Vochtige muur onder waterkering cementeren: goed idee of niet?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Makita
Lid vanaf: 12/04/2011
584 berichten

Hallo iedereen,

Bij ons project hebben we een waterkering geplaatst door middel van onderkapping. Deze grenst aan de maailijn van de buur. Langs de binnenzijde is er een kelder. Nu is de muur onder de maailijn heel vochtig en komt er ook groene schimmel op de muren. Ons idee was om de poreuze stenen wat los te kappen en nadien volledig te cementeren. Is dit een goed idee en zou de cementering houden op de vochtige muren? Qua samenstelling dachten weom voldoende compactuna toe te voegen. 

Foto in bijlage.

 

 

bedankt!

111.jpg

Reacties

afbeelding van Makita
Lid vanaf: 12/04/2011
584 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nog even omhoog geplaatst omdat we hier even vast zitten met ons project. Niemand die raadt weet of ons hierin kan adviseren? frown

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15522 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ons idee was om de poreuze stenen wat los te kappen en nadien volledig te cementeren. Is dit een goed idee en zou de cementering houden op de vochtige muren? Qua samenstelling dachten weom voldoende compactuna toe te voegen. 

Dat is een zeer gebruikelijke en efficiente methode. Zulke cementpleister houdt perfect op een vochtige bakstenen ondergrond tenminste als er geen waterdoorlatende lekken zijn.

Je dient wel de bakstenen zo goed mogelijk te ontdoen van algen, schimmel, stof en verfresten.