Op welke hoogte muur injecteren voor opkomend vocht?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Dessel
Lid vanaf: 05/02/2020
3 berichten

De buitenmuren van de in 1990 aangebouwde veranda hebben last van opkomend vocht, ik ga deze injecteren met Humabloc plus maar geraak er niet uit op welke hoogte ik dit best ga doen.

De huidige binnenvloer van de veranda komt bovenaan op baksteenrij 0, het niveau van de terrastegels is de bovenkant van baksteenrij 2. Het niveau van mijn living komt gelijk met het niveau van het terras, de veranda ligt dus volledig dieper en ga ik binnenkort ophogen met een holtevloer (blauwe fluo op bijgevoegde tekening) om alles op dezelfde hoogte te krijgen.

In de voeg tussen rij 2 en 3 is de originele waterkering, daar mag ik dus niet injecteren dacht ik. Injecteren moet normaal boven het vloerniveau, het oude vloerniveau (dus tussen 1 en 2) of het toekomstige vloerniveau (3 en 4)?

Bijkomend probleem is dat de blauwe steen van het schuifraam op hoogte van baksteenrij 3 ligt,  hier moet ik dus tussen 1 en 2 gaan injecteren. Kan het dan kwaad om op verschillende niveaus te injecteren?

injecteren.jpg

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15658 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

euh .... denk dat het met het injecteren niet is opgelost.

Ik zie problemen ( watertransport) vanuit de ondergrond naar je chape naar je terrastegels en zo in het buitenblad . Ook vanuit de fundering naar je muur en dan nog eens vanuit de ondergrond, chape tegels in de veranda. Hopelijk zit hieronder toch minstens een bouwfolie want dan mag je nog heel die muur injecteren , het vocht blijft vanuit de bodem komen .

Enkel 1 miezerige waterkering die dan nog eens niet doorloopt van binnenblad naar spouw naar buitenblad. Kan het zijn dat deze uitbouw is gezet op een bestaand terras zonder dat hierbij het terras is afgeboken? 

afbeelding van Dessel
Lid vanaf: 05/02/2020
3 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik ga er van uit dat in de buitenmuur ook een waterkering zit, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Geen idee hoe deze veranda zoveel jaar geleden gebouwd is geweest, ik zou de binnenmuren gewoon zonder opstijgend vocht willen krijgen zonder alles uit te breken...

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15729 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In feite heeft het weinig zin om iets te adviseren, de kans dat het totaal fout is lijkt me onvermijdelijk zolang je zelf niet weet hoe en waar er al dan niet een waterkering zit. Maar dat er iets grondig fout is gelopen lijkt mij ondertussen wel redelijk duidelijk.

Je zegt de vloer van de woning hoger ligt dan de oorspronkelijke van de veranda en dat de buitenverharding dan weer even hoog ligt als de woningvloer.

Een verandavloer die wat lager ligt is niet abnormaal, die wordt vaak voorzien op een hoogte die slechts een 5-tal cm boven het maaiveld ligt.

Echter dat de buitenverharding hoger zit dan de originele verandavloer is verre van normaal ! Dat is wellicht een foute ingreep geweest van na het bouwen van die veranda.

Voor er van injecteren sprake kan zijn zou je dus eerst moeten onderzoeken hoe het nu precies zit met die waterkering. Wellicht zal je daarvoor hier en daar een steen moeten uitkappen.