Regenwaterpomp geeft te weinig druk door 1x lege waterput

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Artemis
Lid vanaf: 24/05/2011
4 berichten

Hallo,

Ik lees hier al een hele tijd mee, maar heb nu eens zelf een probleem:

Wij wonen sinds 1 jaar in een nieuwbouwwoning, en hebben dus ook dat systeem waarbij het regenwater en stadswater een apart circuit zijn. Op het regenwater zijn alleen enkele kraantjes, de wasmachine en de wc's aangesloten.

Nu hebben we vorige week zonder regenwater gezeten. De volgende dag hebben we met de tuinslang stadswater in de regenwaterput gedaan (via de dakgoot), zo'n 1500 liter. Probleem opgelost, zou je denken!

Sindsdien zit er echter veel minder druk op het regenwater. Dit merken we doordat de 'sjas' van de wc veel langer moet vullen, de pomp blijft dus langer draaien. Maar vooral doordat we in april gras hebben gezaaid, en nu nog regelmatig sproeien met de tuinslang. Dit sproeien lukt helemaal niet meer, omdat er veel te weinig druk op het regenwater zit!

We dachten eerst dat het was omdat het water in de regenwaterput nog op een te laag niveau stond, maar ondertussen is er alweer zo'n 1000 liter bijgeregend, en het sproeien lukt nog steeds niet Sad

Zou iemand enig idee hebben waardoor dit probleem wordt veroorzaakt, en vooral hoe we het kunnen oplossen?

Alvast héél erg bedankt!

Reacties

Pagina's

afbeelding van Mientje
Lid vanaf: 13/07/2007
1386 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

intussen is de filter aan de pomp gereinigd maar het water is nog steeds een beetje gelig.

In het toilet geeft dat geen propere indruk en ik durf onze kleren nu ook niet meer wassen met regenwater.

Hoe kan ik dat oplossen?

afbeelding van Mientje
Lid vanaf: 13/07/2007
1386 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

intussen is de filter aan de pomp gereinigd maar het water is nog steeds een beetje gelig.

In het toilet geeft dat geen propere indruk en ik durf onze kleren nu ook niet meer wassen met regenwater.

Hoe kan ik dat oplossen?

afbeelding van frie
Lid vanaf: 24/09/2012
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

hallo

waar bevindt zich juist dat vulgaatje?

alvast dank.

afbeelding van Lara78
Lid vanaf: 14/03/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben een KSB regenwaterpompt en ze zuigt geen water meer aan.  In de regenwaterput is nog 2000l water in.  We hebben ze al aan en uit gezet.  Wat zouden we nog kunnen doen.  Misschien een foto hier toevoegen?  dank

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10661 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

steekt de aanzuiging diep genoeg ? Filters vuil ? Luchtlek ?

afbeelding van Lara78
Lid vanaf: 14/03/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

dank u

De aanzuiging steekt diep genoeg.  We zijn tot beneden i n de put geweest. Filters niet vuil.  En boven nog geen filter.  Dat hadden we gevraagd om te doen aan installateur maar die komt niet af.  Hoe weten we of er een luchtlek is? De pomp valt na uitzetten direct terug in storing.

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10661 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

code storing ?

afbeelding van Lara78
Lid vanaf: 14/03/2015
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dank voor uw antwoord.  Wij vinden geen code storing.   Wel KSB multi eco 35.6 ESP S-1245. 

afbeelding van StevenDR
Lid vanaf: 03/06/2017
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dag allen

Dit is een oud topic, maar ik zit nu met hetzelfde probleem.

Onze pomp staat op de camping waar we een 1000L vat hebben aangesloten. Een paar weken geleden was het vat leeg, en heeft de pomp lucht aangezogen. Sindsdien geraakt de druk net niet aan 2 bar, en slaat ze dus niet meer af.

Omdat ik dacht dat de aanzuigdarm niet meer water- en luchtdicht was, heb ik een nieuwe aangesloten, maar helaas.

De pomp zelf is van het merk Powerplus (de blauwe, niet de gele) van 1000W.

Ook heb ik reeds water opgetogen (zoals de eerste keer).

Heeft er iemand een idee wat het probleem is, of misschien van mening dat de pomp stuk is?

Gr
Steven

afbeelding van janus wago
Lid vanaf: 05/12/2009
15689 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Stel de druk wat lager in (1,5bar) en hou het een tijdje in de gaten.

Wij kunnen hier vandaan niet zien of de pomp defect is, al is dat wel aannemelijk.

Pagina's