• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Tegels voor badkamer

Lid geworden
6 aug 2018
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hallo,

We zijn aan het renoveren en we hebben op batibouw een mooie tegel, 160 x 80 cm, gezien met een fikse korting. Kwestie van budget onder controle te houden overwegen we dit weekend bij een volgend Batibouw bezoek voor die tegel te gaan.
Nu vroegen we ons af of dit wel aangewezen is en we niet best eerder voor een kleinere tegel gaan? 
Onze vloerder ligt nog niet vast, anders zou ik het ineens aan die man vragen.
> Hoe verhouden plaatsingskosten voor dergelijk formaat tegel zich tot meer courante maten?
> Hoe zal dit uitkomen volgens jullie qua snijverliezen voor onze badkamer met inloopdouche volledig te betegelen? Schets in bijlage, linkse badkamer. Enkel de wand onderaan de schets (rechts, als je voor de wastafel zou staan) zouden we onbetegeld laten.
De 2e badkamer (rechts op de schets) laten we budgettair volledig ongemoeid, enkel leidingwerk zal in eerste instantie voorzien worden.

 
 

Bijlagen

  • tekening_badkamer_met_nis.pdf
    430,6 KB · Weergaven: 1

Patrico

Zeer gewaardeerd lid
Forumleiding
Lid geworden
7 okt 2019
Berichten
2.036
Waarderingsscore
779
Punten
113
Je badkamer is te klein voor dat formaat van tegel.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.144
Waarderingsscore
6.698
Punten
113
Deze tegel gaat geen meerwaarde geven in die ruimte. 

Tevens zou ik eerst een vloerder zoeken, want nu jou tegel kopen, die ook moeilijker is om te plaatsen....zoek maar eens iemand die dat wil leggen. 

Heb je vvw ? 
 

Patrico

Zeer gewaardeerd lid
Forumleiding
Lid geworden
7 okt 2019
Berichten
2.036
Waarderingsscore
779
Punten
113
Sommige mensen moet je tegen henzelf beschermen, praat eerst is met een vloerder zoals Mario aanhaalt. Zo een tegel heeft nul komma nul meerwaarde en past niet in zo een badkamer.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.938
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Kamer breedte is 1.96 , je tegel is 160 op 80 . Je moet sowieso al de tweede of derde tegel snijden. En een tegel snijden over 160 cm of over 80 cm dat doe je niet voor je plezier. Trouwens je aannemer of jezelf zal een extra lange tegelsnijtafel moeten huren of hebben. 

De lengte van de kamer cc 4.50 is nu ook niet een lengte waarbij je zonder veel snijden aan de slag mee kunt. 4.50 delen door 80 zijn 5 hele tegels of delen door 160 zijn er maar 2.

Conclusie : afhankelijk van de sterkte zal je voor deze ruimte zeker en vast zitten met een hoog snijverlies. Door de grootte van de tegels is er een reele kans dat die breken bij het snijden. 

Ik ken weinig aannemers die er voor staan te springen om zo'n delicate want grote tegel te plaatsen die ze niet zelf hebben aangekocht bij hun vertrouwde leverancier. Dus denk ook even aan de garantie.

Persoonlijk zou ik deze ruimte zeker niet tegelen met een langwerpige groot formaat tegel. Begot als je niet oplet dan sla je met je kont bij het kruien van zo'n monstertegels van 160x80 tegen de muren . Oefen maar eerst met een groot stuk houten plaat , je pakt dat niet zomaar op. Je zal zelfs met 2 man moeten zijn om dot formaat veilig te verleggen.

1.96 x 450 is mijn inziens een afmeting waarbij je ofwel werkt met een vierkante tegel , 30x30 of zelfs een 20x20 en dan in carre verband.

Ofwel werk je met een patchwork zodat je de lengte van de ruimte gaat aksentueren. Patchwork is een patroon waarbij je werkt met een constante breedte van de tegel ( meestal 40 cm ) MAAR de lengte is verschillend. Als je wildverband neemt in patchwork is de lengte willekeurig. Neem je patchwork dan worden de lengtes van de tegels 10, 20,40,50 of 60 cm lang genomen en in een op voorahnd uitgetekend patroon gelegd. Heb hier wel ergens een voorbeeld van liggen) Opletten , patchwork zou ik nooit aanraden bij keramische tegel !! Maar wel bij natuursteen. 

Je kunt dan ook nog romaans verband hebben waarbij de tegels ook nog in de breedte verschillen. 

Of zoals gezegd werk je met carre f halfsteenverband. 

Er zijn nog andere mogelijke verbanden.

 
 

Patrico

Zeer gewaardeerd lid
Forumleiding
Lid geworden
7 okt 2019
Berichten
2.036
Waarderingsscore
779
Punten
113
Tegel van 40 op 40 zou ook nog kunnen.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.144
Waarderingsscore
6.698
Punten
113
Of een gietvloer, steentapijt, kurk....

Waarbij kurk dan nog eens zeer aangenaam is, moest er geen VVW zijn.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan