goedkoper houtverf of duurder houtverf nemen ?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van patricia p
Lid vanaf: 26/09/2009
6 berichten

Hallo ;

Ik had een probleem met het kiezen van welke houtverf ik nu zou nemen om de buitendeuren en buitenramen ermee te verven.

Als je nu in de grote doe-het-zelf winkels kijk,Kun je goedkoopste houtverf verkrijgen bijvoorbeeld : van de merk gamma of van de merk hubo of in de brico te verkrijgen base line of je kunt bekende merken verkrijgen die veel duurder houtverf zijn,zoals bijvoorbeeld : levis houtverf.

Mijn vraag is nu : wat is nu beter,met de goedkoper merk te verven of is het beter te verven met de duurder merk.wie heeft er ervaring mee met de goedkoopste houtverf te verven of met de duurder houtverf te verven en wat was het resultaat ervan op langer termijn ?

Bedankt. :oops:

Reacties

afbeelding van janvanlandeghem
Lid vanaf: 10/10/2008
10774 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In ieder geval: gebruik ook een primer he.

Ik zou ook voor de duurdere gaan (al is Levis ook weer niet dè duurste he). Boss, sikkens, trimetal, er zijn er zoveel...

afbeelding van Tokke1976
Lid vanaf: 02/01/2009
4000 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In dit geval is goedkoop zeker geen beterkoop.

Ga voor grote merken, met een stevige reputatie.

Vraag ook raad aan de verfhandelaar wat je best gebruikt.

afbeelding van monalisa
Lid vanaf: 27/03/2006
8093 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mijn ervaring met verf is dat de kwaliteit stijgt met de prijs (of omgekeerd). Smile

't Hangt er dus vanaf welke kwaliteit je wil (of hoeveel centjes er in je portemonnee zitten).

afbeelding van JVH
Lid vanaf: 16/01/2008
937 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Voor solventgedragen verven, en zeker voor buiten, zou ik er niet op besparen. Een gekend merk ga je zeker geen miskoop mee doen.

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om hout te behandelen. Je kan misschien naar een gespecialiseerde verfwinkel gaan die advies geeft. Je gaat veel meer en juistere info krijgen dan in een Brico of Gamma

afbeelding van patricia p
Lid vanaf: 26/09/2009
6 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo ;

Dit is het juist,ik ben in 3 verschillende verf winkels binnen gegaan en 3 verschillende antwoorden gekregen die in hun voordeel spreken van de verkoop merk.Daar sta je dan met nog veel meer vragen dan antwoorden.

Daarom vraag ik : misschien zijn er personen die veel ervaring hebben met verven en veel problemen zijn tegen gekomen of mee gemaakt hebben met goedkoop houtverf of met duurder houtverf te verven ! wat waren die problemen dan geweest ?

Bedankt. :oops:

afbeelding van deco1966
Lid vanaf: 16/09/2008
1633 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Problemen die je kan hebben :

- verf vloeit niet mooi samen

- verf hecht niet dus bladert af met tijd

- technisch advies is ver te zoeken en als je die krijgt (heb hier al dingen gelezen :shock: )

Zeg me welke ramen (houtsoort) je hebt...waar je woont (kust -stad enz...) en zeg me hoe handig je bent met verf.

Dan zal ik je een goede en lekker verwerkbare verf voor je aanwijzen.

gr

deco

afbeelding van SamenDoenWeHetBeter!
Lid vanaf: 17/05/2009
37 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Voor binnen zou ik niet meer twijfelen om voor de goedkoopste verf te gaan. Ik heb sinds jaren een heel goede ervaring met verf van de mengmachine van het merk "karwei" (zie karwei.nl). Helaas wel net over de grens. Destijds was het prijsverschil met Trimetal verfmengmachine in België 4x zo groot ! De houtverf bevat polyurethaan. Loopt niet, schildert gemakkelijk en spant zich op tijdens het drogen. Verrassend om zien was dat de verf ook heel hard wordt en zo dus heel krasbestendig wordt.

ter info:

polyurethaan verf: Polyurethaan is een soort polymeer dat uit twee componenten bestaat. In verf verwerkt is het een goede glanzende verf, zeer krasbestendig en toch flexibel. Wordt vaak voor buitenverven gebruikt, en wordt ook bij boten toegepast. De verf is watergedragen, en is niet geschikt om over eerder behandelde lagen één-componentenverf te worden aangebracht.

Ik gebruikte deze verf voor binnenhoutwerk. Voor buitenhoutwerk zou men eerder geneigd zijn om het beste en het duurste te nemen. Ook wel begrijpelijk, maar fabrikanten weten dit ook Smile . Zelf was ik heel verrast omdat de spotgoedkope waterachtige Gamma muurverf van 10 jaar geleden mij helemaal niet goed beviel (ik niet alleen denk ik zo). Omdat het prijsverschil zo groot was en is met Belgische verfmengmachines wou ik het toch nog eens proberen. En ik vind het een absolute aanrader. Goede kwaliteit aan een heel lage prijs. Bij Karwei hebben ze ook verfmengmachines staan van Flexa en Histor. Iets duurder en vooral andere kleuren mogelijk. Maar of ze beter zijn? Daar zou ik mijn geld niet op vergokken. Probeer het zelf eens uit en je zal aangenaam verrast zijn.

Karwei in NL verkoopt sinds kort ook het merk SPE ?, speciaal voor houten ramen. Een nieuwe verf die tot 8 jaar goed blijft aan je ramen. Nog geen ervaring hiermee.

Er zijn veel mythes over verf.

Zo ook bijvoorbeeld verf van het "merk" "Flamand". Peperduur en bovendien nog slechte kwaliteit. Dat je verschillende lagen dient te schilderen om een dekkend resultaat te verkrijgen jaagt de prijs nog meer de hoogte in. Vrienden van ons waren vooraf vol lof over deze verf, tja dan zwijg je maar... Smile Peperdure verf moet wel goed zijn, niet? kuch... Na het schilderen waren ze helaas absoluut niet te spreken over het resultaat, over de prijs dan nog niet gesproken.

Dat verfwinkels als Colora zo'n succes hebben zal wel aan de persoonlijke dienstverlening liggen en bijhorend advies en waarschijnlijk ook aan de kwaliteit van de verf en andere producten. Een zekerheid is wel dat het je schandalig veel geld kost. Gelukkig hoef je anno 2009 niet veel geld meer uit te geven om ook een schitterende vefkwaliteit te vinden. Of dit kwalitatief geschilderd wordt is een andere zaak... Wink Maar dan schilder je gewoon even opnieuw toch? Je hebt het gekocht voor een habbekrats.

Meningen hierover zullen ook wel verschillen (gelukkig, zou anders maar een saaie wereld zijn). En ieder doet wat ie wil, zo ook diegenen die voor ruim 9000 euro al hun binnenschilderwerk professioneel laten uitvoeren, dat het dan in een nieuwe trendy kalkvef is gedaan mag wel voor die prijs. En dat sommigen dit kleurtje laten overschilderen na 5 of 10 jaar, dat zal ook wel zo zijn.

Kleur verandert je leven, dit bericht ook hoop ik... maar betwijfel ik, tenminste een overweging bij sommigen misschien.