Ontkoppelingsmat verlijmen op Chape na 2 weken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Amaducias
Lid vanaf: 03/06/2019
1 berichten

Beste mensen

Vanwege mijn beperkte kennis en omdat ik toch kritisch ben had ik graag geweten of jullie me kunnen bijstaan met volgende situatie. Er is geen architect in deze verbouwing betrokken dus helaas kan ik het niet aan hem/haar vragen.

Op 24/10/2019 werd er bij ons 7 cm Duremit Compound vezelchape gegoten op de vloerverwarming. We dienden minstens 21 dagen te wachten vooraleer we de vloerverwarming dienden op te starten volgens het opstartprogramma.

Nu wil onze vloerder na 15 dagen al zijn ontkoppelingsmat komen verlijmen. Hij beweert dat dit geen enkel probleem is voor het verder uitdrogen van de chape, en dat de vloerverwarming ook zonder problemen nadien kan opgestart worden.

Zou dit kunnen kloppen? Ik heb het ook eens nagevraagd aan de chaper, maar heb nog niets vernomen van hem en wou toch al eens polsen wat jullie hiervan denken.

Reacties

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
2524 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

droogtijd chape 5cm ca 5 weken + 4 weken extra voor de extra 2cm dus voor je 7cm ca 9 weken droogtijd (ook wat afhankelijk van verluchting, buitenvochtigheid,..)

zeker wachten, vochtige chape kan leiden tot problemen, vb schimmels, vochtproblemen ..

aanwezig vocht wil ontsnappen en zal op je mat en tegelvloer drukken met alle mogelijk gevolgen (en vvw zal die druk nog opvoeren als dit vocht wil uitzetten door extra warmte)

dus beter rustig laten uitdrogen

afbeelding van Nathalie_1979
Lid vanaf: 05/03/2010
76 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Onze vloerder houdt toch ook andere termijnen aan... Hier ook keramisch parket met ontkoppelingsmat en onze chape ligt van 30/8, de vloerder start in december, dus 3 maanden laten drogen.