Hybalans ventilatie / Dierickx / Ruban

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van BVC
Lid vanaf: 07/12/2009
12 berichten

Hallo,

Heeft iemand goede en/of slechte ervaringen met het Hybalans ventilatiesysteem D? Wat is jullie mening over deze manier van werken in vergelijking met de frequent gebruikte galva-kanalen?

Wij hebben een offerte ontvangen voor zelfbouw van Dierickx ventilatie en van Ruban Zelfbouw. Die van Ruban is bijna 1.000€ goedkoper. Heeft iemand goede of minder goede ervaringen met één van beiden?

We zijn van plan om zowel op het gelijkvloers als op de verdieping met valse plafonds te werken, die we zelf zouden monteren. Vandaar dat we ook overwegen om de ventilatie zelf te doen. Bij Ruban wisten ze ons te zeggen dat dit in ons geval helemaal geen onoverkomelijke taak is, integendeel het zou vrij simpel zijn net omwille van de valse plafonds. Zijn er nog zelfbouwers die dit goed te doen vonden?

Bedankt alvast voor jullie reactie.

Reacties

afbeelding van Raistlin
Lid vanaf: 08/08/2009
122 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben met Ruban gewerkt en de ventilatiekanalen op de predallen geplaatst, waarna deze ingestort werden in de beton druklaag. Het plaatsen ging vlot, bij ons was het leukste deel het boren van de gaten voor de ventielen. Maar dat is bij valse plafonds niet zo aan de orde. Ik kan je nog geen info geven over een werkende installatie en de aansluitingen op/van de luchtverdeelkast, maar qua installatie lijkt dat laatste nu ook niet de grote moeilijkheid meer.

afbeelding van pieke420
Lid vanaf: 21/10/2007
301 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

BVC,

Na het zijn van volgende foto heb ik het niet meer zo voor kanalen met ribbels langs binnenkant. Er blijft te veel vuil aan hangen. Ik denk dat het veel beter is voor kanalen met gladde binnenwand te gebruiken. Als je de mogelijkheid hebt zou ik zeker voor galva gaan (zeker als je alles in het vals plafond kan duwen)

afbeelding van Raistlin
Lid vanaf: 08/08/2009
122 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij onze Hybalans buizen van Ruban, die volgens mij een aangepaste versie zijn, is er weinig sprake van ribbel. Je hebt maximum nog een klein beetje een bult ter hoogte van de ribbels aan de buitenkant. Aangezien dit uiteindelijk nog altijd volledig gladde buizen zijn zou het me verbazen moest er daar veel stof ophopen. Indien wel lijkt het me ook makkelijk dit bij het kuisen te verwijderen, ronde buizen zijn nu eenmaal (volgens mijn boerenlogica) makkelijker te reinigen. En je gaat steeds rechtstreeks van toestel naar ventiel, ook iets dat voor het reinigen een pluspunt is.

afbeelding van student
Lid vanaf: 11/02/2007
611 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

hier voor dierickx gekozen.

Offerte Ruban was ook veel goedkoper.

Maar, daar zaten geen geluidsdempers en dergelijke bij.

Ons pakket van Dierickx zat alles in, en eigenlijk alles op een vlote manier kunnen afwerken. Geen lastige/storende geluiden. Bij vragen snel antwoord, en een bijlevering omdat ik kabels wegens sanitairwijziging niet kon leggen zoals gepland gebeurde nog dezelfde week, gratis transport.

Nadien (na 2 jaar), mijn overtollig gerief kunnen terug binnendoen en nog credit nota gekregen.

afbeelding van DirkHertevelden
Lid vanaf: 31/05/2011
164 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

student;1594074 wrote:
hier voor dierickx gekozen.Offerte Ruban was ook veel goedkoper.Maar, daar zaten geen geluidsdempers en dergelijke bij.Ons pakket van Dierickx zat alles in, en eigenlijk alles op een vlote manier kunnen afwerken. Geen lastige/storende geluiden. Bij vragen snel antwoord, en een bijlevering omdat ik kabels wegens sanitairwijziging niet kon leggen zoals gepland gebeurde nog dezelfde week, gratis transport.Nadien (na 2 jaar), mijn overtollig gerief kunnen terug binnendoen en nog credit nota gekregen.

Beetje laat, ik weet dus niet of ik reactie ga krijgen. We hebben ook een offerte aangevraagd bij dierickx aangevraagd. Je hebt alles zelf gedaan? Ook de ingebruikname? Want ik vroeg me af of je bij een verbouwing op een of andere manier toch van de 6% regel zou kunnen genieten Smile