• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Berekening houtconstructie

Lid geworden
1 jul 2016
Berichten
336
Waarderingsscore
2
Punten
0
Hoi hoi,

Ik zou een houtconstructie willen maken waar personen over gaan lopen. In bijlage vinden jullie een schets van hetgene ik in gedachten had (sorry voor mijn schitterende schets-skills). Zou dit voldoende sterk zijn om 3 - 4 personen /m² te dragen? De constructie wordt gemonteerd op een betonvloer, deze draagt volledig. Op welke manier kan dit berekend worden wat de max last m² is? Langs de buitenzijde wordt dit volledig afgewerkt met OSB3, 18mm. De hart op hart van de SLS'en is voorzien op 40 cm en de overspanning is 1 meter. De totale lengte bedraagt zo'n 80 meter

Bedankt!

doc01122019.pdf


 
 

Bijlagen

  • doc01122019.pdf
    388,6 KB · Weergaven: 2

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.038
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
4 pers/m2 is erg veel. Gaat dit over een publiek toegankelijke plaats?

Spendeer dan toch alsjeblieft die paar honderd euro aan een berekening door een stabiliteitsingenieur. Je riskeert door aansprakelijkheid je toekomst...
 
V

Verwijderd lid 178789

Guest
Het is niet geheel duidelijk wat de bedoeling is. Wordt dit bijvoorbeeld gewoon een passage of is dit een soort van verhoog waar een massa mensen als toeschouwer op stilstaat of beweegt.

In ieder geval de construktie op zich zal zeker volstaan om het gewicht van 4 personen per meter te dragen. Maar wat nog belangrijker is voor het geval er een lange rij personen op staat is de zijdelingse weerstand. Zoals ik het nu zie zou de constructie zijdelings kunnen wegplooien bij grote bewegende belasting.

Om dat te voorkomen zou je er bijvoorbeeld om de meter een andreaskruis in kunnen verwerken.
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.038
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
charel zei:
Zoals ik het nu zie zou de constructie zijdelings kunnen wegplooien bij grote bewegende belasting.

Ik had me dezelfde bedenking gemaakt
 
Lid geworden
1 jul 2016
Berichten
336
Waarderingsscore
2
Punten
0
Inderdaad, die zijn wel voorzien maar ben ik vergeten op de schets te zetten. Ik zou gewoon een berekening nodig hebben voor de max draaglast /m².

Het gaat over een harde constructie binnen een park van springkastelen. Als de elek zou wegvallen is het de bedoeling dat de mensen hierover kunnen op een veilige manier de (nood)uitgangen bereiken.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan