Crepi met buitenmuurisolatie vs spouwmuurisolatie

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van spaminbox
Lid vanaf: 10/05/2019
0 berichten

Beste forumleden,

Wij hebben een woning uit de jaren 50. Onze binnenmuren zijn gebouwd met van die cementblokken en aan de buitenzijde de typische rode klompjes. De woning is alleenstaand. Het dak werd reeds geisoleerd maar dit kom op de meeste plaatsen niet tot tegen de buitenmuren. De spouwen staan dus nog in rechtsteeks contact met de dakbekleding.

Omdat de gevel en voegen in dermate slechte staat zijn hebben we beslist deze te laten bezetten met crepi, maar gelijktijdig willen we ook de gevel laten isoleren.

Los van de kostprijs ben ik op zoek wat nu eigenlijk de beste methode van isolatie is.

a) we hebben een spouw van 6 cm en zouden die kunnen opvullen met isolatieparels, nadien dan de crepi rechtsteeks op de bakstenen.

b) of we laten 10 cm buitenmuurisolatie aanbrengen  en vervolgens  hierop de  laag crepi.

Op het eeste zicht lijk de 10 cm buitenmuurisolatie de beste optie, dikkere isolatie + bescherming voor regendoorslag en vochtigheid, maar heeft het nut de buitenmuur te isoleren wanneer de warmte via de binnenmuur in de openstaande spouw terechtkomt en dan rechtsteeks omhoog kan om via de dakranden de woning te verlaten??

Misschien hebben we dan wel meer effect van de dunnere laag isolatie maar die wel de luchtcirculatie in de spouw stopt, of zie ik dat verkeerd?

benieuwd naar jullie advies

Reacties

afbeelding van art
Lid vanaf: 13/05/2009
411 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beide opties zijn goed, maar zoals je aangaf mag de spouw niet sterk geventileerd zijn, wat ze nu blijkbaar wel is. Bovenaan toemaken is de boodschap. 

Maar budgettair spreken we wel over 2 uitersten. 

afbeelding van MarcMarc
Lid vanaf: 20/10/2012
775 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik had in ieder geval voor neopor parels gekozen als spouwisolatie genomen zodat de koudebruggen rondom de kozijnen minder worden. Met gevelisolatie hou je een enorme koudebrug rondom de kozijnen. Inblazen van parels is relatief goedkoop.

Verder had ik wanneer je toch voor crepie kiest sowieso iets van neopor isolatie gekozen aangezien de isolatiematerialen maar een klein deel van de kostprijs uitmaken van het bezetten met crepie.

Dus beide systemen om op een totaal van 16cm isolatie uit te komen met een lambda van 0,032 zodat de Rc waarde 5 wordt.

CENSUUR is ***