• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Buitenmuurisolate - marktprijs

DJSirMatthew

Nieuw Lid
Lid geworden
26 feb 2013
Berichten
79
Waarderingsscore
8
Punten
8
Na grondige renovatiewerken buitenmuurisolatie laten plaatsen. De eerste keer een stuk van 24m² welk op 92 €/m² kwam excl btw voor enkel isolatie (12cm) & latwerk. Dit hebben we gewoon betaald hoewel ik het toen ook een stevige prijs vond.

Nu heeft men nog eens 35m² geïsoleerd en is er deze keer geen detail toegevoegd bij de factuur maar kom ik op een prijs van 115 €/m² ! (9m² met 12 cm isolatie, 6m² met 6cm isolatie en 20m² met 4 cm isolatie) wederom enkel isolatie & latwerk, geen afwerking. Natuurlijk zijn er geen schriftelijke afspraken gemaakt, alles in regie.  Kunnen wij deze factuur betwisten tot we de detail krijgen? Wat als hij bv de uren te ruim rekent en ons zo in de zak zet? (geen registratie) Is daar uberhaupt iets tegen te beginnen?
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Hoe kleiner , hoe duurder
Hoe meer gemixt , hoe duurder

Als jij naar de bakker gaat voor 1 brood betaal je 2.20€
Ga jij naar diezelfde bakker voor 1000 broden dan ga je , als je het vraagt, wel een andere prijs krijgen.
Maar vraag je 1000 verschillende broden dan zal je verkregen korting wel vervallen.
Hier het zelfde
je 24m² isolatie ( x cm ) kosst 9€/m², maar het volgende werk is 9 m² met 12 cm isolatie, 6m² met 6cm en 20 met 4 cm . 
Dat maakt 3 verschillende produkten.

Trouwens waarom laat je niet voorafgaandelijk een prijsofferte maken? 
Eigenlijk is dat de enigste manier om correct te handelen.
Werken zijn in regie gebeurd, dan nog worden voorafgaandelijk prijsafspraken gemaakt betreffende materialen en werkuren.  
Een detail opvragen kan natuurlijk, maar als de factuur duidelijk is en bv onderscheid maakt tussen de 3 verschillende isolatiediktes vrees ik ervoor dat je neit veel meer extra detail ga krijgen. 
Regie wil niet zeggen dat je zeker een prijs ga krijgen voor enerzijds materiaal en de werkuren, regie kan ook gerekend worden in eender welke eenheidsprijs. Zoal  lopende meter,  vierkante meter, kubieke meter, stuks, som over het geheel, werkuren, ...

geen registratie ? wat bedoel je daarmee?
 

DJSirMatthew

Nieuw Lid
Lid geworden
26 feb 2013
Berichten
79
Waarderingsscore
8
Punten
8
Je hebt absoluut gelijk ivm offerte of voorafgaandelijke prijzen. We hebben ons via een vertrouwenspersoon aan het lijntje laten houden en hadden beter moeten weten. Gedane zaken nemen geen keer.

 

Met geen registratie bedoel ik dat er nergens de aankomst & vertrek van werkmensen is genoteerd en gevalideerd. Dus hij kan evengoed beweren dat ze elke dag 12h gewerkt hebben + 2 h onderweg ofzo.

 

En idd, mengen is duurder, hoewel de 12 cm² eigenlijk uit 2x 6m² bestaat. Maar dan nog. 

 

De factuur beschrijft nu enkel leveren en plaatsen isolatie  en latwerk. Is wel heel weinig detail natuurlijk...
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Registratie van begin uur en vertrekuur en dit valideren is niet voorzien in de wetgeving. 

Het was natuurlijk handig geweest, zowel voor de aannemer als voor de opdrachtgever om dit te laten handtekenen, vermijdt je discussie mee, maar nogmaals je had dit voorafgaandelijk moeten afspreken.

 

Voor jou is dit inderdaad weinig detail, maar voor de btw administratie en voor de rechtbank kan dit wel voldoende zijn... zeker als de gehandeerte prijs marktconform is.

 

Ik vrees dat je carte blanche hebt gegeven met niets vooraf op papier te hebben.

Denk dat de kans om deze factuur te protesteren op gegronde basis zeer klein is, je zal sowieso moeten rekening houden dat de aannemer niet direct een kreditnota ga opstellen omdat jij wat reclameert. Zeker niet omdat er geen afspraken op papier staan. Dus komen er advocaten bij voor wat brieven te schrijven, misschien een tegensprekelijke expertise met een deskundige en een afspraak op de rechtbank dat een paar keer wordt verdaagd en je bent meer geld kwijt dan nu.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan