Suggestie opbouw vloer garage

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van maarten84
Lid vanaf: 20/06/2007
78 berichten

Intussen is mijn lijf bekomen van de ruwbouwerken, dus nu wordt het tijd voor de afwerking ... te beginnen met keramische tegeltjes 30 x 30 (29,5 x 29,5). De vraag is alleen: welke opbouw? Het komt altijd wel ergens slecht uit. Het wordt dus keuzes maken. Wat zou jij doen? Tijd/snijverlies mag je negeren.

De opbouw van de garage is als volgt:

Zelf dacht ik onderstaande opbouw (symetrisch met de muur links en borstwering rechts). Dan zit ik wel helemaal rechts met een vrij kort stuk (+-5 cm) in de 'inhammetjes' ... maar dan komt het wel beter uit ter hoogte van de deuropening stukken van 20 cm. 

Alternatief is zoals gelegd onderaan (dichtst tegen te poort...), maar dan is het terug prutsen ter hoogte van de deuropening (reepje van 2 cm), al is dat maar over een lengte van minder dan één meter.

Betere voorstellen?

Oh ja: we hebben haakser gemetst dan bovenstaande foto zou doen vermoeden laugh

Reacties

afbeelding van Regis07
Lid vanaf: 03/02/2011
1443 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Eerste rij, aan de linker muur beginnen met een tegel waaarvan u 40 mm afkort.
Aan de trapmuur, rechts dus, heb je een tegel die bijna gelijk is aan de eerste, ± 26 cm.
En in de insprong wordt de tegel tegel de muur ± 20 cm.

afbeelding van maarten84
Lid vanaf: 20/06/2007
78 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zo zal het geschieden! I like it!

't is beschamend dat ik er zelf niet opgekomen ben, maar je voorstel is vele malen beter dan wat ik initeel best niet slecht vond :-). De reden waarschijnlijk ook dat ik regelmatig eens naar dit forum terug grijp!

Nog één vraagje terwijl ik er toch bent. Lijmkam gekocht van het type 'halve maan' (10mm, om een 3mm lijmlaag te hebben). 'Halve maan' omdat op de website van een fabrikant (met vier letters) van die spullen men aangaf dat zo'n halve maan makkelijker werken is dan de rechthoekige versie (omwille van potentieel invallen van de randen). Die uitleg leek me aannemelijk... maar toch lijkt die rechthoekige veel meer present te zijn (zowel in de winkels als instructiefilmpjes op het www). Foute keuze gemaakt?