ABR van verzekeraar BDM: ervaringen?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Vaganzza
Lid vanaf: 10/01/2019
1 berichten

Zeer binnenkort starten wij met ons bouwproject. We gaan alles door aannemers laten uitvoeren. Voor dit project ben ik op verschillende plaatsen (gekende en onafhankelijke verzekeringsmakelaars) langs geweest om offertes te vragen voor een ABR.

De beste offerte die ik kreeg was van BDM (gekregen via een onafhankelijke makelaar), een verschil van zo'n 140 euro op DVV en KBC. Ik had nog nooit van deze verzekeraar gehoord. Toch las ik op dit forum (via google search) een 3-tal posts die wel positief zijn (wel 2 posts van dezelfde persoon), echter zijn die allemaal al van een aantal jaar geleden en voor de rest vond ik nog niet veel ervaringen op het internet.
Vandaar dat ik het even hier zelf nog eens vraag in een apart topic: wie heeft ervaring met de ABR van BDM? Zijn ze betrouwbaar?

Reacties

afbeelding van bouw vrouw
Lid vanaf: 23/10/2015
489 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

KBC was bij mij een 3000 euro duurder. DVV wilde niet verzekeren. BDM heeft na het eerste contact gegevens opgevraagd. Of dat ik wel de nodige 'ervaring' had om de techinische loten zelf te doen. Daar heb ik toen een verantwoording voor gegeven, diploma's, eerdere bouwervaringen etc. en die van mijn helpers. En BDM heeft mij verzekerd.

Toen de buren vonden dat de scheuren in hun huis die dat er al 10 jaar waren te wijten waren aan mijn droogzuiging heeft BDM een expert gestuurd om mij te verdedigen. Schadeclaim is geweigerd. Niets meer van gehoord verder.

Wel heeft BDM mij gevraagd om een aantal plaatsbeschrijvingen te laten maken bij aanvang en dus ook bij aanvang van die droogzuiging. Dat is een extra kost van +/-500 euro per plaatsbeschrijving.

afbeelding van Vaganzza
Lid vanaf: 10/01/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Vermits ik alles dien te laten uitvoeren met aannemers, om aan 6% heropbouw te kunnen laten vallen., heb ik al een plaatsbeschrijving laten maken. Ik denk trouwens dat als je halfopen of gesloten bouwt en/of afbreekt, je best altijd een plaatsbeschrijving laat opmaken. Die kost had ik, ik mijn ogen, altijd. 

 

Ik heb ondertussen getekend bij bdm. Het lijkt mijeen solide maatschappij, die met hun nieuwe eigenaar enorm wil groeien in de EU. Mogelijks ben ikgewoon goede timing en geluk voor ons op dit vlak.