en schat eerlijk je eigen technische plakkersvaardigheden in !! Als je het zou doen, voorzie dan een groot genoege mortelkuip om eventueel alles in één keer in te doen (bvb kuip 220 liter + natuurlijk bijhorende mixer om deze massa pleister door te mengen, dat kan je echt niet met je boormachine), of twee kleinere en door elkaar smeren om kleurverschil te minimaliseren. Als je het moet rechttrekken met een rei, zie dan dat je daarmee goed overweg kan (latjes zetten is uit den boze in deze toepassing) en vraag hulp aan enkele ervaren DHZ-vrienden.

Ofwel pleister je eerst met gips en na droging breng je een crepi aan op basis van kunsthars (hierin bestaan ook honderden varianten, honderden kleuren en honderden structuren), maar ook hier: aanbrengen in één keer > maar dat wil bij dit product wel zeggen: aanbrengen en structuur zetten tegelijk !!

Succes !!