• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Vlekken gepolierde beton

Lid geworden
13 nov 2017
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste forumleden,

 

Wij hebben tijdje geleden (april) een gepolierde betonvloer laten plaatsen. Algemeen genomen zijn wij hier tevreden van. Niet perfect, maar wel volgens onze verwachtingen. Enkel hadden wij een vraag of de "vlekken" die te zien zijn op de onderstaande foto's 'normaal' zijn. Verdwijnen ze? Moeten we kuisen met speciaal product?

 

1_58.jpg


 

2_55.jpg


Nadat de polybeton geplaatst werd hebben we deze nog 1 maand met tetrakarton bedekt, omdat er nog verschillende werken moesten uitgevoerd worden. Daarna hebben we de vloer een 2 à 3-tal keer gekuisd met water. Daarna enkel met Lithofin wash & clean + Lithofin Glans en schoon (1 op de 4x). We hebben de vloer na plaatsing niet laten nabehandelen. We vinden onze vloer mooi, maar die vlekken geven de indruk dat de vloer nog vuil is, terwijl hij zeker wekelijks wordt gekuisd. 

 

Bedankt voor jullie feedback!

 

Groeten,

S.
 

Bijlagen

  • 1.jpg
    1.jpg
    59 KB · Weergaven: 7
  • 2.jpg
    2.jpg
    51,4 KB · Weergaven: 6

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.139
Waarderingsscore
6.695
Punten
113
zal zo blijven vermoed ik, maar je vindt hem mooi, dus geen probleem
 

ToToA

Lid
Lid geworden
18 mrt 2016
Berichten
313
Waarderingsscore
4
Punten
18
Denk ook dat dit zo zal blijven.

Polybeton blijft een industrieelproduct dat je nooit perfect zonder vlekken krijgt, je kan ook nooit op voorhand zeggen waar je vlekken en scheuren zal krijgen

Er wordt meestal een curing compound toegevoegd die wat vlekken kan geven (zodat de toplaag niet te snel uitdroogt en gaat scheuren) die er gelijdelijk aan afslijt door erover te lopen.

Je zal dus altijd vlekken behouden, want je loopt niet op alle plaatsen even veel.

 

Maar dat is net het mooie aan polybeton vind ik, op de fotos ziet hij er goed uit
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.035
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
Door er op te lopen gaan er nog veel vlekken bijkomen: waar je het meest loopt gaat de beton glanzen (een soort vettige glans, al heeft het met vet niets te maken, je kan het ook niet wegpoetsen). Dat is eigen aan het product.
 
Lid geworden
13 nov 2017
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Dank u voor de reacties. Het was me bij andere gepolierde vloeren die ik was gaan bekijken nooit zo opgevallen, maar bij jezelf ben je waarschijnlijk altijd kritischer. Bij ons zie je de vlekken ook niet altijd zo opvallend. Hangt er wat vanaf hoe de zon binnen schijnt. 

 

Dank u. Nu weet ik dat ik zelf die vlekken niet kan verwijderen. 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan