schuiframen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Devosdere
Lid vanaf: 30/07/2020
1 berichten

Piep,

Aan onze achtergevel plaatsen we ramen van alles samen 8m lang die we in 4 delen zouden verdelen van telkens 2m lang. Mijn vraag is dan ook zouden we van de middelste 2 delen schuiframen maken? Dus als de ruiten  A B C en D zouden noemen zouden we dan B voor A laten schuiven en C voor D? of Zouden jullie kiezen voor enkel C voor D? We vinden het gewoon een leuk effect dat je dan heel je huis kan openzetten, maar het is toch wel een hele meerprijs een schuifraam in plaats van een vast raam. Het effect is wel leuk maar de vraag is dan, gaan we da ook effectief zo open doen of altijd maar  1 raam openschuiven? Wie heeft dit en raad dit al dan niet aan 2 schuiframen?

 

gr ons

gr ons

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10328 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wat is de positionering van de raamdelen tov de buiten en binnenkant ? Heb je een mooie doorgang  als de delen open staan ?

Als je ze openzet, ga je ook een hordeur plaatsen. Met B en C open, gaat je hordeur ook in 2 delen moeten. Als C en D opengaat, kan je dat met 1 schuifhor.

afbeelding van Devosdere
Lid vanaf: 30/07/2020
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De positionering van de ramen:
*zuidgericht
*binnenkant: ramen A en B: eettafel/eethoek,, en erachter de zithoek, ramen C en D: keuken met keukeneiland
*buitenkant: 1 groot terras

Met horren zullen wij niet werken gezien we screens plaatsen.

 

gr ons

afbeelding van Tomvdw
Lid vanaf: 28/06/2017
446 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wanneer ga je de ramen willen open zetten? Als het mooi weer is? Dan moeten je screens naar onder om geen 30 graden te krijgen binnen. 

Voorzie een hor, want een screen naar boven doen als je van terras naar keuken wil doe je niet. De screen gaat te traag naar boven voor goed gebruiksgemak. 

Ik zou voor 1 schuivend gedeelte gaan, met een afzonderlijke gestuurde screen en een hor. 

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15824 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hoe is de tuin ?

Als je tuin/ perceel een diep stuk is waarbij de woning en de deur mooi gecentreerd staan dan zou ik b en c laten open gaan. -- Maar moet dit met schuifdeur, kan ook met dubbel naar buiten toe opendraaiende deuren zijn bij een klassieke belle epoque woning of tramhuis ? Maar als we dan eerder een manor of een veredelede pastorijwoning hebben dan is het misschien handiger om met een deur en dan bijkomend schuifdeur te werken. Of nee beter met een dubbele deur naar binnen draaiend . Maar ik wil nog wel met de jaren een coronazwembad want op reis gaan, zit er niet meer in. Maar dat zwembad wil ik centraal in het verlengde van de ramen. Dan is het wel beter om de schuifdeuren ook centraal te plaatsen . maar de diepte van mijn tuin is niet zo dat ik tussen zwembad en deur nog een breed aangenaam terras van minsens 3.60 kan hebben. Ik wil wel dat bad heel dicht ander s kan ik geen baantjes zwemen  of dan toch beter schuifdeur a en d laten openschuiven naar b en c dan heb ik wel 2 doorgangen maar val ik niet in het water. Zeg dat zwembad, ik wil een gazonneke en dat is het , paar bomen erin voor op hete dagen lekker in de schaduw en we stappen toch altijd langs de berging naar buiten. Waarom heb ik dan eigenlijk nog schuifdeuren nodig ....

Misschien even een grondplan van je woning en het inplantingsplan mee uploaden dan gaan we toch wel veel gerichter kunnen adviseren want een deur is de toegang naar buiten toe. 

Lees dit maar eens : https://vrebosch.be/blog/deuren