• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

bouwgrond zonder verkavelingsvergunning en kadasterregistratie

Lid geworden
25 mei 2013
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mijn partner en ik zijn geïnteresseerd in een stukje bouwgrond, het probleem is dat de verkavelingsaanvraag nog niet goedgekeurd is. Momenteel is het een huis met een hele grote tuin en die tuin wordt nu verkocht als een apart stuk bouwgrond. We zijn ook al eens bij de gemeente gaan horen en zij zeggen dat die aanvraag inderdaad ingediend is en een positief pre-advies van de gemeente heeft gekregen maar dat het nog enkele maanden kan duren voordat de verkavelingsvergunning er is en dat in het kadaster staat.



Nu bieden ze dat wel al te koop aan bij het immokantoor en zij beweren dat we in het compromis kunnen laten zetten dat het enkel doorgaat als het effectief staat ingeschreven bij het kadaster. Nu staan wij een beetje weigerachtig tegen het tekenen van iets wat nog niet goedgekeurd is, laat staan er een voorschot voor te betalen. Ik weet niet of daar een standaard procedure voor is of wat we hier het beste doen?
 
Lid geworden
28 okt 2009
Berichten
740
Waarderingsscore
0
Punten
0
Een opschortende voorwaarde in een compromis zorgt ervoor dat indien aan die voorwaarde niet voldaan wordt de overeenkomst ontbonden wordt. Als jij dus laat opnemen in je bod en in je compromis dat de overeengekomen som enkel geldig is op voorwaarde dat een geldige verkavelingsvergunning wordt verkregen en die komt er uiteindelijk niet, je zonder problemen de koop kan laten teniet doen en je voorschot terug krijgt. Het enige risico dat je loopt is dat je geld (voorschot) enkele maanden vast zit en dat je uiteindelijk toch naar iets anders moet zoeken als er geen vergunning wordt uitgereikt.
 
Lid geworden
25 mei 2013
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ja, van die opschortende voorwaarde had ik ook al gehoord. Maar ik vraag me af of je het voorschot dan wel zo makkelijk terugkrijgt, en of er dan toch geen administratiekosten ed van afgehouden worden?
 
Lid geworden
30 jul 2008
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
1
Betaal het voorschot via je notaris.



Het voorschot wordt dan op een derdenrekening gezet als garantie naar de kopers toe, maar het komt maar in hun handen (inclusief intrest) op het moment dat de koop doorgaat. Gaat de verkoop niet door omdat er niet aan de opschortende voorwaarde voldaan is, dan komt het geld gewoon naar jou terug.



Als je werkt met je eigen notaris zal die er voor zorgen dat de opschortende voorwaarde correct geformuleerd is zodat jouw belangen goed gevrijwaard worden, in de mate dat de verkoper ermee akkoord gaat natuurlijk. Maar je kent dan in elk geval goed je risico's.



Teken niet zomaar het compromis die het immokantoor voorlegt.
 
Lid geworden
24 apr 2007
Berichten
897
Waarderingsscore
0
Punten
0
Alles wat hierboven gezegd is, en als je het zou doen, dan zou ik er ook bij laten zetten wanneer ten laatste alles in orde moet zijn.



Stel dat het uiteindelijk 2 jaar zou duren vooraleer alles goedgekeurd en in orde is, dan sta je daar ook schoon, en kan je in tussentijd niets anders kopen.
 
Lid geworden
14 dec 2012
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben ook onze bouwgrond gekocht met als opschortende voorwaarde de goedkeuring van de verkavelingsvergunning. Hierop hadden we ook een termijn geplakt van 6 maanden (heeft uiteindelijk maar 3 maanden geduurd). Voorschot is pas betaald na de goedkeuring van de verkaveling. Wij hadden zelfs de bouwvoorschriften laten opnemen in onze compromis. Kwestie van zeker te zijn dat we ons droomhuis konden zetten.
 
G

Guest

Guest
Wij hebben onze bouwgrond ook gekocht met opschortende voorwaarde ... wij zijn 8 jaar verder en momenteel nog niet zeker of het bouwgrond is of niet.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan