Plinten te ver van de muur

afbeelding van peggy_kurt
Lid vanaf: 11/06/2020
19 berichten

Onderstaande foto is een foto van onze plinten, die 12mm van de muur staat.
Wij hebben ervoor de foto nog een plint van 1cm dik tegen gezet zodat duidelijk te zien is dat de voeg dikker is dan de plint zelf. 
Deze foto is IN het huis genomen, in onze garage is het nog erger, daar hebben we plinten die 3 centimeter van de muur staan, maar daar vallen we iets minder hard over omdat het de garage is.
De aannemer zeg dat deze plinten volgens de regels van de kunst zijn geplaatst en als we problemen hebben met de breedte, wij de schilder maar de halve voeg moeten laten schilderen, want dan zou dit een 'dunner' uitzicht geven.
Al een tijdje ben ik op zoek of ergens iets bestaat qua regeltjes, richtlijnen of iets dergelijk, want het kan nu toch niet zijn dat zij zeggen 'volgens de regels van de kunst' en dat wij daar enkel 'nee het is niet waar' kunnen op zeggen en er een welles-nietes spelletje komt, ook al ziet een blinde dat dit een slechte uitvoering is.
De plinten verwijderen en herplaatsen willen ze NIET doen, dus als wij het wel doen, dan hebben we 'iets' nodig om de hen aansprakelijk te stellen voor de kosten.
Wie kan ons helpen?

plint.jpg

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10309 berichten

Hoe ben je bij die SOD terechtgekomen?
Denk dat je bijna een topic mag beginnen met wat wel OK is ...
Je hebt reeds gerechtelijke stappen gezet.
Je zal dus een expert moeten aanstellen om alle gebreken op te lijsten.
Normaal heb je al een advocaat, die zou toch de correcte stappen moeten kennen, niet? 

 

afbeelding van janus wago
Lid vanaf: 05/12/2009
15533 berichten

Er zal wel een reden zijn dat ze zoveel moeite hebben gedaan om de plinten zover van de muur te zetten en dat ze ze daarom ook niet willen herplaatsen.

Ik gok er op dat er iets met de vloer zelf is.

afbeelding van NicoP
Lid vanaf: 17/02/2008
1712 berichten

Volgens de regels van de kunst?  Ik zou eerder zeggen: " kunstzinnig" en dan nog met een ruime interpretatie.  Dat lijkt wel een 2-baansvak voor de muizen.

Pfff, broddelwerk.  Ofwel heeft em een open voeg aan de tegel willen verdoezelen. Maar dan is em wellicht bij het vloeren al in de fout gegaan (ook al zijn de muren krom, dat kan je mooi uitwerken).

afbeelding van deco1966
Lid vanaf: 16/09/2008
2268 berichten

shok echt hé.
De schilder een halve voeg doen schilderen ...rofl
Wat gaan ze nog uitvinden.
Dat dienen pipo mij dan eens komt uitleggen hoe hij dat zou doen op zijn voegsel en dat het mooi recht is.
Als het overal zo een voeg is, dan is er iets mis met je tegels eronder, want dan heeft hij niks moeten opvangen van de muren die eventueel "het golvende polderland" nabootsen.

afbeelding van Stefaan Van Slycken
Lid vanaf: 13/05/2017
1876 berichten

Is dat PUR waarmee die gelijmd zijn?
Heb je een architect?

Mijn bouwblog: een BEN-houtskelet: https://stefaan56.wixsite.com/bouw

afbeelding van peggy_kurt
Lid vanaf: 11/06/2020
19 berichten

Stefaan Van Slycken schreef:

Is dat PUR waarmee die gelijmd zijn?
Heb je een architect?

Volgens de aannemer is 'lijmmortel' gebruikt ... ?
Daarvan weten wij als leken zelfs niet of dit goed is of niet, dus daar zeggen we niets over, maar we zien wel een zeer grove korrelstructuur en dus (indien we dit kunstwerkje niet zouden afbreken) zou er geen beginnen zijn om dit netjes af te werken (ook al bevestigd op dit forum).
Uiteraard zullen we alles eraf halen en opnieuw laten uitvoeren ... maar wat we onder die plinten zullen vinden, daar houden we nu ons hart echt wel voor vast.

Wij hebben een aantal plinten die de 'vakman vloerder' moest verwijderen omdat hij ze zo schots en scheef had gezet, zelfs in die mate dat wij echt dachten dat hij ons wilde pesten omdat wij zijn werk hebben bekritiseerd.  
Als je die verwijderde plinten bekijkt dan ligt daar nu toch een ongelofelijk grote 'kwak' van die lijmmortel op, dan weet ik zelfs als leek dat dit gewoon onmogelijk is om die plinten dichtbij de muur te krijgen, zo een massa product ...
ik zal kijken of ik een foto kan nemen van zo een plint, later. 

Wij hebben ook hoeken waarbij slechts 1 plint in verstek is gezegd, de ander er gewoon voor gezet zonder nog de moeite te doen het werk correct uit te voeren.
Maar onze aannemer houdt vol dat dit wel volgens de regels van de kunst is ... 

De architecte = grote afwezige ... SOD aannemer ... broodheer ... (je mag dat natuurlijk niet luidop zeggen, ook al weet iedereen dat het zo is).

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10309 berichten

een kwak lijm kan wel, bv waar er geen bezetting is over de waterkering. Maar Het resultaat dat je nu hebt is onaanvaardbaar.

Architect en broodheer. Als je het forum hier wat volgt, is dat een van de grote punten waar men voor waarschuwt. 

Maar je bent reeds een procedure begonnen..... Je kan hier wel info vragen, maar daar ben je niets mee. Want de mening van Jan van opt forum, daar gaan ze geen rekening mee houden.  Een expert aanstellen die een verslag opmaakt, maar je raadsman/vrouw zal jou daar wel in bijstaan.

Hoe kom jij eigenlijk bij deze SOD terecht, want dat er eens iets mis gaat, dat gebeurt overal wel eens. Maar het blijkt een opstapeling van problemen....

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15786 berichten

Als ik zo al je topics doorneem dan heb je wel  DE SOD uitgekozen!

Mijn advies:
Alle werken on -hold zetten.

Architect, technisch raadsman aanspreken ( niet deze van de zot SOD!).
En hem mandaat geven om op zijn beurt deskundige in te schakelen na overleg met u.
Ik weet dat architecten niets kennen van tuin en dan krijg ik een architect als tegenpartij.  crazy
Met deze groep van deskundigen een technisch verslag opstellen, onderbouwt met data, historiek, foto's, analyses en conclusies. GEEN OPLOSSINGEN!

Ik bedoel daarmee dat je beter opschrijft dat de grond niet draagkrachtig genoeg is want volgens de metingen heb je maar een weerstand van 1 psi op 1 cm² tot 80 cm diep volgens de analyse van de metingen . De conclusie zou zijn dat er verdichtingen moeten uitgevoerd middels het verrijken van d bodem met anorgansich materiaal. 

De oplossing is dan bv. om met gebroken betonpuin te gaan werken.  Oplossingen moet je best door de tegenpartij laten geven en jij kunt dan ja of nee zeggen ( ruggesprak deskundigen) . Als JIJ een oplossing aanbiedt dan ben JIJ verantwoordelijk voor het resultaat !!!! Denk daaraan!!

Dit verslag zou je het best tegensprekelijk laten opstellen ( dus in aanwezigheid van de sod) maar je zit al in de rechtbank. Je zal dus deze bevindigen via de rechtbank moeten voorleggen of verdedigen voor de gerechtsdeskundigen. 

Tip : laat de technische kant over aan deskundigen. Jouw taak is om emotioneel te reageren. 

Weet dat bij een verslag en conclusies van de gerechtsdeskundigen je steeds de mogelijkheid hebt om dit verslag in te lezen en jouw opmerkingen te formuleren. 

Een gedegen dossierkennis is een must ! Als je op een opmerking van de tegenpartij , ik neem een voorbeeld van een behandelde rechtszaak, wij hebben nooit een plantenlijst ontvangen en je kunt dan zeggen : jawel, neem de 3de map betreffende emailverkeer , stuknummer 85 maar kan ook 84 zijn en dan vind je de email met plantenlijst verzonden naar de klant. 

