• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Soort voegmortel

Nutzie

Lid
Lid geworden
12 jul 2007
Berichten
107
Waarderingsscore
15
Punten
18
Beste,

Graag informeer ik eens of er een kwailteitsverschil bestaat tussen de verschillende soorten voegmortels om vloeren te voegen?
Ik heb al vloeren gezien die gevoegd zijn met bijvoorbeeld een grijze voeg en er na x-aantal maanden al volledig bevuild uit zien.
Soort voegmiddel aan te raden dat het minste kans geeft op vervuiling of verkleuring?
Dank!
 

jan 007

Zeer Actief lid
Lid geworden
16 nov 2018
Berichten
3.025
Waarderingsscore
16
Punten
38
hoe donkerder de voeg hoe minder vuil je zal zien 

 
 

rdr2180

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
2.674
Waarderingsscore
566
Punten
113
er zijn vrij veel verschillende soorten voegmateriaal voor tegels en die reageren allemaal anders op vuil. Epoxyvoegen zullen wellicht het minst last hebben van vuil worden, omdat ze een gladder oppervlak hebben. Ze worden normaal alleen toegepast als de voegen echt helemaal waterdicht moeten zijn (in zwembaden bij voorbeeld) en ze zijn typisch een stuk duurder dan "gewoon" voegmateriaal.

Op lichte voegen zal vuil inderdaad sneller zichtbaar zijn en in zachter voegmateriaal zal na verloop van tijd vuil zich sneller vastzetten of "intrekken".
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan