jonge koppel met koopkriebels

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Witte8
Lid vanaf: 26/06/2008
15 berichten

Hallo,

ik ben hier nieuw op het forum. Via via op terecht gekomen.

Even voorstellen ik en mijn vriendin(Steven en Katrien) zijn in januari 2008 gaan samenwonen. Tegen 7 september verwachten wij ons eerste kindje.

Nu zijn we a reeds een dikke 10 maanden op het net aan het speuren naar een betaalbare woning. We wonen in omgeving lier-mechelen momenteel.Op het internet (immoweb, vlan, hebbes, kapaza...) kom je vanalles tegen en na onze maanden kijken en gluren hebben we sinds vorige week besloten om iets te gaan bekijken. Wellicht door het feit dat we een erg aantrekkelijke woning gezien hadden.

Nu heb ik wat rondgezien in onze streek en mijn bevindingen zijn dat de prijzen imo aan het "stabiliseren zijn/licht dalen" in onze streek. Misschien een ideaal moment denken we dan. Verder kan ik zeggen dat de prijzen van de woningen waar wij naar kijken te catelogiseren zijn in de woningen van 100.000 tot 150.000, van 150.000 tot 200.000, van 200.000 tot 250.000

Beschrijving categorieën

*100.000-150.000: zeer kleine rijwoningen/vaak slechte staat/oud tot zeer oud met max 2(heel soms 3 kamers)

*150.000-200.000:nog altijd kleine tot soms ruime rijwoningen/soms met achteruitgang en klein binnenkoertje tot klein tuintje/van jonge gezinnen die een stap hoger willen zetten of sterfgevallen

*200.000-200.000:significant degelijke ruime woningen/soms halfopen met degelijk tuin/soms al garage(bel-etage)/van oudere koppels en jonge gezinnen die ruimer budget hadden/of huizen die te duur stonden(

Nu wij hebben iets gezien dat er naar ons aanvoelen tussenuitspringt voor een bedrag tussen 200.000 en 215.000. We hebben reeds één maal gaan bekijken en eveneens andere woningen. In de woning die ons aanstaat zijn veranderingen gebeurd aangaande de nutsvoorzieningen(gas binnengebracht/waterleidingen / elektriciteit). Daarenboven heeft men een nieuw dak gelegd, een nieuwe garage gezet en is de badkamer volledig nieuw. De keuken is zeer ruim en aan vernieuwing toe, maar alles is/lijkt ons ok na bezoek 1. Er is een wasplaats, twee kamers plus een zolder. De eerste verdieping kunnen we verder uitbreiden naar achteren toe op termijn(afgechecked met de verkavelingsvergunning op stadhuis)

We zijn nu in volledige vertwijfeling of we hiervoor moeten gaan of niet, enfin gaat het niet te snel? We zijn al lang op zoek, maar nu sinds week pas gaan bezoeken(viertal). Deze hebben allemaal plus en minpunten, net zoals de woning die we op oog hebben, maar als we eerlijk zijn dan willen we hiervoor gaan. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Is dit een impulsaankoop? We krijgen maar te horen dat we meer moeten bezoeken en niet van dag 1 op 2 beslissen en kopen, maar wat als je op dag 1 iets tegenkomt dat een ander koppel op dag 52 pas tegenkomt? Vertwijfeling alom dus.

Het financiële plaatje is een andere bron van vragen. Na korte info over een richting van het budget is de lening zonder hulp mogelijk. We moeten ons uiteraard 30 jaar verbinden voor een significant bedrag op te hoesten. Voor het bedrag van 200.000 zouden we iets meer als 1050 euro moeten afbetalen (telefonisch contact met de thuisbank Dexia wegens vakantie van de mensen van hun kredietafdeling. Concrete voorstellen daar gaan we morgen pas mee van start) evenals een tweede bezoek met de ouders die dan hun verdict gaan vellen.

1)Nu mijn vraag is doen we dit of niet?

2)Is een dergelijk bedrag lenen zonder hulp gek of niet?

3)Moeten we niet meer woningen gaan bekijken?

4)We kunnen nog hulp krijgen en dan meen ik dat we een lening van 800-900 euro zullen hebben? Doen we het dan?

5)De woning staat maar net op de markt, makelaar lijkt ok, maar een verkoper is en verkopen en ook al ben je op je hoede...hoe ga ik om met zijn "adviseringen"?

6)Kan ik een bod doen als ik "ongeveer" mijn financiële plaatje rondheb onder opschortende voorwaarde van klein beschrijf en verkrijgen van hypothecaire lening?

7)Hoe gaan we om met een bod op de woning? Is 190.000 voor een vraagprijs van 213.000 niet te agressief? (eigenaars hebben toen ze het zelf net gekocht hebben een bod van 215.000 geweigerd) Volgens de makelaar gaat het weg bij een bod van 200.000.

8)hoe lang ga je shoppen bij de banken en wat is een realistische rentevoet vandaag...dexia gaf me een algemene indicatie van 5.52% met ruimte tot lager in combinatie met wat producten zoals SSV en brandverzekering? Morgen gaan we bij iemand van record bank langs op aanraden van bevriend koppel en dan naar de kbc

10)EN laatst, maar niet minder belangrijk hoe ga je om met meningen van de omgeving zoals "ben je gek zoveel lenen? zoveel voor dit of dat ?...meer algemeen blijven we niet beter wat langer huren en hopen op de instorting van de markt?

Enfin vele vragen ...*zucht*...

DirolLolSmileBiggrin

Steven

Reacties

afbeelding van Icecoldkillahh
Lid vanaf: 17/07/2006
8163 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik zie dat je nieuw bent op dit forum, ik zou zeggen begin hier al eens te snuiten(zoekfunctie) en je zal veel bijleren. Hoeveel je kan lenen, hoe het in zijn werk gaat.

afbeelding van davekeman
Lid vanaf: 19/03/2008
65 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

van je bovenstaande vragen hangt eigenlijk veel af van jullie netto inkomens en jullie "levensstijl/verwachtingen" (wil je nog 3 x per jaar op reis, ga je graag wekelijks op restaurant, ...) . Een kindje is een toekomstige hap uit het budget en heeft zo z'n consequenties.

De bank zal ook je rentevoet bepalen aan de hand van het bedrag dat je wil lenen versus jullie inkomens.

Een bezoekje aan de bank is dus aangewezen en daaruit zal je al heel wat wijzer worden hoe ver je kan/mag gaan.

Betreffende het bieden: een verkoper heeft wel een marge op de vraagprijs ingecalculeerd maar 190K bieden is toch wel weinig (vind ik persoonlijk). ik denk dat ze het niet zullen laten voor die prijs.

gr. en uiteraard veel succes met jullie bouw/verbouw/aankoopkriebels Wink

D.

afbeelding van Witte8
Lid vanaf: 26/06/2008
15 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ben wat aant zoeken op de site, maar denk dat ik de verkeerde zoektermen ingeeft

nee maar mijn redenering is de volgende:

I"k bied significant lager(maar niet belachelijk imo, subjectief gegeven uiteraard) 190.000 à 195.000 tegen een vraagprijs van 213.000 met het doel een tegenbod uit te lokken, waar ik dan weer een finaal bod zou kunenn opzetten?"

Enfin is dit een "zinloze" redenering Smile Tis meer om is te kijken hoe ik juist efficiënt kan bieden.

Qua budget...we houden nog meer als de helft over van ons netto maandelijks inkomen(enkele extra legaal uitgeraakte bedragen die afhankelijk zijn van het aantal gewerkte dagen niet meegerekend)

En zijn we niet impulsief bezig dat is nog mijn grootste bezorgheid?

afbeelding van JurgenS
Lid vanaf: 14/03/2006
401 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je denkt dat je te impulsief bent, ga dan eens langs met iemand die er verstand van heeft. Als t niet in orde is sta je vlug weer met je beide voeten op de grond en als t in orde is, waarom dan langer zoeken als je gevonden hebt wat je wil? Je kan de rest van je leven blijven zoeken als je wil....

Wat je bod betreft, doe een bod wat redelijk is in jouw ogen, een bedrag dat je ervoor wil betalen. Je kan wel een bod doen van 150K maar of dat aanvaard zal worden .... Als je 190K agressief vind, ga dan iets hoger. 20K onder de vraagprijs lijkt mij niet abnormaal zeker niet als de verkoper zegt dat ze bij een bod van 200K toehappen. Dan zit je er eigenlijk maar 7K meer onder. Als ze niet akkoord zijn, zullen ze wel een tegenbod doen.

afbeelding van betonmolen
Lid vanaf: 12/11/2007
1038 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Kan je wat meer informatie geven over de woning?

Ik denk dat ik een vrij goed idee heb van de prijzen van rijhuizen in de buurt van mechelen-lier-duffel-sintkatwaver.

Ik heb momenteel zo een huis en ik ben van plan om het binnen een tweetal jaar te verkopen. Ik houd dus de prijzen al en heel tijdje in het oog.

Ik denk dat je prijsschatting wel realistisch is.

Voor onder 150000 euro heb je niks bewoonbaar. Daar is dan sowieso wat werk aan.

Van 150000-185000 heb je sommige die al wat in orde zijn, maar dan redelijk ouderwets en meestal ook heel smal. Ook geen tuin.

Van 185000-200000 begin je pas huizen te krijgen met meer bijtijdse vorm van comfort en inrichting, maar ofwel heel smal, aan een drukke weg of zonder tuin.

Boven de 200000 euro heb je meestal een 3de slaapkamer, een zolder en een tuin.

Als het huis 3 slaapkamers heeft, wat modern is ingericht en een tuintje heeft, lijkt mij een prijs van rond de 200000 euro een eerlijke prijs.

Het laatste half jaar zijn de prijzen wat gestegen, maar zeer licht. Het is moeilijk om er een percentage op te zetten. Maar ze zijn zeker wat gestegen. Ik zou zeggen rond de 2-3% op een half jaar. Dat komt dus op jaarbasis ongeveer uit op 5-6%. Heel dicht bij de 5% inflatie dus. Wel een prijsstijging, maar geen echt grote waardestijging dus.

afbeelding van finchy
Lid vanaf: 20/02/2008
200 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Misschien handig om hier de link van de woning te zetten. Dan kunnen we zelf eens zien wat je krijgt voor die 200.000 euro.

En misschien wil je ook jullie netto inkomen hier plaatsen? Kwestie van een idee te hebben hoeveel jullie kunnen/willen lenen.

Voor de rest: wij hebben nu een 3tal maanden geleden ons huis gekocht. Hebben daarvoor 200.000 euro voor moeten lenen en betalen 1000 euro per maand af. Het was ons tweede huis dat we bezichtigden. Het is maar zo: als je gevoel goed zit, als je het gevoel hebt dat je in zulk huis oud wil worden, ga er dan gewoon voor.

Klein detail nog: hou er rekening mee dat je wel registratie- en hypotheekkosten gaat moeten betalen. Voor ons kwam dat neer op nog een goei 22.000 euro extra.

Grtz!

afbeelding van dragonfly
Lid vanaf: 05/07/2007
2324 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Er zijn ook al wat topics over maar zijn jullie zelf al zeker van jullie relatie? Je woont nog maar pas samen dus hou ook rekening met de boete als je je huurcontract opzegt. Plus een kindje krijgen en verhuizen/verbouwen zal wel extra stress met zich mee brengen. Allemaal zaken die een mens al eens onderschat.

De rest is al gezegd, laat je zeker bijstaan door mensen met ervaring en laat hun het huis ook eens bezoeken. Ik had minder geluk en zeker m'n goesting nog niet gevonden na het 4de bezoek maar het kan natuurlijk altijd hé!

P.S.: voor de sceptische mensen, ja ook ik heb m'n huis gekocht van een koppel dat uit elkaar ging... T'is geen frigo da je koopt hé en sommige koppels doen precies of het niet is Dirol

Als je toch veel geld verdient, bereken dan ook eens de som op 25j, vanaf meer dan 20j gaat er VEEL geld naar de bank aan intresten.

afbeelding van eva2
Lid vanaf: 17/02/2008
252 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik heb de gok gewaagd en 190000 geboden bij vraagprijs van 215000.

heel veel geluk gehad want ze hebben het aanvaard, zelfs zonder tegenbod en het huis stond nog maar net te koop.

maar denk dat dit niet veel voorkomt.

denk er wel aan dat 5000 of 10000 euro veel geld is, dus als je er 200000 aan wil geven omdat het huis je echt aanstaat, dan moet je het doen.

twijfel je te veel, dan zou ik het huis niet kopen.

zoals hier al eerder werd gezegd, moet je jezelf er oud in zien willen worden. als er nu al een groot minpunt is (bv een net iets te drukke straat) , zou ik wachten.

laat zeker ook een architekt ofzo naar het huis komen.

veel succes!

afbeelding van pete
Lid vanaf: 13/11/2007
165 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

eva2 wrote:
ik heb de gok gewaagd en 190000 geboden bij vraagprijs van 215000.

heel veel geluk gehad want ze hebben het aanvaard, zelfs zonder tegenbod en het huis stond nog maar net te koop. maar denk dat dit niet veel voorkomt.

Inderdaad, zelfde hier. 250.000 vraagprijs, 215 geboden en direct aanvaard ... Hangt van te veel factoren af om zomaar te kunnen zeggen ...

1 ding. Als het kriebelt als je door de deur stapt ... Bieden.

afbeelding van earphone
Lid vanaf: 24/04/2007
908 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hmja, wij hebben ons appartement nog gekocht op dezelfde avond toen we het voor de eerste keer gingen bekijken. Achteraf gezien wel een impulsaankoop en misschien teveel betaald voor te weinig afwerking, maarja, we hebben wel de ruimte die we wouden, en da's ook belangrijk.

Mochten we het nog een keer bekeken hebben of we de afwerkingsgraad beter kenden weet ik niet of we het gekocht zouden hebben, maarja, dan waren we nu nog altijd aan het zoeken...

afbeelding van pascal74
Lid vanaf: 12/03/2008
76 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

zou zeker bieden zoals ze hier boven al vermeld hebben

wat je lening betreft het hangt af van wat jullie verdienen hé

ik zou nu geen hulp aanvaarden en toch voor de hogere lening gaan

als er iets mis is met de woning kan je dan nog altijd op steun rekenen, beschouw dit als een extra vangnet.

wij hebben dat ook zo gedaan, nu we bezig zijn met de afwerking springen ze soms ne keer bij bvb voor de meubels of voor de carport wat dan altijd mooi is meegenomen

als ze vanaf het begin bijspringen kan je niks meer doen als er onverwachtte uitgaven zijn.

Ze kunnen het dan ook niet tegen u gebruiken hé, heb zo een vriend die niks durft zeggen tegen zijn bazige schoonmoeder als ze beslissingen aan het nemen zijn over het huis omdat ze haar dochter een mooi centje had geven

:evil:

veel succes alvast

afbeelding van Witte8
Lid vanaf: 26/06/2008
15 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

thanks voor de leuke replies!!

na een gezellig avondje gisterenm met wat vrienden ook bevestiging gekregen dat een lening van 1000-1200 euro de maand absoluut geen uitzondering is voor een jong koppel, wellicht meer de regel dan wat anders

over budget, tja mijn vriendin werkt als kinderverzorgster en ik werk als belastingconsulent bij één van de vier grote zakelijke dienstverleners op de wereldmarkt (nu bijna een jaar)...heb geen kosten whatsoever aangaande een wagen, heb allerhande verzekeringen(ongevallen, invaliditeit, hospitalisatie, overlijden), gsmbudget en dergelijke(enfin zal bij velen wel gekend in de oren klinken). Ons budget schat ik voorzichtig op 2400 eur de maand (afgezien van mijn opslag die ik nog zou moeten krijgen, maar dat gaat zeker als beginner nog geen fortuin zijn) plus daarenboven nog een dagvergoeding van 10 die je enkel krijgt als je die dag gewerkt hebt...dat reken ik wijselijk niet mee in mijn budget denk ik(brengt elke maand +/- 200 euro op met soms uitschieters tot 300 euro)

over onze relatie, had misschien iets duidelijker moeten zijn, we wonen recent samen, maar we zijn uiteraard al enige tijd langer bij elkaar (2 jaar en half). Ik ga ervan uit dak mijn madam gevonden heb dus Dirol en ons aankomen "boeleke" is daar nog is de bevestiging van.

Ok over bieden dus misschien toch is proberen dan..190.000 toch is proberen indien ik het plaatje rondkrijg en we na kijkbeurt twee en drie het financiële plaatje rondkrijgen...

Ik zal in het weekende eens wat foto's plaatsen voor jullie, misschien nog tips of bedenkingen. Voor de persoon uit onze regio, ik denk idd dat de prijzen nu wat stabilseren en zelfs bij sommige astromnomische bedragen fel zakken (vaak tot een punt dat het nog duur is) Klein voorbeeld: stonden in Nijlen hele hoop gronden van een bepaalde makelaar te koop (ruime gronden immo van 600-1000 vierkante meter) die tussen den 185.000-200.000 eur te koop stonden...te gek voor woorden. Nu half jaar later al 25.0000 euro er af! Tis echt te gek. Ook woningen die zoals ik al zeg in de cat 200.000-250.000 zouden vallen nu die bijna 25.000-50.000 hoger stonden.

Ik ga nog wel wat meer info over de woning geven dit weekend. Straks naar recordbank makelaar en kbc...ben mijn pokerface/over mijn lijk attitude al aant oefenen op het werk! Dirol Wat ik nog kan zeggen is dat de woning "net" lijkt. Tis woning van in jaren 60, volgens makelaar driedubbele baksteen. Wel geen nieuwe ramen, maar wel dubbele beglazing, klein beschrijf (wel dit wel ff afcheckken met mensen kadaster en of notaris). Uitbreiding is mogelijk volgens de Lierse stedbouwkundige dienst op voorwaarde van de stabiliteitstudie van de onderbouw. Tis in totaal 399vierkante meter, met een tuin van 205 vierkante meter, nieuwe garage met berghok aan, nieuwe boiler, nieuw ingerichte badkamer, nieuw dak, nieuw elektriciteit, gas voorzieningen en aangesloten, nieuwe vloer, afgewerkte zolder. Foto's volgen.

Over hulp krijgen kan ik dat idd beamen dat je dan misschien met een bemoeienis te maken krijgt, maar ja wat doe je als ze je toch helpen en je lening gaat ineens een stuk naar beneden met die hulp? hehe

Dat van die architect is genoteerd!! Was al aan de bouwkundige ingenieurs in de vriendenkring aant denken, maar misschien best ook ineens iemand als een architect om meer "in concreto" te werken naar kamers en dergelijke.

Steven

afbeelding van matthiasvk
Lid vanaf: 03/03/2008
830 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een paar concrete antwoorden:

2) Nee, veel koppels lenen zulk een bedrag. Hou er wel rekening mee dat er nog kosten bijkomen (klein beschrijf, notariskosten, etc, dit zal normaal zo'n 10% zijn in totaal d8 ik). Als je quotiteit hoger ligt dan 100%, dwz als je meer moet lenen dan de nettoaankoopprijs van het huis, dan kan je rentevoet ook nog wat stijgen.

3) Ik ben meestal ook van het principe, hoe meer huizen je gezien hebt hoe beter. Dit is vooral omdat je in het begin dat je aan het zoeken bent bepaalde zaken over het hoofd ziet. Zoals 'hoe groot zijn de ruimtes eigenlijk', 'hoeveel werk moet hier op termijn gebeuren', 'genoeg stopcontacten in elke ruimte', etc. Maar als je voorzichtig bent, goed uit je doppen kijkt en al wat ervaring hebt met op afstand te bekijken (online), dan kan het wel goed komen. Veel hangt ook af of je zelf een beetje kennis van zaken hebt, als dit niet zo is moet je er zeker iemand bijhalen die er wat meer van kent (vriend, ev architect). Een woning is iets te belangrijk om er niet genoeg van af te weten.

4) Wat je wil betalen aan je lening moet je zelf uitzoeken, er zijn heel wat topics over afbetalingen en hoeveel/welk percentage van loon.

5) Als de woning er nog maar net op staat en verkoper wil precies snel verkopen, kan je wel daarvan gebruikmaken. Zijn adviseringen neem je met een korrel zout en check je zelf. Vraag gerichte vragen, en negeer opmerkingen over hoe goed dit en dat wel is. Check de zaken achteraf die hij gezegd heeft (bv 'Enkel glas is goed voor het milieu!' Wink ).

6) Ja

7) Nee dat is niet te agressief, tegenwoordig wordt altijd een tegenbod gedaan. Als je een bod doet, neem dan wel een optie (dwz dat ze eerst je bod moeten verwerpen vooraleer iemand anders kan bieden). Ik zou ook 190K bieden om te proberen bij 195K uit te komen. Vergeet niet dat enerzijds elke euro die je meer uitgeeft ook meer geleend gaat moeten worden (met hogere afbetalingen, meer rente en meer extra kosten). Anderzijds als je 100% zeker bent wil je het huis niet missen voor een paar duizend euro.

8 ) 5.52% is wel hoog, dat moet zeker lager kunnen. SSV, brandverzekering en loondomicielering zal elke bank vragen waar je naartoe gaat (moet je doen). Zeker ook naar de tarieven van Argenta & Landbouwkrediet kijken (voor LBK naar kantoor gaan, voor Argenta kan je vinden op website), dit zijn meestal banken die vrij laag gaan. Dat shoppen kan even duren (tot een paar weken), maar probeer dit te beperken. Kies een paar banken waar je wilt naartoe gaan en maak er tijd voor vrij, zodat je alles snel kan afronden. Speel ze uit tegen elkaar, als je ergens lager krijgt zorg dat je dit op papier hebt en toon het aan de volgende bank.

10) Hopen op een instorting van de markt zou ik niet doen. Er zijn veel voordelen aan het kopen van een huis, zoals jaarlijkse belastingsaftrek van lening. Ook elke euro in je huis is een euro die niet zomaar weg is (terwijl tov huurhuis). Het is bijna altijd beter te kopen dan te huren.

afbeelding van Witte8
Lid vanaf: 26/06/2008
15 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

thanks matthias!!

bezoek twee is deze avond gepland met de ouders en schoonouders! Mijn schoonpa (efin toekomstige) kan me uitsluitsel bieden over de elektriciteit, mijn pa eigenlijk zo wat algemeen want die heeft mijn ouderlijk huis zelf gemetst (al dan niet met wat foutjes Dirol ) en is dakwerker geweest dus dat zit ook al goed!

over ons huurcontract...de eigenaris lijkt mij van goede wil! vorige huurders hebber ook maar jaar gehuurd en dan in onderlingen overeenstemming de lopende huurtermijn afgebroken na het vinden van nieuwe huurder ( wij dus :o ) ze heeft toen letterlijk gezegd dat ze hoopt dat wij als jong koppel ook de "volgende" stap zouden nemen en "vooruit willen gaan in het leven" enfin we zien wel.

http://img181.imageshack.us/img181/4659/huisjeur8.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/50/t ... sjeje3.jpg

afbeelding van Marburg
Lid vanaf: 13/03/2006
5653 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben toevallig het 2e huis dat we gezien hebben gekocht.

We hebben nog 4 andere huizen gezien nadat we dit huis gezien hadden, en nog een dertigtal geevalueerd op immo sites. Maar hoe meer huizen we zagen, hoe meer we beseften dat dat ene huis vor ons ideaal was kwa ligging en prijszetting.

We durfden niet veel langer wachten, zijn het huis opnieuw gaan inspecteren met 2 nonkels die tesamen 60 bouwervaring combineren, en hebben uiteindelijk een bod uitgebracht dat 10% lager lag dan de vraagprijs. Het is direct aanvaard.

Raar genoeg hebben we het langste getwijfeld omdat de vraagprijs ons al verdacht laag leek, dat we ervan uit gingen dat er wel iets mis moest zijn met het huis dat we niet wisten, maar we konden niets ontdekken (nog altijd niet, na 4 jaar en een grondige renovatie :P).

Achteraf is gebleken dat de vorige eigenaar in zware schulden zat dringend geld nodig had, en ik heb tijdens de verbouwingen dan ook een

hele resem deurwaarders de deur moeten wijzen 'pun not intended', met de acte van de notaris in de hand.

Soms kan het eerste huis dat je ziet toevallig het goede zijn, soms ook niet, maar dat weet je zelden van tevoren. Als je er een goed gevoel bij hebt en de prijs is juist, en je hebt het laten inspecteren door iemand met ervaring, en alles klopt op het kadaster en de gemeente, dan zou ik er toch voor gaan.