Vochtige kelder. Ventilatie en behandeling.

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Sylvain 12
Lid vanaf: 27/10/2010
431 berichten

Onze muren van de kelder zijn steeds natter aan het worden. Ik zou ze eens willen behandelen, maar ik weet niet goed met welk product ik dit het best doe.  Je hebt plijster, verf, etc...Er groeit ook wat schimmel op de muur, dus zou ik ook een ventilatie of zo willen steken, aangezien de kelder geen enkel raam of zo heeft. Enkel een buis van 10 cm diameter naar buiten. Nu had ik een ventilatiesysteem gezien online.

Zou dit helpen? Ik moet dan wel een verbindingsstuk vinden van 12,5 naar 10 cm. Is het ontbreken van een tweede gat in de kelder voor de aanvoer van verse lucht dan geen probleem? Draait dit dan constant? Maakt dit niet veel lawaai. In onze badkamer hebben we ook een en die maakt wel nogal lawaai.

 

 

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik zou toch eerst eens kijken wat de oorzaak is van dit vochtprobleem.

Je mag niet vergeten dat de laatste maanden we verzuipen van het water. De bodem is oververzadigd en krijgt het hemelwater niet meer gedraineerd. 

Plakken plijsteren, schilderen, bezetten zijn allemaal lapmiddeltjes om het probleem te verdoezelen maar brengen geen defintieve oplossing. 

Kan inderdaad zijn dat je verluchting te weinig is. In plaats van zo'n ventilator te innstalleren en af te wachten op het resultaat kun je beter diagonaal van de huidige verluchting een bijkomende verluchting uitkappen. Trek zal veel efficientr zijn. Raar dat je in je kelder maar 1 verluchting hebt steken, normaal zijn dit er minimum 2.

afbeelding van Sylvain 12
Lid vanaf: 27/10/2010
431 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De oorzaak lijkt mij evident. Grondwater dat doorsijpelt. We hebben er alleen last van in natte periodes, maar de buren hadden 5 populieren staan van zo'n 35 meter en hebben die weggedaan en nu is het wel wat erger hebben we de indruk. Die bomen sloegen waarschijnlijk ook heel wat water op.

Vroeger waren er twee gaten maar dat tweede gat werd gebruikt voor de afvoer van de condensatieketel.