• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Water in de kelder

eizopro

Nieuw Lid
Lid geworden
18 jun 2011
Berichten
47
Waarderingsscore
0
Punten
6
Hallo,



Ik heb onlangs een huisje gekocht dat ik volop aan het renoveren was.

De kelder daarvan zat vol met water en dus heb ik deze leeggepompt om de oorzaak te kunnen achterhalen. Nu is het zo dat ik het water letterlijk door de muur zie sijpelen via scheidingsmuur met de kelder van de buren.



Zowel het huis dat ik heb gekocht als dat huis van de buren staan al ongeveer 10 jaar leeg, en enkele jaren geleden is daar een overstroming geweest. Daar de rest van de straat geen vochtproblemen heeft, heb ik sterk het vermoeden dat dat ook de enige oorzaak was.



Mijn probleem is nu dat ik de eigenaar van het buurhuis niet kan vinden zodat deze ook zijn kelder kan leegpompen. Ik heb zijn naam en laatst gekende adres in Belgïe maar deze woont daar niet meer en vermoedelijk ook niet meer in Belgïe. Ik heb ook mijn brandverzekering gecontacteerd, maar deze vertellen me doodleuk dat ze mij niet kunnen/willen helpen daar de oorzaak van het probleem is begonnen voor ik mijn polis heb afgesloten.



Hoe moet ik nu verder?
 
Lid geworden
20 aug 2007
Berichten
947
Waarderingsscore
0
Punten
0
Geen idee als dit mag, maar boor u gewoon een paar gaten van onder in de muur en laat het water bij u binnen komen en pomp het dan weg :wink:
 

eizopro

Nieuw Lid
Lid geworden
18 jun 2011
Berichten
47
Waarderingsscore
0
Punten
6
Ik denk niet dat dit zomaar zal mogen. Dus zou ik dat ook graag vermijden.
 
Lid geworden
31 aug 2010
Berichten
168
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als dit nog het resultaat is van de overstroming en enkel je buur zijn kelder volstaat met water laat je die toch leegsijpelen in je kelder. Eenmaal hij leeg is is hij leeg. Als het water blijft komen heb je echter een probleem! :evil:
 
Lid geworden
15 jul 2009
Berichten
1.350
Waarderingsscore
0
Punten
0
als het niet echt stroomt maar gewoon binnendrupt.



kan je waterdicht gaan bezetten met putzuna.



het kan wel zijn dat je het in 2 keer moet doen als vb op de plaats waar het binnendrupt/loopt een beetje wegspoelt.



dan neem je gewone pure putzuna cementpoeder en gooi je dat erin.



als het wat aangetrokken is.

een 2de laag zetten.



-----------





maar heb je de politie al gecontacteerd ?
 

eizopro

Nieuw Lid
Lid geworden
18 jun 2011
Berichten
47
Waarderingsscore
0
Punten
6
Ik heb noch de politie noch de gemeente verwittigd. Ik dacht eerst eens te informeren bij wie ik moet zijn, wat ze kunnen zijn, wat mijn opties zijn en de mogelijke gevolgen daarvan.



* Daar mijn kelder tot de rand gevuld was met water, neem ik aan dat het bij hem ook zo zal zijn. Dus gewoon laten binnensijpelen lijkt dan een jarenplan vrees ik :lol:

De kelder bezetten heb ik ook al overwogen maar vooraleer ik zulke dingen doe, wil ik hem eerst droog hebben om op die manier erachter te komen of de kelder ook droog blijft. Want dat weet ik nu nog niet zeker
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan