Hoe Ditra plaatsen in inloopdouche

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van ThomasHendrickx
Lid vanaf: 11/02/2016
77 berichten

Hey, 

We gaan volgende week starten met vloeren. Hierbij gebruiken we een Ditra onkoppelingsmat en plaatsen werken we dan ook de inloop douche mee af. Nu heb ik bij Schluter zelf al gevonden dat de Ditra mat op zich al waterdicht is, keba om de naden af te werken, maar vind ik niets over hoe je het best Ditra afwerkt aan een afvoergoot. De meeste instructie filmpjes praten altijd over een kerdi doek in de douche, of over Schluter hun eigen bouwpakket voor inloop douches.

Wij gebruiken als afvoer de Carrodrain Cayman. Deze komt samen met een stroog kerlox (±= kerdi) maar weten niet hoe we deze moeten plaatsen. Wij dachten het als volgt te doen zoals in de afbeelding. Dus eerst de kerlox overheen de carrodrain en hellende chape plaatsen en daarboven dan de Ditra afwerken tot tegen de afvoer zelf zodat de tegel altijd boven Ditra ligt (het grijs gedeelte moet de tijdelijke plaatshouder voorstellen om de tegels tegen af te werken).

Is dit de goede manier of kunnen we het beter anders aanpakken? 

Thomas

 

Reacties

afbeelding van ThomasHendrickx
Lid vanaf: 11/02/2016
77 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Moest er nog iemand zijn die dit voor heeft, ik heb ondertussen met iemand van Carrodrain gebeld en uitleg gekregen:

De ditra mat mag niet overheen de kerlox, het moet omgekeerd. De ditra mat kan het best tot ongeveer tegen de afvoer gelegd worden. De afvoer zelf komt dan op dezelfde hoogte als de ditra mat zelf. De kerlox band wordt dan vanaf de afvoer overheen de ditra mat gelegd. Verlijming wordt het best gedaan met een 2 componenten lijm.