Advies vloer nivelleren om douchebak te kunnen plaatsen (foto's)

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van JanBE
Lid vanaf: 15/02/2013
80 berichten

Ik moet een acryl douchebak waterpas plaatsen op een gepolierde beton. 
Foto’s van de situatie:

 

Niveauverschillen zijn:

De installatievoorschriften van de douchebak zeggen dat de randen van de douchebak op de grond moeten rusten, daarna diene de randen aan de binnenzijde opgespoten te worden met PUR. Zo dus:

Het gebruik van stelvoetjes is niet mogelijk omwille van de beperkte hoogte van het plafond en ook omdat we de opstap zo laag mogelijk willen houden.

Ik dacht zelf om de ondergrond te egaliseren, maar alleen daar waar de rand van de douchebak de vloer moet raken. Ik zou een bekinstingske maken van zo’n 10cm breed, zoiets dus:

en het gearceerde deel vervolgens willen opvullen. Om een bekisting te maken dat rekening houdt met de scheve ondergrond en aan de bovenzijde perfect waterpas staat, ben ik wel eventjes bezig. Ideaal zou dus een product zijn dat zichzelf nivelleert.

Nu dacht ik in eerste instantie aan egalisatie, maar nu lees ik her en der dat producten zoals Knauf egalisatie nog steeds niveauverschillen van 5mm kunnen opleveren en niet 100% uitnivelleren. Ik zoek dus iets wat ik dan gieten en dat zichzelf zo goed als perfect uitnivelleert en bovendien na uitharding ook nog eens stevig is en niet afbrokkelt. 

Advies, tips of andere ideeën zijn zeer welkom!

 

 

 

 

 

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14787 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Timmer dit hoogteverschil uit met pvc  stel latjes. 

afbeelding van JanBE
Lid vanaf: 15/02/2013
80 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Om het hoogteverschil uit te werken heb ik uiteindelijk gebruik gemaakt van pvc drukplaten die ik met een zaagblad op de juiste dikte heb gebracht en waar de rand van mijn acryl douchebak zal op rusten. Het was wel een karweitje om die allemaal op de juiste hoogte te brengen. Ik heb ze ook vastgeschroefd zodat ze bij het plaatsen van de bak niet gaan verschuiven. De acryl bak staat hierop stabiel.

Onder de douchebak zal ik wellicht een aantal dotten TEC7 Floor Fix (2 componenten mortel) aanbrengen.