• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Wind in schoorsteen

Lid geworden
17 mei 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik heb in de woonkamer een gashaard. Prima ding, brand een paar avondjes per jaar. Onder in de pijp (in de woonkamer dus zeg maar) zit een vlinderklep welke je eerst open moet zetten voordat je hem aan kunt steken.
Het probleem is dat de wind best een herrie maakt in het overige gedeelte pijp (het stuk naar het dak toe). Zeker in de winter is dat regelmatig aan de orde, maar op dagen zoals nu (windkrachtje 4/5) ook.
Daarnaast heb ik bijna ieder jaar wel een vogel onderin zitten. Die valt dan de pijp in en komt op de vlinderklep terecht.

Is er een manier dat ik deze 2 problemen in 1x tackle? Een bepaald type kap? Een extra klep bovenin? Weet iemand een specialist die mij hiermee kan helpen?
 

julien

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
6.372
Waarderingsscore
529
Punten
113
Regio?

Als je in Limburg woont heeft het niet veel zin als we iemand van Oostende aanraden.
 
Lid geworden
4 jun 2014
Berichten
149
Waarderingsscore
0
Punten
0
Doe de vogels een plezier en gebruik een kap waar geen vogels in kunnen. Of indien het een simpele regenkap is, zet dan eerst een vogelbescherming (dat is een gaas met openingen van een kleine cm) op het buisuiteinde, en zet daarna de regenkap erover.
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.898
Waarderingsscore
2.465
Punten
113
Dus een schouw waar ruim 350 dagen per jaar wind, koude, ... naar binnen kunnen ?

mijn advies is dus, voor eens en altijd volledig wind en waterdicht maken

en nooi5 nog problemen
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan