goede prijs offerte warmtepomp fujitsu?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van tamaraenjan
Lid vanaf: 09/02/2014
21 berichten

Wij hebben een prijsofferte laten maken voor in onze verbouwing een warmtepomp/airco te plaatsen. Het gaat over een oppervlakte van ongeveer 60 m2. Verbouwing van garage naar kantoor + bijbouw op terras voor een leefruimte de 2 ruimtes zijn met elkaar verbonden de steunmuur ertussen gaat eruit.

Nu had ik graag geweten of dit een goede prijs is en of er iemand nadelen en voordelen kent van een lucht lucht warmtepomp of dat het toch beter zou zijn om cv te laten plaatsen. dit was volgens de maker van offerte veel duurder aangezien we een beletage hebben en we in de living toch nog gaan blijven verwarmen met onze huidige gaskachel (inbouw) en ook niet praktisch als het kantoor overdag enkel beneden wordt gebruikt dan zou het ganse huis moeten verwarmd worden voor niks.

de offerte:

CÀSSETTE 60 X 60 VOOR BUREEL 8 KW

Omschrijving

1.OO FUJÏTSU CASSETTE 60 X 60 8 KW INVERTER

KOELING + VERWARMING

1 iNOX DRAAGSTOEL VOOR BUITENUNIT

10.00 KOELLEiDiNG GEïSOLEERD 1/4

10.00 KOELLEiDiTNG GEïSOLEERD 1/2

1.OO WERKUREN EN TOEBEHOREN

Totaal prijs 4560 excl btw

iemand ervaring met het merk Fujitsu of dit een degelijk merk is? of iemand andere voorstellen?

Weet er iemand of je hiervoor premies kunt aanvragen of gaat het over een te klein bedrag?

Reacties

afbeelding van de mario
Lid vanaf: 30/08/2008
4734 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Lees ik het goed, is dat voor een single? 1 binnentoestel?

Das wat aan de dure kant me dunkt. Pas op, hiernagaan waarschijnlijk reacties komen in de trend van: moet voor 1000€ incl btw geplaatst kunnen worden....

Ervaringen? Tsjah tis een makkelijke uitbreiding, meestal makkelijker te doen dan cv bijleggen. Tis snel, kan koelen. Premie krijg je indien koeling uitgeschakeld is en het toestel een minimum rendement heeft.verwacht echter geen massas.

Een cassette is wel zo goed als de minst comfortabele oplossing voor residentieel gebruik. Tis echter wel de makkelijkste indien de boel wat weggestoken gemonteerd moet worden.

afbeelding van tamaraenjan
Lid vanaf: 09/02/2014
21 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ja het is inderdaad voor 1 binnenunit eerst had hij een model gezegd voor op de muur zo een die naar boven en naar onder blaast maar hij zei daarna dat het interessanter was om zo een cassette in het plafond te steken met 4 openingen. Is die prijs dan echt zo duur? Wat zou een normale prijs zijn? Zou daikin een beter merk zijn?

Is die warmte dan totaal niet gezellig? Er zal al veel warmte op zich zijn van de servers en zo maar heb met zo een lucht lucht wel schrik voor het puntje winter...

afbeelding van joske_vermeulen
Lid vanaf: 28/03/2007
420 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik denk dat het een redelijke prijs is. De unit alleen kost online, op de goedkoopste site die ik kan vinden (en ik heb de afgelopen maanden heel wat gezocht), 2195 excl. Tel daar nog de buizen, beugels, gas etc bij, en een dag werk met twee man, of misschien nog wat meer afhankelijk van hoe eea juist moet lopen (10m is al redelijk wat).

Maar dat is toch prijs voor binnenunit en een bijbehorende buitenunit? Dat is wat mario bedoelt denk ik - dat is toch niet voor alleen de binnenunit?

Ik heb een gelijkaardige situatie - huis uit 1928, kantoor en vergaderruimte van 80m2 + 20m2 op eerste verdiep. Ik verwarm (allez, 'ga verwarmen') kantoor en slaapkamers met airco, rest met CV (ketel hing er toch al). Zeker voor een kantoor is kunnen koelen in de zomer toch wel een must imo - zit er personeel of alleen jij?

Als je toch alles met CV zou doen, zou je ook verschillende circuits kunnen maken, of alles met thermostatische kranen. Dat je altijd alles zou moeten verwarmen is maar in de meest basic (en in mijn ogen achterhaalde) installatie. Dat is maar een verkooppraatje van hem lijkt me.

Maar met een vermogen van 8kw ga je zo'n ruimte echt wel warm krijgen hoor, zelfs als het buiten 10 graden vriest. En mocht het nu een keer 20 graden vriezen, zet dan een elektrisch kacheltje voor die 2 dagen elke 10 jaar dat dat gebeurt. Maar dat gaat alleen nodig zijn op momenten dat het met een CV ook nodig zou zijn hoor. Is het een huis in de rij? Dan al zeker.

Verder geloof ik, volgens wat mijn 'research' opgeleverd heeft, dat Fujitsu een 'goed' maar geen 'top' merk is, qua rendementen, geluidsniveau etc. Probeer wel eens te gaan luisteren ergens waar zo'n unit hangt, want heel stil lijkt hij niet volgens de specificaties. Nu, voor op kantoor, en als er de hele dag mensen aan het praten of aan de telefoon zijn dan is dat niet zo'n probleem waarschijnlijk.

Tenslotte - verschillende leveranciers hebben mij zo'n plafondmodel afgeraden. Iedereen zegt dat vloermodellen het meest comfortabel zijn, maar daar moet ge de plaats voor hebben aan de wand. Ik heb uiteindelijk een vloermodel op de vergaderkamer en wandmodellen op het kantoor en de slaapkamers genomen.

afbeelding van DeSwa
Lid vanaf: 27/03/2014
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

tamaraenjan;1922400 wrote:
Er zal al veel warmte op zich zijn van de servers en zo

In het meervoud dan nog wel. Gaan die machientjes 24/24 draaien? Dan heb je waarschijnlijk geen verwarming nodig. In de zomer wel grote vensters. Altans dat was mijn ervaring toen ik een redelijk klein bureau had ingericht van 15m². Ook een Bell-étage en achter de garage. 1 mini-tower stond 24/24 aan (300W gemeten aan vermogen als mijn geheugen me niet in de steek laat) en een tweede pc met dubbel LCD erop ook een 10 uur per dag.

Er hingen ook 3 x 3 halogeentjes 35W boven mijne kop. Al naargelang ik wat meer of minder warmte wou deed ik er daarvan een paar extra branden.

Ik heb dat serverke in het lokaal er naast moeten zetten, want zelfs in putje winter werd het soms te warm.

Bovenstaand verhaal klinkt zeker niet ecologisch. Maar was best wel economisch en ruimtebesparend Biggrin

Reken eens uit hoeveel warmte die produceren servers dat je wilt zetten gaan produceren en hoeveel uur per dag. De thermische 'verliezen' naar de verdieping er boven gaan ook maken dat je daar minder verbruikt, al is het maar een beetje.

Zorg wel dat de servers kwa geluid afgeschermd staan, want op den duur speelt dat toch op uw systeem.

afbeelding van Gunninglike
Lid vanaf: 08/09/2008
37 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als dit is voor zowel de unit binnen als buiten dan is dit een mooie prijs.

Op gebied van geluid en efficientie is dit zeker geen topper.