kelder waterdicht maken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van hanskedrie
Lid vanaf: 02/09/2006
12 berichten

Beste,

Ik heb een jaar geleden een huis gekocht. Op dat moment leek de kelder in orde te zijn, maar na een hevige regenbui waarbij de riolen het water niet konden afvoeren heb ik 20cm water in mijn kelder gehad.

Sindsdien is mijn kelder altijd "vochtig" en ruik je de vochtige kelder als je binnenkomt. Sinds de hevige regenbuien een aantal weken geleden heb ik op de twee laagste punten in mijn kelder (de vloer is niet vlak) een plas water staan. Dit zal opkomend grondwater zijn.

Omdat ik graag van dit probleem afwil heb ik ondertussen twee firma's laten komen: murprotec en aquality protect.

Naar mijn mening vragen ze veel te veel om mijn kelder waterdicht te laten maken; ze stelden allebei vloerdrainage voor en vroegen er allebei rond de 7000 euro voor. Toen ik aan aquality protect liet ontvallen dat er nog een firma was geweest wisten ze wel direct te vertellen dat het murprotec was, wat bij mij enigszins vreemd overkwam...

Ze zouden allebei ook kunnen inkuipen, maar dat zou tussen de 11000 en 12000 euro kosten.

Weet er iemand misschien een goedkopere oplossing voor dit probleem? Ik heb al gelezen dat alleen de vloer verhogen (wat ik sowieso al wil laten doen om de vloer vlak te maken) geen oplossing is omdat het dan langs de muren omhoog komt.

Zouden de producten van onder andere aquaplan een oplossing zijn? Of werken deze producten niet?

Alvast bedankt voor de hulp

Reacties

afbeelding van Mr. Bouwinfo
Lid vanaf: 07/12/2016
203 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Een andere manier om uw probleem op te lossen is door een "kuip langs binnen te maken" in je kelder.  Hier zie je een filmpje hoe dat wordt aangepakt.  

afbeelding van hanskedrie
Lid vanaf: 02/09/2006
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ok, ik zal eens informeren.

Bedankt voor de info.

Meer info is altijd welkom.

afbeelding van Fulaks
Lid vanaf: 19/04/2006
341 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wel, beide firma's zijn gespecialiseerd in o.a. kelderdichting. Alldiva Works heeft bij ons, in onderaanneming, onze kelder tot aan het maaiveld langs binnen voorzien van een waterdichte cementering volgens het Décolith-procédé (www.aldiva-works.be). Het ging om een rijwoning uit 1952 met half ondergrondse keldergarage. De voet van de muren stond steeds vochtig op bepaalde plaatsen.

Zij hebben de muren eerst met grid gestraald (een soort zandstralen met scherpe korreltjes, zeer agressief) om een goede hechting te verkijgen. Alle loszittend bezetsel en oude verflagen worden weggestraald.

De bezetting is een cementproduct met toeslagstoffen en wordt keihard en ondoordringbaar. Opgelet : de behandeling is niet goedkoop, vrij arbeidsintensief en vrij smerig.

Wadico doet ook gevelbespleistering en -renovatie, zij hebben aan ons bedrijfsgebouw mooi werk geleverd tegen een correcte prijs.

Fulaks

afbeelding van hanskedrie
Lid vanaf: 02/09/2006
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

hoi fulaks, bedankt voor de info.

Wat versta jij onder niet goedkoop (ongeveer dan hè)?

afbeelding van Mr Jones
Lid vanaf: 25/09/2006
36 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hi,

aangezien wij zzlf met een dergelijk probleem zitten en onze kelder niet ech hoog is, vroeg ik me af wat er met het vocht gebereurt mochten we deze kelder volstorten met beton?

Huis is ook rond 50 gebouwd (halfopen) dus we kunnen de kelder niet lands buitenaf waterdicht maken.

Kelder vochtvrij maken lijkt me tot hier toe een ZEER dure oplossing, dus we zouden hem dan liever gewoon "dumpen" Smile

Tnx

afbeelding van Benarty
Lid vanaf: 19/09/2006
1234 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Daar moet je mee oppassen:

volstorten met beton = beton is NAT en dat nat moet weg.

hint

afbeelding van vloerder jp
Lid vanaf: 13/03/2006
6179 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

hanskedrie wrote:
Toen ik aan aquality protect liet ontvallen dat er nog een firma was geweest wisten ze wel direct te vertellen dat het murprotec was, wat bij mij enigszins vreemd overkwam...

Het personeel of ingenieur van 1 der bedrijven is overgelopen of zo iets ... ik ben het fijne van de historie vergeten.

Het systeem vloerdrainage bestaat uit noppenmatten met een laag bitumyl en een put waarin je een dompelpomp plaatst voor de evacuatie van de drainage.

In een kelder komt het vocht niet omhoog in de muren, want de muren staan rondom onder het maaiveld en als ze buitenzijds niet waterdicht zijn, kan je ze alleen nog binnenzijds waterdichten. Echter, de dragende muren zullen altijd vol vocht blijven zitten.

