vraagje over bezetten (plakken) van muren

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van lize2408
Lid vanaf: 18/10/2006
15 berichten

Ik zit met een vraag waar hopelijk iemand me kan verder mee helpen

Onze ruwbouw is af dwz metswerk en dakwerk.

Nu ga ik de komende weken de elektriciteit en de waterleidingen steken.

Als dit af is moet ik ongeveer 2 maanden wachten op de ramen.

Is het raadzaam om de plakker al te laten komen om alsnog te plakken en nadien de ramen geplaatst zijn deze verder te komen afwerken.

Heeft dit enige gevolgen voor later, mbt het pleisterwerk.

Heeft er iemand hier ervaring mee ?

Graag een seintje

Reacties

afbeelding van Icecoldkillahh
Lid vanaf: 17/07/2006
8165 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ge kunt dat zeker doen,

MAAR: als het bijvoorbeeld gaat regenen, dan gaat het op uw plakwerk regenen aan de ramen. Ik weet niet of dat zo goed is.

daarnaast gaat je plakker ook nog moeten terugkomen om de ramen af te werken, die gaat voor zo een pruts niet rap terugkomen denk ik

IK zou het niet doen, maar ik weet dat het al gebeurd is... en dan vroeg ik me af of die wel goed wijs waren, maar dat gebeurd blijkbaar vaker.

afbeelding van Heco
Lid vanaf: 31/12/2007
10 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Deze werkwijze wordt nogal toegepast!

De plakker komt toch altijd op het laatste terug ( vermitst afspraken ) om de afwerkingen en venstertabletten in te plakken.

Maar persoonlijk zou ik het niet doen in de winter, zomer is dit geen probleem...

afbeelding van Icecoldkillahh
Lid vanaf: 17/07/2006
8165 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

een plakker legt de tabletten ook in het begin erin hoor.... De mijne komt niet terug eens die gedaan heeft, tenzij om fouten recht te zetten

afbeelding van GWE
Lid vanaf: 15/01/2007
93 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dat vraag je best aan je bezetter zelf. Ik ken er die er gewoon niet aan beginnen als er geen ramen instaan.

afbeelding van Meisje
Lid vanaf: 10/03/2006
4283 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Is er een plakker die al kan komen?

Ik vraag het maar omdat je toch dikwijls hoort dat je plakkers lang op voorhand moet vastleggen, gewoon omdat goeie plakkers het zo druk hebben.

Bij ons heeft de plakker ook zonder problemen geplakt terwijl de twee grootste ramen in de living/keuken er nog niet in stonden, maar dat was wel in september en twee weken later stonden de ramen er wel.

Regen is volgens mij zeker geen probleem, ge kunt u ramen altijd al met plastiek afplakken (als je dat nu al niet gedaan hebt misschien), maar de kou, ik weet niet in hoeverre dat een probleem is voor het plakken zelf??

En spreek in eender welk geval maar met die plakker af dat hij op het einde nog eens terugkomt, ge gaat u een pak geruster voelen.

Er gaat altijd wel eens een ditje of datje zijn waarbij het toch gemakkelijk is dat de plakker dat op het einde terug in orde brengt, en als ge radiatoren hebt, dan moet die toch ook al terugkomen (alhoewel ik nog steeds niet goed snap waarom die buizen pas gelegd worden na het plakken).

afbeelding van kommilfoo
Lid vanaf: 06/01/2008
5 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

lize

je plakwerk op zich zal daar niet veel van afzien. Zoals ik hier al ergens las kun je inderdaad je ramen gewoon tijdelijk dichtplakken met plastiek tegen de regen.

Waar ik wel even bij zou stilstaan is hoé je je ramen wenst af te werken en dan zijn er 2 mogelijkheden volgens mij :

-Als je afwerkt met omlijsting van je ramen wordt er geplakt tot aan de rand van de raamopening en maakt het voor de rest niet al te veel uit, omdat er toch die omlijsting aan gaat komen.

-Als je je ramen echt wil laten inplakken worden er hoekprofielen geplaatst tot waartegen geplakt wordt ; de binnenkant kan dan later worden gedaan als de ramen geplaatst zijn.

Nu moet je daar de volgende bedenking bij maken : de mensen die je ramen komen plaatsten kunnen -ongewild natuurlijk- schade veroorzaken aan je pleisterwerk. Als ze zo'n hoekprofiel een duw geven en dat barst los, dan is het vloeken... (ik spreek uit ervaring). Dat moet dan weer bijgewerkt worden achteraf. Je plakker moet al van goeien huize komen om dat weer perfect weg te werken.

Iedere zichzelf respecterende plakker komt nadien nog eens terug voor "den opkuis" : gaatjes onder de stekkerdozen, kleine onvolmaaktheden, traphoeken,... stel dat je plakker er zijn botten aan vaagt, dan zit jij met niet ingeplakte ramen. Geen zicht. En niemand komt graag de rotzooi opkuisen die iemand anders heeft laten liggen.

Ik zou persoonlijk eerst de ramen laten plaatsen en de plakker daarna in één stuk alles laten doen, ook de afwerking naar de ramen toe. Zo is het van de eerste keer goed en kan je pleisterwerk geleidelijk aan en veilig drogen, beschermd tegen schade door derden en de weerselementen (stel dat het toch heel hard zou gaan vriezen of zo).

Zoals GWE al zegt : er zijn er die zelfs niet beginnen zonder dat de ramen er in zitten. Dat geldt ook voor mij Smile