Kun je voorstellen hoe de gerechtsdeskundige hierop reageert?

afbeelding van peggy_kurt
Lid vanaf: 11/06/2020
19 berichten

Mario_ schreef:

een kwak lijm kan wel, bv waar er geen bezetting is over de waterkering. Maar Het resultaat dat je nu hebt is onaanvaardbaar.

Architect en broodheer. Als je het forum hier wat volgt, is dat een van de grote punten waar men voor waarschuwt. 

Maar je bent reeds een procedure begonnen..... Je kan hier wel info vragen, maar daar ben je niets mee. Want de mening van Jan van opt forum, daar gaan ze geen rekening mee houden.  Een expert aanstellen die een verslag opmaakt, maar je raadsman/vrouw zal jou daar wel in bijstaan.

Hoe kom jij eigenlijk bij deze SOD terecht, want dat er eens iets mis gaat, dat gebeurt overal wel eens. Maar het blijkt een opstapeling van problemen....

Ik ben het niet met je eens dat we hier nog geen goeie input gekregen hebben.
(ik was anders niet post na post blijven plaatsen). 
Sommige input verwerken wij in een verweer.
Onze eigen technische raadsman, die we meer dan 1 jaar geleden al onder de arm hebben genomen en die al 2 zeer uitgebreide rapporten heeft geschreven, zal natuurlijk ons verweer krijgen en gevraagd worden om het eens na te kijken of wij geen flaters schrijven.
Maar geloof mij, alleen rekenen op een technische raadsman (hoe goed die van ons ook is) volstaat NIET.
Onze SOD heeft zich echt niet neergelegd bij zijn 2 rapporten en dus zijn wij naast de verwijten en verzinsels ook nog eens lam geslagen met 250 bladzijden aan o.a. WTCB richtlijnen.
We snappen ook wel dat die hoeveelheid pappier enkel is om ons af te leiden, maar het feit is dat het er wel ligt en dat magistraten (en dit schrijf ik met alle respect) dit niet gaan lezen, zij zullen enkel zien 'WTCB richtlijn' en dat zou voldoende KUNNEN zijn om een oordeel te vellen.
Ik zeg ook niet dat het ZO is, maar het kan wel. 
Daarom moeten wij in mensentaal (= de enige die wij als leken begrijpen) ervoor zorgen dat we de juiste argumenten aanhalen om hun verhaal te weerleggen.
Onze technische raadsman heeft noch de tijd, noch alle bewijsmateriaal (e-mails, foto's) in handen die wij de SOD hebben gestuurd, daarom doen we dit EERST zelf.

Hoe we terecht gekomen zijn bij deze SOD ... als wij zouden schrijven over wie het gaat (dat kan natuurlijk niet omwille van de gerechtsprocedure), dan zou niemand ons geloven, want zij zijn echt wel 'big' hier in de streek, heel veel woningen op hun conto - en vele van hun klanten zijn zeer tevreden - bovendien hadden we ze ook financieel doorgelicht, gekeken of er rechtzaken waren tegen hen ... dus we zijn niet zomaar met iemand in zee gegaan. 

Hopelijk kadert dit de vele vragen die ik afvuur op het forum. Wij proberen niet om ons gelijk te halen waar we ongelijk hebben, het enige waar wij naar op zoek zijn is gerechtigheid en daarom stellen we de vragen om te begrijpen EN te leren wat wel/niet in onze reactie kan thuishoren.

afbeelding van Regis07
Lid vanaf: 03/02/2011
1872 berichten

Ofwel breek je die uit en herplaatst je de plinten op een afstandje die u correct verkiest, want een mogelijke zaak bij de rechtbank dat gaat toch een tijdje duren.
Ofwel wacht je op het oordeel van een rechter.
Dus beslist voor uzelf of het sop de kolen waard zijn.

De schilder kan een dunne kit leggen op die voeg en schilderen. Of het mooi oogt dat is een ander paar mouwen.

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10309 berichten

peggy_kurt schreef:

Ik ben het niet met je eens dat we hier nog geen goeie input gekregen hebben.
(ik was anders niet post na post blijven plaatsen).  
...