Er zijn wel voldoende produkten om die waterdichting te realiseren, vanaf cementgebonden tot epoxy.

jp

afbeelding van Pascal Aquality
Lid vanaf: 08/10/2006
13 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hello,

Ik las met veel belangstelling de bovenstaande berichten.

Er zijn inderdaad bij ons mensen die vroeger bij een collega werkzaam waren, maar dit heeft geen invloed noch enig nadeel voor een klant. Ik zie het probleem niet. Of werken jullie al je ganse leven voor hetzelfde bedrijf ?

Onze vloerdrainage werkt perfect en heeft reeds een waslijst van mensen kunnen bekoren en van hun zorgen afgeholpen.

Dit heeft uiteraard een prijskaartje en is ook niet in 123 geplaatst. En werkuren +sociale lasten bedrijf kosten nu eenmaal het duurst vanal in België, daar hebben de vakbonden goed werk van gemaakt, dus neem dat hen kwalijk en niet ons.

Een nieuwe mercedes koop je ook niet voor de som van een oude aftandse fiat panda, en diegene die beweert dat zijn panda beter rijdt dan die nieuwe mercedes, die verkoopt je lucht.

Zo lopen er ook een paar "aannemers" rond in onze sector, die er beter uit zouden verdwijnen.

Veel mensen contacteren ons en bvb murprotec om een offerte te laten maken en staan dan versteld vd prijzen. Men laat ons komen omdat wij berucht zijn voor het dichten van kelders op lange termijn, maar men wil niet echt een grote rekening zien ... . Klopt deze stelling wel ?

Kelderdichting is nu eenmaal een specialiteit, en de gebruikte "recente" producten kosten nu eenmaal veel geld.

Bovendien is het bijzonder tijdrovend als je het goed wil gaan doen, ttz alles strippen en van scratch beginnen zoals wij doen.

Je kan er ook gewoon bovenop laten cementeren met Compaktuna, maar wees dan niet versteld vd resultaten binnen pakweg 3 tot 5 jaar.

Veel mensen (ik vrees ok de man hierboven) zijn echter op zoek naar ons pro-advies die ze willen koppelen aan doe-het-zelf producten.

Elk zijn recht en mening.

Indien het zo is dat men aan een "kelder" geen geld wil uitgeven, geen probleem voor ons, maar schilder ons en onze collegas dan misschien beter niet af als te duur, waardoor onze professionaliteit wordt aangetast.

Wees dan eerlijk en zeg dat onze oplossingen niet voor je budget geschikt zijn.

Feit is, wij leveren topkwaliteit die mensen defenitief van hun kelderzorgen afhelpt, en das belangrijk om weten voor diegene die wel een serieus budget wil uittrekken voor de renovatie van zijn kelder.

Mvg,

Pascal Aquality OVL

afbeelding van vloerder jp
Lid vanaf: 13/03/2006
6179 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Pascal,

Dat is een advertentie, maar wie overtuig je daarmee?
De zoekende (ver)bouwer verwacht concrete adviezen over materialen en technieken en hij zal dan zelf oordelen over de prijs van dit of dat product, over deze of gene aannemer.
Dit forum is een marktplaats, waar elkeen zijn visie en kritiek kwijt kan, en het is aan u om een toegevoegde waarde te willen zijn.
De eigenaar die een offerte krijgt van 20.000 euro voor de waterdichting van een klein kelderke is meer regel dan uitzondering. Het is dan nogal logisch dat de eigenaar zijn licht ergens anders gaat opsteken, zoals op dit forum, om kennis te verwerven door advies en ervaringen.
Een hogere offerte is geen garantie voor beter werk : het is aan de aannemer om zijn hogere prijs te verdedigen met gefundeerde info over de gebruikte materialen, het werkgerief, de techniek, referenties, garantie enzo.
Persoonlijk heb ik al prijzen van waterdichting gezien (zowel kelder als opstijgend vocht) die x keren duurder/goedkoper waren.
De loonkosten zijn voor elkeen de zelfde - als de duurste beweert de beste te zijn, en eerlijk in zijn schoenen staat zal zich niet verschuilen en geen probleem hebben om zich te verantwoorden met deskundig advies en open informatie over zijn producten en technieken.
Integendeel, de malafide aannemer die op snel geldgewin uit is, zal in duizend talen zwijgen over zijn producten en technieken.

jp

afbeelding van Pascal Aquality
Lid vanaf: 08/10/2006
13 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hello JP,

Deels heb je gelijk en ongelijk.

Id sector van vochtbestrijding is het dikwijls zo dat de goedkoopste de malafide bedrijven zijn, en niet de duurdere.

Die beweren dagdagelijks de beste kwaliteit te leveren, doch gebruiken nog technieken en producten van 1980, en die zijn op vandaag goedkoop doch volledig achterhaald maar geven geen behoorlijke resultaten.

Check maar eens bij het WTCB welke producten voor bvb het injecteren van muren de beste resultaten geven, niemand vd goedkope bedrijven gebruikt deze producten... .

Wij gebruiken de laatste technieken en top-off-the-bill producten, en natuurlijk zijn we duurder, logisch toch ? De loonkosten zijn voor iedereen gelijk, doch investeren in technieken en producten kost geld.

Qua argumentatie, geen probleem, wij geven aan elke klant een meer dan duidelijke uitleg over hoe en wat, dit kan ik laten bevestigen door makkelijk een paar honderdtal prospects.

Dikwijls wordt onze uitleg onderuit gehaald door kapers od kust die beweren hetzelfde te bieden, doch aan veel lagere tarieven.

Nu, iemand die kwaliteit zoekt, een lange termijn oplossing gekoppeld aan een waslijst van referenties samen met een Qualibouw certificatie (www.qualibouw.be), die zit bij ons goed, en dit vertaalt hem dagelijks id bestellingen die bij ons binnenstromen.

Elk afgewerkt werf is voor ons een referentie, dit kunnen er weinig zeggen ... .

Greetz,

Pascal

afbeelding van dolphi
Lid vanaf: 12/02/2007
79 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

heeft er iemand ervaring met aldiva?

Liefst al enkele jaren geleden een infiltratie laten doen en wat is het resultaat nu? Blijven de muren droog of begint er terug wat vocht door te komen?

Met welk product werken zij voor infiltratie?

afbeelding van Benarty
Lid vanaf: 19/09/2006
1234 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wat ook kan is volledig beplakken met EPDM dat wel volgens de regels der kunst geplaatst is en dan binnen de kelder een nieuwe koffer opbouwen.

Uw dichting is dan het epdm, kelder wordt dan wel iets kleiner.

afbeelding van Lukas
Lid vanaf: 29/01/2007
44 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo!

Ik ben ook met mijn kelder aan 't vechten.

(Alvast ff tussendoor deze goede raad: maak nooit een gat in de keldervloer hé!) Wink :roll:

Mijn huis is een oud boerderijtje, vorig jaar gekocht, met een oude kelder die is ingekuipt, of waar toch blijkbaar een illustere poging is ondernomen in die richting. Alleen is het probleem dat het metselwerk overal is gescheurd, met dus overal lekken.

Heb je grote lekken (zichtbare waterinloop)? Die krijg je redelijk toe met Thora Waterplug.

De natte plekken heb ik, na de eventuele reparaties met Thora, ingesmeerd met "Rubson Natte Keldermuren", en ik moet zeggen dat bijna alle plaatsen droog zijn, op een paar hardnekkige punten na (kleine spleetjes) waar nogal veel waterdruk opzit. Daar droogt niets snel genoeg... Nog een beetje een probleem dus. De druk is hier enorm, de kelderbodem ligt trouwens op het niveau van de beek naast het huis dus je moet niet ver zoeken. De meeste lekken zijn echter toegeraakt, en het waren er véél!! :x

Mijn werkwijze:

- Ik heb dus een laag Rubson aangebracht over heel de kelder. De hoeken waren dus al wel rond afgewerkt, en er was al een soort cement op de muur gesmeerd in een (duidelijk mislukte) poging de kelder waterdicht te maken. Na een dag zie je door het kleurverschil duidelijk waar het nog vochtig is, en waar het droog is. Bij mij waren er maar enkele droge plekken!! :shock:

- Vervolgens de zware waterinfiltraties repareren met Thora Waterplug, eventueel droog aan te brengen.

- Op de natte plekken zonder echte wateruitloop extra lagen Rubson smeren, tot deze droog blijven. Dat werkt!

De Rubson werkt dus perfect voor de gewone doordeweekse natte keldermuren. Je hebt er wel wat van nodig, zeker als je ook de voegen rond gaat maken (wat imo wel moet). Kost zo'n drie euro de kilo. HIER vind je het produkt dat ik heb gebruikt, bij Brico gekocht met mijn 10%-kaart, kan opbrengen als je alles daar gaat kopen...

afbeelding van mk24kat
Lid vanaf: 17/11/2014
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

dag lukas,

n klein vraagje, want de link naar het product dat je gebruikt hebt (en bij de brico kunt krijgen) werkt bij mij niet, welk is het product? en met rubson bedoel je kelder waterdichtmaker cement?

thx he

gr marte

afbeelding van gretarosajulia
Lid vanaf: 23/06/2016
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dag allen,

Wij hebben al jaren een vochtige kelder en hebben een dompelpompje staan, wat tot nu toe volstond.
Nu loopt het de spuigaten uit: om de twee dagen leeg pompen is ons teveel, dus bezig met offertes voor drainage.  
De kelder is voor ons sowieso een verloren ruimte.

Mijn vraag, wat als er gewoon een pompput wordt geplaatst en de noppenfolie en beton achterwege wordt gelaten?
Groeten,

Margo