• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Tegellijm - Kera parket op VV

Lid geworden
5 jul 2017
Berichten
14
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo, ben hier al enkele weken vele topics aan het lezen over  keramisch parket op vloerverwarming etc maar had nog graag iets meer info gekregen i.v.m. de tegellijm.

 

Ik zie dat vele vloerders hier Omnicol omnicem PL85 aanraden maar als ik op de website kijk heb je PL85 / PL85 PROF / PL85 PROF R / PL85 ES.

Welke wordt hier dan best aangeraden voor keramisch parket op vloerverwarming?

 

Nu heb bij mijn lokale bouwhandelaar een voorstel gekregen voor Weber col plus, aangezien ik toch wel een  1000 Kg nodig heb en de prijs van weber iets lager ligt scheelt mij dat toch een groot stuk, heeft iemand hier ervaring mee of wordt dit product afgeraden?

 

 

Los van de tegellijm had ik ook nog een vraag i.v.m. de uitzetvoegen.

Ik heb een grote L-vormige ruimte met een horizontale en verticale uitzetvoeg (volgens leverancier VV), hierover plaats ik Ditra 25 met een scheiding op de voegen.

1 Uitzetvoeg zal ik tegelen evenwijdig met een uitzetvoeg, de andere wil ik niet 100% aanhouden voor het estethisch uitzicht maar zo dicht mogelijk bij de uitzetvoeg de silicone voeg plaatsen. In welke mate raden jullie dit af? Is de kans 100% dat dit gaat breken op termijn of kan dit er nog door?

 

Alvast bedankt voor jullie reactie.
 

D'Haese

Zeer Actief lid
Lid geworden
4 nov 2013
Berichten
1.965
Waarderingsscore
8
Punten
38
Wij hebben de gewone PL85 gebruikt om keramisch parket op de ditra25 ontkoppelingsmat te lijmen. Om de ontkoppelingsmat op de chape te leggen, hebben we de Ardex ditra FBM gebruikt. Die laatste is wel eerder prijzig... Maar daar hadden we niet de grote hoeveelheid van nodig... Wel zeer goed product, uitstekend verwerkbaar etc. De mat leggen kan echter met de PL85 ook  maar de Ardex loopt beter uit en maakt u het leven wat makkelijker.

 

Ik had vorig jaar gelijkaardige vragen --> https://www.bouwinfo.be/forum/inrichting/vloeren/hoeveel-plaats-laten-voor-lijmen-ontkoppelingsmat-en-lijmen-keramisch . Voor het plaatsen en het type lijm heb ik mij gebaseerd op vloerder_jp en vloerder_KD hun ervaring.

 

Bij de uitzetvoeg is het de bedoeling om de voeg van in de chape over te nemen in de tegel... Op één plaats zaten wij met een klein verschil van ergens een dikke cm tot 2 cm. Het was dat of 5 meter keramisch parket inkorten langs de lange zijde... Of dat goed gaat blijven, zal de toekomst uitwijzen.

 

 
 
Lid geworden
5 jul 2017
Berichten
14
Waarderingsscore
0
Punten
0
Thanks Thomas voor de info, ik zie in jouw topic dat Weber wordt afgeraden.

Kan je me laten weten welke PL85 best wordt gebruikt dan, want er zijn veel verschillende en de prijs loopt tot dubbel op.

 

I.v.m. de uitzetvoeg zal ik degene op de lange zijde kunnen respecteren maar op de korte zijde niet 100%.
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
5.341
Waarderingsscore
18
Punten
0
De gewone PL85 Omnicem is voldoende. De PL85 ES Omnicem is ietske duurder, maar niet nodig in een private woning, tenzij voor zeer grote formaten. De open tijd van de laatste lijm is korter.  De zelfde lijm wordt door de meeste fabrikanten aangeboden : klasse C2(T)E S1 - die T is onbelangrijk voor vloertegels. 

jp
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan