• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Welke Rd nemen voor plat dak?

Avancada

Lid
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
140
Waarderingsscore
0
Punten
16
Onze living (45m²) ligt gedeeltelijk onder een plat dak (met betonnen welfsels) van 16m². We zouden dit graag isoleren, maar hebben eigenlijk geen idee welke Rd waarde we best kunnen nemen. Het is een huis van 1970, met dubbel glas, een spouw van 5cm waarbij er nog een klein laagje rotswol inzit. Aangezien dikkere isolatie ook zorgt voor een hogere gording met bijhorende afwerking heeft elke extra centimeter wel zijn meerprijs.

Een Rd van 7 is waarschijnlijk overkill in een huis met beperkte spouwisolatie, een Rd van 3.5 is dan misschien weer te weinig

Kunnen jullie mij een richtwaarde geven?
 
Lid geworden
29 okt 2012
Berichten
904
Waarderingsscore
2
Punten
0
Langs boven isoleren op plat dak, 12cm PIR platen geven Rd waarde van 4,5. Geeft direct ook recht op hoogste premie van Eandis.



Opstanden moeten dan misschien nog aangepast worden. Indien er een koepel in zit, moet hier ook wat aan aangepast worden.



Sleutelwoord in google = warm plat dak. Dan vind je wat tekeningen over wat ik bedoel. Langs binnen isoleren wordt afgeraden.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan