definitieve toewijs na hoger bod

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van ellenenbram
Lid vanaf: 15/03/2010
302 berichten

hoi,

wij hebben een huisje op het oog, en er staat bij definitieve toewijs na hoger bod.

kunnen wij op de zitdag dan nog een hoger bod uitbrengen of zijn we eraan voor de moeite dan ?

bram en ellen

Reacties

afbeelding van Nevermore
Lid vanaf: 12/03/2006
16784 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Even google'en:

Een gedwongen verkoop wordt normalerwijze georganiseerd in één zitdag met de mogelijkheid om nadien nog een hoger bod uit te brengen. Wanneer de biedingen op de eerste zitdag echter onvoldoende zijn dan kan een tweede zitdag vastgesteld worden. De toewijzing gebeurt steeds onder de opschortende voorwaarde van afwezigheid van een hoger bod. Dit wil zeggen, wordt een hoger bod gedaan dan is de gedane toewijzing niet meer geldig.

Na de zitdag kan iedereen binnen de vijftien dagen een hoger bod uitbrengen.

Dit moet gebeuren door tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder. Het hoger bod moet ten minste gelijk zijn aan 10% van de laatst geboden prijs. Het hoger bod moet minimaal 247,89 EUR bedragen en het mag maximaal 6.197,34 EUR bedragen.

Bovenstaande alinea klopt niet helemaal. Je hoeft helemaal geen hoger bod te doen via een gerechtsdeurwaarder en je kan uiteraard hoger bieden dan die €6.197,34. Die bedragen zijn het minimum en maximum bedrag wat je dadelijk op het notariaat moet betalen wil je dat je hoger bod geldig is.

Indien na de eerste zitdag geen hoger bod gedaan wordt binnen een termijn van 15 dagen dan wordt de laatste bieder definitief eigenaar van het onroerend goed.

Wordt wel een hoger bod uitgebracht dan stelt de notaris een nieuwe en definitieve zitdag vast. Op deze nieuwe zitdag kan opnieuw iedere belangstellende een bod uitbrengen en wordt het onroerend goed toegewezen aan de meestbiedende.

bron (maar dit vind je op tal van sites)