Ervaring met Tegeloutlet Gent of andere goede winkels voor vloeren?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van ber2013
Lid vanaf: 10/04/2013
4 berichten

Wij zijn onlangs naar Tegeloutlet Gent geweest, op zoek naar verschillende keramische vloertegels voor onze nieuwbouwwoning (living, keuken, badkamer,..).

Kent iemand deze winkel?

Wat zijn jullie ervaringen?

Ik vind hier nauwelijks iets over terug op het internet.

Slechts 1 iemand teruggevonden op het forum die er wat over zei. We weten nu niet goed of het materiaal daar wel OK is van kwaliteit. Hebben wel ons goesting gevonden daar.

We hebben een offerte meegekregen. Bij de verschillende vloeren staat enkel het kleur (bijv. "lot home grey" vermeld (alsook prijs, opp), maar dus geen merknaam of verwijzing naar de vloer zelf of de afkomst.

Hoe kunnen wij nu weten of het om kwalitatieve vloertegels gaat? Enkel afgaan op wat de verkoper zegt?

Vinden dit moeilijk als we geen referenties van anderen hebben.

Hoe doen jullie dit?

Hebben jullie bij andere winkels wél een merknaam bij de offerte gekregen?

Voorlopig hebben we dus nog geen offerte opgevraagd bij andere leveranciers.

Letten jullie bij aankoop erop of het gaat om een keramische ofwel een volkeramische tegel? Groot verschil in beiden, naar slijtage over de jaren heen of zie ik dat verkeerd?

Ook dit staat niet vermeld in de offerte ...

Kunnen jullie ook andere winkels aanraden, regio Gent of Oost-vlaanderen?

Zijn bij Imperno gaan kijken, maar daar niet direct onze goesting gevonden.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Reacties

afbeelding van danna
Lid vanaf: 05/08/2011
562 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Kan tellen als eerste post:evil:

 

 

 

 

afbeelding van Dewinne
Lid vanaf: 18/04/2017
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Enkel ervaring met Soll tegels uit Heisden.
Niet tevreden mee. Zeer slechte service.
Door hun vrij lakse houding zijn er bij ons terrasaanleg fouten gebeurd. Zou je kunnen denken dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. Neen, hen treft geen schuld en de klant betaalt de meerprijs. Absoluut niet klantvriendelijk.

afbeelding van rdr2180
Lid vanaf: 18/03/2006
1830 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik ken de vestiging in Antwerpen - ze hebben een deel "ok" producten en een deel goedkope. Tegels zijn vaak net een beetje dunner of meer gebogen dan bij de leveranciers die "merkproducten" leveren. Eén van de verkopers in die vestiging heeft een sterke vakkennis en geeft zinvol advies, maar technische fiches van tegels konden ze niet geven (wel van lijm e.d., maar dat vind je gewoon op de website van de fabrikant). Prijs van gereedschappen is ronduit hoog.

Oorspronkelijk was dit een echte outlet met loten overschotten kwalitatieve merktegels aan echt zotte prijzen - alleen goed uitkijken dat het lot dat je wil kopen nog wel voldoende is voor wat je nodig hebt, want bijbestellen ging niet. Intussen is dat stuk nog maar heel klein en leveren ze een redelijk vaste collectie goedkopere tegels aan een prijs - met de permente korting er af getrokken - volgens mij iets te hoog is voor de kwaliteit die je koopt. Soms hebben ze wat voorraad, meestal is het op bestelling.

Toen we er de laatste keer waren, was er iemand een nieuwe demostand aan het opbouwen met tegels waar een wit etiket op zat; toen we van een van die tegels de prijs vroegen, werd het wit etiket meegenomen om het "echte" paarse etiket af te printen. Op dat "echte" etiket stond een prijs van iets meer dan het dubbel van wat op het witte etiket stond, maar nu met een code die ons "recht" gaf op 50% korting. Resultaat is dus een prijs van ca 2% hoger dan de normale prijs... Niet echt de manier waarop wij graag werken.

Regio Gent ken ik geen leveranciers, wij hebben in het Antwerpse onder meer Azuleo, Carobati en Van Calster bezocht - die laatste gebruikt verkoopsvoorwaarden die je als klant best niet tekent - en uiteindelijk bij Torfs tegelwerken besteld. Heel tevreden van de service, uitstekende vakkenis en advies, fantastisch aanbod, heel vlotte levering en een correcte prijs.

afbeelding van vloerder jp
Lid vanaf: 13/03/2006
6179 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een tegelwinkel is niet verplicht de  herkomst van de tegel te geven.  Veel winkels veranderen de naam van de tegel, zodat de koper de prijs niet kan vergelijken.  Dat brengt ook mee dat de vloerder pas iets van de herkomst kan achterhalen als de tegels reeds ter plaatse zijn geleverd en dan gaan zoeken op de site van de fabrikant naar een technische fiche.  Ook die info hoeft de fabrikant niet op zijn site te plaatsen.  Daarbij komt dat die info zelden of nooit in het nederlands is opgesteld.  In de praktijk is de tolerantie op de vlakheid van de tegel voor de vloerder het grootste probleem, omdat die tolerantie voor de fabrieken vrij hoog ligt.  Ook om die reden beperken veel vloerders de keuze tot 1 of enkele winkels, waarmee ze nog geen problemen hebben ondervonden.  

jp

afbeelding van ljo13
Lid vanaf: 27/06/2018
23 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Even dit oude topic opnieuw wat hoger zetten voor toekomstige tegeljagers. laugh

Dit weekend langs geweest bij tegeloutlet in Gent. Over het algemeen: ruime keuze en op het eerste zicht zijn er inderdaad wel koopjes te doen.

MAAR, en ik volg hier rdr2180, het is duidelijk dat het echte outlet-deel niet meer hun focus is. Wij hadden een redelijk opdringerige verkoper die ons -toegegeven- wel enkele goeie tips heeft gegeven maar toch ook redelijk wat onzin verkocht.

Zo hield hij bvb. een pleidooi voor de kwaliteit van Italiaanse tegels om ons dan vervolgens een tegel "made in Poland" aan te smeren. Impermo was volgens hem voor "de verhuur" = lage kwaliteit maar dan komt hij wel zelf met modellen opzetten die op dezelfde manier worden geproduceerd en duidelijk hun meerprijs tegenover andere winkels niet waard zijn. Oh, en voor onze oppervlakte kon er nog wel 10 EUR/m² af maar dat wou hij niet op offerte zetten. Alsof we daar ter plaatse zouden beslissen indecision

In het kort: ga er zeker een kijkje nemen maar doe je eigen ding en laat je zeker niet opjagen. Er was een andere verkoper die duidelijk wél wat meer ethiek aan de dag kon leggen dus daarvoor moet je het niet laten.

Ga ook voor de merktegels (de verpakkingen in outlet staan er gewoon bij dus weet je precies wat je koopt) en laat alles wat ze zelf als interessant verkopen gewoon links liggen. Dat is dezelfde kwaliteit als bij de andere goedkopere winkels maar het wordt wel verkocht onder het mom van premium.

afbeelding van Englishdude
Lid vanaf: 20/12/2014
1234 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Outlet en kwaliteit. Kvind het in vele gevallen contradicio in terminis. Focus van deze zaken ligt meestal gewoon op omzet en niet op kwaliteit of service. Soms zijn afgekeurde producten er de norm en dat zie je niet altijd. Hoewel ik zelf al m'n gehele leven in de bouwsector zit ben ik ook gejost met de vloerbedekking. De fabrikanten van het materiaal brengen hun afgekeurde producten om gewoon op de markt in loten aan opkopers die er dan verder mee gaan maar zeker gebreken en kwaliteit "vergeten " te vermelden. Soms kan je geluk hebben maar het is uit je doppen kijken.

 

 

afbeelding van sbss
Lid vanaf: 08/09/2016
86 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een tijdje geleden (2013?) een aantal tegels gekocht in hun filliaal in Antwerpen, paar maand later zag ik per toeval exact dezelfde liggen in de Brico maar wel stuk goedkoper.

Advies was niet slecht, kwaliteit van de tegels die we toen gekocht hebben valt ook goed mee.

Of ik terug zou kopen, waarschijnlijk niet.

afbeelding van brilsmurf613
Lid vanaf: 09/09/2014
55 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik ben in 2017 gaan kijken bij:

Eurocaro (Mariakerke)

Tegels Provijn (Nevele) heb ik uiteindelijk mijn tegels gekocht

 

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
3021 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

is een outlet , kan je soms zaken doen maar ook miserie kopen, je moet wel wat kennis hebben van producten en de markt 

groot nadeel, eens gekocht kan je niet meer bijkopen (op = op)

afbeelding van VerbouwLeek
Lid vanaf: 15/08/2019
4 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zelfde vraag hier... Hoe kan je vergelijken wanneer die informatie ontbreekt?

Zijn tegels van Tegeloutlet of Impermo dan van mindere kwaliteit als tegels van bv. Carobati of Torfs? Als leek zie/voel je het verschil niet, maar ik wil natuurlijk ook geen slechte keuze maken.. 

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
3021 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

tegels worden gemaakt door een fabrikant en daar krijgen ze de kwaliteit mee , al wie je hier opnoemt zijn verkopers die verschillende merken en kwaliteiten verkopen. dus je kan die winkels niet vergelijken je moet het product dat je koopt vergelijken

er staan ook steeds klassen op de tegels vermeld  hardheid, slijtvastheid, volkeramisch,... maar je moet er dan al iets van kennen of afgaan op de verkoperspraat

afbeelding van jeroendebruyn
Lid vanaf: 12/05/2020
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij waren ook op zoek naar een nieuwe vloer voor de badkamer en hebben ook enkele showrooms bezocht. 
Langsgegaan bij tegeloutlet Gent maar daar vonden we niets naar onze goesting. Tegels zijn daar naar onze mening een beetje gedemodeerd. Prijzen zijn wel OK, na hun fameuze korting weliswaar, maar niet bepaald goedkoper dan elders. 

Verder nog langsgegaan bij Verneert, zeer vriendelijk en goed advies. Mooie toonzaal en toch pakken meer nieuwigheden dan bij tegeloutlet.

Uiteindelijk gekocht bij Claus in Erpe-Mere. Enorme keuze daar en de prijs zat ook goed. Hebben veel op voorraad en kon dag nadien al geleverd worden. Praktisch nu we zoveel tijd hebben om te klussen. big grin