Condenswater op regenpijp

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Jack Daniels
Lid vanaf: 04/11/2013
28 berichten

Goedemorgen,

ik ben bezig met het plaatsen van een nieuw vals plafond in de keuken. Het oude plafond (houten planchetten) werd verwijderd zodat enkel nog het houten geraamte tegen het plat dak hangt. Nu is er in de hoek van dat dak een regenpijp die door het plat dak gaat, dan een bocht maakt van 45 graden en dan naar buiten gaat. Nu heb ik een probleem met condenswater op die regenpijp. Op dit ogenblik ligt het vals plafond er nog niet in waardoor ik kan zien dat er op de onderkant van die pijp condens gevormd wordt door koud regenwater. Omdat het binnen dat een stuk warmer is dan buiten is dit onvermijdelijk denk ik. Heel af en toe valt er een druppel naar beneden. Nu heb ik hier een paar vragen over: eens het vals plafond geplaatst wordt de warmte grotendeels tegen gehouden door het plafond waardoor de ruimte tussen dak en vals plafond gaat afkoelen. Ga ik dan nog last hebben van condens? Eens het plafond dichtgemaakt is het namelijk moeilijk, zoniet onmogelijk, te controleren. Mocht er zich toch nog condens vormen op die regenpijp, hoe kan ik dat zo goed en zo kwaad mogelijk oplossen? Ik heb niet echt veel zin om over een paar jaar geconfronteerd te worden met een houten plafond aangetast door vocht. Schematische voorstelling gaat hierbij.

schets.jpg

Reacties

afbeelding van Metteko
Lid vanaf: 27/06/2012
463 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mijn eerste reflex zou zijn om die afvoer te verleggen zodat hij niet binnen komt. Dan pas ben je zeker...

Anders zou je misschien kunnen proberen om te isoleren boven uw vals plafond. Zo zal het water in die dakgoot dat stukje "afkoelen" en geen condens vormen. Zeker zal je wel niet zijn natuurlijk...

afbeelding van Jack Daniels
Lid vanaf: 04/11/2013
28 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Boven het vals plafond zit isolatie. Mijn bedenking was inderdaad ook, als er isolatie zit boven het vals plafond gaat de ruimte tussen plafond en dak koeler zijn en ga ik (hopelijk) weinig of geen last hebben van condenswater. Maar zoals je zelf schrijft, 100% zeker ga ik niet zijn. Beetje vervelende situatie.