• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Water via kraantje in de kelder?

Lid geworden
25 dec 2006
Berichten
12
Waarderingsscore
0
Punten
0
In onze kelder is een kraantje waaruit voortdurend water druppelt. Soms zeer traag, soms sneller (na regenweer). Ik vermoed dat het hier dan ook om een soort afvoer voor het regenwater gaat?



Het water wordt opgevangen in een ton, en een dompelpompje pompt dan regelmatig het water weg. Nu hebben we al een aantal keer een probleem gehad met die ton of dat pompje, waardoor er dan water in de kelder staat.



Is er een andere (permanente) manier om dat pompje e vervangen? Het kraantje gewoon dichtdraaien zal waarschijnlijk geen optie zijn?



Bedankt voor jullie advies!

Lieve
 

w.g.b.

Gewaardeerd lid
Lid geworden
28 okt 2008
Berichten
3.611
Waarderingsscore
133
Punten
63
De situatie zal bij u zo zijn dat het riool hoger ligt dan de het kraantje.

Dus een pompje zal de enige oplossing zijn. Normaal gesproken moet zo'n pompje het vat op niveau kunnen houden. Mocht dit om de een of andere manier weigeren zou er een waarschuwingssysteem in het vat moeten zitten zodoende als het pompje weigert of het niveau in het vat te hoog wordt moet u gewaarschuwd worden. Is technisch geen hoogstandje omdat te realiseren.
 
Lid geworden
24 sep 2009
Berichten
1.165
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik zou dat kraantje vervangen, of gaat dat niet?
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan