Enkele vragen over schuldsaldoverzekering

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Pierlala
Lid vanaf: 07/11/2006
40 berichten

Hallo,

1. Kan iemand mij zeggen wat er gebeurd indien beide partners overlijden indien we een SSV zouden hebben van

- elk vb 70% = 140%. Wat gebeurt er met die 40% te veel? Zijn die voor de erfgenamen of zijn die voor de bank?

- elk vb 40% = 80%. Moeten de erfgenamen dan nog 20% blijven verder betalen of is dat gewoon pech voor de bank?

2. Wij zijn nu bezig met onderhandelen met banken voor krediet en we laten dit steeds koppelen aan een SSV. Kunnen wij bij de uiteindelijke winnaar een SSV aangaan voor 50%+50% en dan in 't geniep nog wat extra SSV aangaan bij een goedkopere bank (vb Delta Lloyd, die reeds afgevallen is in de strijd).

Bedankt.

Reacties

afbeelding van Juppiter
Lid vanaf: 13/03/2006
3077 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

wat ik bij SSV versta is dat het percentage waarvoor ge u verzekert is het percentage van de lening dat wegvalt voor uw erfgenamen

als ge u voor 50% verzekert, dan zal uw erfgenamen nog 50% moeten betalen.

als ge allebei 70% hebt, dan moet als er 1 van jullie 2 sterft de andere nog 30% betalen.

die 140% doet niets ter zake.

(ik ga ervan uit dat de begunstigde uw vrouw is)

Als beide overlijden. Elk SSV van 70%.

Dan denkik dat de andere eerst nog 30% moet afbetalen. De begunstigde zullen veranderen, daar diegene die eerst begunstigde was nu overleden is.

De SSV dekt dan nu 70% van 30%. Bij overlijden zullen de erfgenamen dus nog 30% van 70% van 30% moeten dragen.

Ben ik zo juist???

ik weet niet wat er gebeurd met meerdere SSV.

is er dan ook iets niet met rangen (zoals bij de lening)?

Ik heb persoonlijk een SSV op 100%.

Voorlopig ben ik nog niet getrouwd en is de begunstigde mijn ouders.

Ik draag de lening nog voorlopig zelf. (zak in de toekomst veranderen).

In de toekomst (wnr we trouwen/samenwonen) zal ik wss 2 SSV proberen te bekomen van elk 50%.

Grtz

Olaf

afbeelding van club25
Lid vanaf: 26/04/2006
854 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

punt 2 kan perfect je moet wel voor de volle 100 % bij de bank een ssv hebben maar bijkomende bij een andere bank dat mag

afbeelding van Pierlala
Lid vanaf: 07/11/2006
40 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Iemand die het eerste punt zeker weet?

Juppiter,

Ik geloof niet dat dit klopt. Wanneer je bv 50%+50% doet, betaal je toch ook tweemaal hoe het hele leenbedrag, en niet eenmaal op het geheel en eenmaal op de helft...

afbeelding van sadeco
Lid vanaf: 05/05/2006
22 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik heb deze vraag ook gesteld gehad aan onze bank. Wij hebben beiden 100% en het is niet zo dat de bank en de lening afbetaald en dan nog eens uitbetaald. M.A.W. de bank zal niet 200% uitbetalen maar enkel de lening afbetalen voor de 100%.

afbeelding van patje
Lid vanaf: 02/07/2006
127 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dag ,

Ik heb hier ook info gevraagd bij mijn thuisbank = dexia.Hij zei mij dat als je voor meer dan 100% een schuldsaldo afsluit , zou dit bedrag naar de erfgenamen gaan als beidie personen sterven.

vb jou 140% en beide partners sterven , gaat 100% genomen worden om het openstaande saldo van de lening af te betalen en die 40% zou naar de efgenamen gaan ( vb. kinderen)

Hij vertelde mij wel dat dit bij andere verzekeringsmaatshappijen niet kan zijn.Hij meende hierbij dat met die 100% het openstaande saldo betaalt zou worden en die overige 40% niets van zou krijgen , dus erfgenamen krijgen niets.

Ik zou me maar goed informeren voor je de schuldsaldo gaat afsluiten.Iedere verzekering heeft wellicht zijn eigen systeem.Hier kan misschien ook het verschil liggen in de kostprijs van een schuldsaldo tussen de verschillende maatschappijen.

Mvg , Patje

mIJN

afbeelding van Meisje
Lid vanaf: 10/03/2006
4283 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hetgeen de bank vroeger (bij onze eerste ssv) tegen ons gezegd heeft (en klinkt voor mij nog logisch ook), is dat een ssv eigenlijk een levensverzekering is. Je betaalt een bepaalde premie, en daartegenover staat dat je bij overlijden een bepaald bedrag uitgekeerd krijgt.

Bij een ssv is de begunstigde (de partner meestal) verplicht om het geld te gebruiken om de lening af te betalen.

Wat gebeurt er als beide partners 100% genomen hebben.

De eerste sterft, de partner betaalt de volledige lening af met geld van ssv van overledene. Dan zou de ssv van de overblijvende partner ofwel bij een eenmalige betaling omgezet worden in een gewone levensverzekering, of bij een jaarlijkse premie stopgezet worden (of als je jaarlijks premies blijft betalen, gaat het ook omgezet worden in een gewone levensverzekering).

Ik veronderstel als de twee partners tegelijk sterven, dat voorgaande ineens verrekend en omgezet wordt, dus lening wordt afbetaald, en andere ssv wordt gewone levensverzekering, en nabestaanden krijgen het geld.

Vergeet niet dat je voor de belasting ook maar in totaal 100% mag inbrengen van de ssv (dus als je 100+100=200% neemt in totaal, mag je toch maar max 100% (verdeeld over beide partners) in belastingen inbrengen). Daarom dat de overheid ook geen problemen heeft met het feit dat een ssv eens ze boven 100% gaat, kan omgezet worden naar een gewone levensverzekering (alleen dat gedeelte boven 100% kan ook maar omgezet worden in gewone levensverzekering).

Effe melden dat dit al een uitleg van een vijftal jaar geleden is, en ik weet dat er recent wat wijzigingen zijn geweest op gebied van ssv en fiscaliteit, dus ik weet niet of dat veranderd is.

En ik hoop ook dat ik duidelijk was, want ik heb gewoon verteld hoe ze het mij toen simpel hebben uitgelegd.

afbeelding van cvmwdg
Lid vanaf: 08/09/2006
64 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik vraag me af of je nadat je je schuldsaldoverzekering getekend hebt, is er dan nog een mogelijkheid om een bijkomende verzekering arbeidsongeschiktheid/inkomensverlies af te sluiten? Is dat dan verplicht bij de bank waar je je schuldsaldoverzekering hebt getekend of kan je dat ook bij een andere instelling. Ik dacht ook eens iets gehoord te hebben over een "gratis" verzekering tegen inkomensverlies door de overheid. Klopt dit?