Dat heb ik helemaal niet gezegd. 
Ik geef enkel aan dat in de rechtbank, er geen rekening wordt gehouden met de mening van een forumlid.
En je post idd veel, maar telkens maar een deel ... 
Als je 1 topic opent, met het hele verhaal, incl. dat het via SOD is,  incl. dat je reeds een technisch deskundige hebt aangesteld en dat je reeds een procedure hebt opgestart, dan is dat voor iedereen heel wat duidelijker dan nu.
Niet iedereen onthoudt wie welk topic is begonnen en wat er in dat ander topic staat. 

afbeelding van peggy_kurt
Lid vanaf: 11/06/2020
19 berichten

Ik lees de laatste 2 antwoorden ... en alle begrip en respect voor de input en mening, maar ik ben op het bouwforum terecht gekomen om specifieke bouwvragen te stellen en die misschien beantwoord te krijgen door mensen die vakkennis en/of ervaring hebben. Dat is toch het doel van zo een forum? 

Ik heb, denk ik, mijn vraag duidelijk gesteld: bestaan er 'regels van de kunst' of andere richtlijnen ivm de plaatsing van plinten. Ik heb een foto toegevoegd om te kaderen waarom ik de vraag stel. Op dit ogenblik zie ik echt niet dat een antwoord op mijn vraag een andere tint kan krijgen indien ik onmiddellijk ook de gerechtsprocedure uit elkaar zet waarin wij zitten. Maar ... ik ben zo beleefd geweest om er toch een deel van te kaderen en plots 'boem' ... had ik dit allemaal moeten schrijven van begin af aan? Het is allemaal al moeilijk genoeg en ik ben gewoon op zoek naar een simpel antwoord (mocht dit dan al bestaan).

En, dat we de plinten gaan vervangen, dat spreekt voor zich, daar twijfelen we zelfs geen minuut over. Maar, opnieuw met alle respect, daarover ging mijn vraag niet.

Ik zal ervan uitgaan, dat er geen geschreven richtlijnen zijn, want anders zou iemand wel al naar iets hebben verwezen. Voor mij is deze topic gesloten.

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10309 berichten

Waarom voel je jezelf nu aangevallen ?  

Wat ik  aangeef is om jou te helpen. Het is moeilijk om alles te kaderen als je alles los van elkaar op een forum zet. Op een forum kan je zeker en vast veel opsteken, liefst voordat je de aankoop van je leven doet.

Je spreekt over dakwerker, dan over aannemer, maar het gaat in feite over een SOD. Want dat is waar je een contract mee hebt. 

Er bestaat zoiets, en daar is de SOD nu mee aan het schermt zeg je :  WTCB

afbeelding van Regis07
Lid vanaf: 03/02/2011
1872 berichten

Ola juffrouw, het stellen van een vraag is één zaak en zij die antwoorden zullen niet allemaal naar uw mond spreken, maar onafhankelijk hun visie geven.
Niet iedere woord die op het forum verschijnt is een waarheid of de oplossing.
U maakt bemerkingen op de jurdische gang en/of de magistraten wel degelijk naar hun dossier kijken/lezen ... straffe uitspraak voor een leek, hoor.
Hou rekening dat een rechter zijn vonnis baseert op wetteksten en harde bewijzen en niet de denkwijze van de gewone man/vrouw.
Mensen geven u mee dat de juridische weg lang kan of zal worden, puur om u te waarschuwen.
Neen, van niet ieder bouwberoep bestaan er geschreven boeken.
Maar ik lees dat u van de SOD al een aantal blz te lezen hebt gekregen.
Het WTCB geeft omschrijven en ja deze instelling is er voor de vakmens, de ondernemer maar niets weerhoud uw vraag tot hen te richten en mogelijk bestaat er iets in hun mega bibliotheek een artikel, een boek, een studie die uw probleem ± benaderd.
Het gene jullie overkomt wenst niemand te ondergaan en effectief er zijn tolerantie in het uitvoeren van een taak die niet altijd vatbaar is voor een leek.
In uw plaats zou ik contact opnemen met een bouwschool en meer specifiek met een leerkracht bouw, vloeren en plinten.
Misschien heeft hij didactisch materiaal waarin er regels van plaatsing van plinten en al julle andere problemen in voor komen.

afbeelding van Nu7s
Lid vanaf: 19/08/2011
8035 berichten

peggy_kurt schreef:

Voor mij is deze topic gesloten.

Topic gesloten

Heb je een algemene vraag? Stel ze via het forum, niet via privébericht!