Welke Keramische tegel? Waar op letten?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Amaducias
Lid vanaf: 03/06/2019
0 berichten

Goeiemorgen iedereen

We zijn volop onze verbouwing aan het plannen, en we moeten nu onze definitieve tegel doorgeven aan de vloerder.

Helaas ken ik hier helemaal niets van! We hebben 2 tegels gevonden die voor ons betaalbaar zijn, en die we ook nog mooi vinden. Echter vroeg ik me af of er hier leden ervaring hadden met deze tegels? Het gaat over de Marazzi Treverkmood Rovere en Bstone lodge natural oak parkettegels. Onze voorkeur gaat ietwat uit naar de Treverkmood tegels vanwege de schakering die je in de tegels vindt.

Treverkmood

Bstone Lodge

Nu vroeg ik me af of er grote kwaliteitsverschillen zouden zijn tussen deze tegels? Ik heb gezien dat de Treverkmood tegels wat minder lang, smaller en dunner zijn. Zou die 2,5mm veel uitmaken naar stevigheid/kwaliteit toe?

Wat zijn jullie ervaringen of gedachten over deze tegels? Slaan we hier kwalitatief de bal volledig mis?

Qua plinten zijn we er ook niet aan uit, van dieTreverkmood tegels zouden we geen bijpassende plinten kunnen verkrijgen in die winkel, en raden ze ons houten schildersplinten aan omdat keramische plinten geen vereiste zijn met zulke tegels. Klopt dit? Wat is dan zowat de mode qua plinten als we voor een modernere look gaan?

Worst case kunnen ze  tegels versnijden om daar plinten uit te halen, maar ik weet niet of dit aan te raden valt? Zou ik die plinten eventueel zelf zetten nadien? (de tegels worden door een vloerder gezet)

Alvast bedankt voor jullie input!

 

 

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
8412 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

waarom informeer je niet met jou vloerder ? Hij moet leveren en plaatsen en draagt dus ook een deel verantwoordelijkheid.

m.i. zijn de meeste tegels degelijk, mits goed geplaatst.

 

Plinten, wat jij mooi vindt ! 

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
1809 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

2 grote verschillen in tegels

vol keramisch of niet

vol keramische tegels zijn tegels als je die doorslijpt de zelfde massa hebben door heel de tegel , als er vb een splinter afspringt zal de kleur niet veranderen , bij de andere zal je vb een rode plek zien als er een splinter afspringt (zijn dan ook iets durrder)

verder staan er op alle tegels slijtage klassen, moet je maar eens opzoeken en nakijken als is dit in woningbouw mss iets minder belangrijk

natuurlijk prjs/kwaliteit

 

afbeelding van Bakkerbouw
Lid vanaf: 18/11/2017
18 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Plinten van keramisch parket zou ik zelf niet doen. Je gaat uiteindelijk voor een vloer met een houten look - gebruik dan gewoon schilderplinten.

 

Je zal anders snel een badkuip gevoel krijgen.