• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

ingemaakte kasten in schuine wand

andy666

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
2.730
Waarderingsscore
4
Punten
38
Enkele jaren geleden hebben wij 'onder dak' gebouwd. Nu vind ik de kinderkamers iets te klein en speel ik met de gedachte om in de schuine wand ingemaakte kasten te voorzien.

Concreet dacht ik er dus gewoon aan om de gyproc die er nu is weg te nemen en er allemaal deurtjes in te steken, eventueel als het nodig is onderaan isoleren met rockwool en een vloerplaatje opleggen zodat het geheel goed afgewerkt is.

Nu is de vraag, kan ik dit zo maar doen? zijn er bepaalde dingen waar ik op moet letten? hoe begin ik daar het beste aan? zijn er nadelen of risico's aan? (koudebruggen, constructie van dak niet op voorzien,...)

Heeft er iemand ervaring mee? eventueel enkele foto's zodat ik mijn vrouw kan overtuigen?
 
G

Guest

Guest
Ik zou de dakplaten laten zitten en tegen dat schuine dak gewoon uw kast zetten en als of niet perfect laten aansluiten met de schuibne dakplaten.

Zo vermijd je zonder verpinken isolatieproblemen.

Tenminste als dat dak al goed geïsoleerd is.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan