PU gietvloer

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Lizzy13
Lid vanaf: 06/06/2017
1 berichten

Hoi Iedereen,

Please don't shoot me. Ik zit sinds vandaag op het forum.
Ik weet dat er reeds topics bestaan over PU gietvloeren.
Maar geen recente.
Ze dateren allemaal van enkele jaren geleden.
Wij zijn net aan onze nieuwbouw begonnen en zijn momenteel volop bezig met het kiezen van  onze vloer.  
Onze voorkeur gaat uit naar een PU gietvloer.
We zijn ons bewust van de voor- en nadelen.
Maar wat bevindingen zijn steeds welkom. 

Is er iemand die al ervaringen heeft met VLOERCONCEPT uit Geel?
Ik hoor het zeer graag.

Lizzy

Lizzy

Reacties

afbeelding van Lizzy13
Lid vanaf: 06/06/2017
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Niemand? sad

Lizzy

afbeelding van De-Kempen
Lid vanaf: 30/09/2013
448 berichten
afbeelding van Kristof79
Lid vanaf: 15/12/2017
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij mijn zus heeft de firma Floors and more 4 jaar geleden de vloer geplaatst.   Ondanks dat ze 2 honden hebben ziet de vloer er nog als nieuw uit.  

Wij zijn zelf naar 3 firma's gaan kijken.   Drt, liquidfloors en floors and more.

Wij hadden net zoals mijn zus het beste gevoel bij floors and more.    Het eerste contact in de showroom hadden we met kwinten.  Hij wist heel snel in te spelen op wat wij belangrijk vonden.  De dag zelf hadden we al onze offerte en een week later mochten we al naar een referentie bij mensen gaan zien.    Wat we daar gezien hebben was gewoon top.  

Bij de ondertekening van de offerte werden er goede afspraken gemaakt en werd er ook de tijd genomen om alles mooi op papier te zetten.  Dat gaf ons wel vertrouwen.

In Februari komen ze onze vloer plaatsen.

ik hou jullie op de hoogte.

Kristof,

 

 

 

 

afbeelding van mdg606
Lid vanaf: 27/05/2014
13 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

enkel DRT - vrij prijzig en niet de allervriendelijkste. Geel geen ervaring. 

afbeelding van Nutzie
Lid vanaf: 12/07/2007
49 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Deze eens van onder het stof halen. Mensen die een PU vloer liggen hebben en hun ervaring aan de hand van foto's eens willen posten? Ik twijfel voor bij ons een PU gietvloer te doen maar ik lees hier horrorverhalen over.

afbeelding van JAN2K15
Lid vanaf: 09/05/2016
30 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mijn familielid heeft onlangs in hun nieuwbouw een witte, matte PU gietvloer gelegd van een bekende firma gespecialiseerd in gietvloeren. Ik was erbij toen ze ernaar gaan kijken waren. Prachtige showroom, vlotte verkoopspraatjes, vlotte communicatie voor de werken (tot e-mails toe met beschrijving van wat er allemaal ging gebeuren, welke voorbereidingen er moesten gedaan worden). Alles erop en eraan.

En dan de uitvoering van de werken. Tijdens de werken mocht niemand binnen, wat logisch is. Bij de eerste voetstap in het huis, een ramp. Hobbelig, korrels in de vloer, alu plinten die niet goed aansloten, een haar ingebakken in de pu vloer, een waas in de garage vloer, putjes in hoeken. Echt lelijk op sommige plaatsen. Een aangetekend schrijven gestuurd naar de firma leidde tot een nieuwe toplaag op de bovenste verdieping en oplapwerken op de benedenverdieping. Kleine verbetering, maar nog steeds niet wat het moet zijn. De woorden van de verkoper zinderen nog na: "wij leveren een perfecte egale vloer af die perfect aansluit op de plinten". Niet dus. Blijkbaar heeft deze firma een soort van ploeg die alle foutjes en problemen probeert op te lossen. Maar zelfs zij stonden machteloos bij bepaalde problemen. Het is niet zomaar een laagje erover gooien, nee vaak moet er een stuk uitgesneden worden om dan een laag opnieuw te leggen. En dat blijf je zien, die naad.

Een maand verder, wordt de woning gebruikt door twee personen (volwassenen, geen kinderen noch huisdieren aanwezig). De vloer is super moeilijk te onderhouden. Elke meubelstuk moet viltjes hebben, schoenen in huis is uit den boze (alle rubber maakt strepen die moeilijk te verwijderen zijn). Een aannemer was toch met schoenen binnen gekomen en liet temidden van de gang zo een leuke streep na. Na hard wrijven (schuren mag niet) met zo een wonderspons (dat is het enige dat je mag gebruiken), de matte laag eraf gewreven. Mijn familielid kan wel huilen. 

Kortom, het oogt enorm mooi, zeker omdat je nergens voegen of naden zou mogen hebben, maar eigenlijk is het een vloer om gewoon in een boekje te staan. Niet praktisch en alzeker niet onderhoudsvriendelijk. Tenzij je graag aan elke persoon die binnenkomt vraagtom zijn/haar schoenen uit te doen.

Kortom, ik zou het afraden als je niet elke dag op je knieen wil zitten kuisen.

afbeelding van De-Kempen
Lid vanaf: 30/09/2013
448 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je hoort er inderdaad regelmatig horroverhalen over (net zoals je die, mijn inziens, voor alle types vloer hebt...).

Belangrijk hier is de voor- en nadelen te weten voordat je deze keuze maakt. Ik heb deze eens beschreven op dit forum.
Wij wisten dit en zijn nog steeds zeer tevreden.

Je ziet er wat meer op, dat klopt. Maar net het onderhoud is zo makkelijk (en schuren mag zeker, wij doen dit regelmatig en geen problemen). Bovendien betreden wij onze pu vloer regelmatig met schoenen en onze gasten ook + 2 kleine bengels rondlopen...

afbeelding van LotteB
Lid vanaf: 22/04/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nutzie schreef:

Deze eens van onder het stof halen. Mensen die een PU vloer liggen hebben en hun ervaring aan de hand van foto's eens willen posten? Ik twijfel voor bij ons een PU gietvloer te doen maar ik lees hier horrorverhalen over.

Hallo,

 

hebben jullie ondertussen besloten om een PU gietvloer te nemen?  We zijn momenteel aan het verbouwen en twijfelen ook. 

 

Gr

 

afbeelding van tinedepauw
Lid vanaf: 02/11/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo,

Wij hebben enkele maanden geleden een gietvloer laten plaatsen door ABBI Industries/Floors and More. Daarnaast zijn we ook langs geweest bij Liquidfloors, DRT floors, Senso floors en Bolidt. 

Wat betreft Liquidfloors: We zijn naar de kijkwoning geweest, de vloeren zagen er zeer ok uit, maar de afwerking bij de inloopdouche was niet perfect. Daarenboven waren zij ook heel duur. De vloer is egaal wat vuil en krassen waarschijnlijk nog duidelijker zichtbaar maakt. 

Voor DRT: We zijn langsgeweest in Antwerpen, waar na een zeer snelle rondleiding en verkoopsgesprek ons een offerte werd doorgestuurd met fouten. We hadden geen positief gevoel bij het bezoek, de kwaliteit en de uitstraling van de vloer kan ik me niet meer herinneren. Een collega van mij ging wel met DRT in zee, en liet me weten dat deze achteraf toch een paar keer terug zijn moeten komen voor het oplossen van kleine problemen. 

Senso floors: Een zeer vlot en goed gesprek in de toonzaal in Antwerpen. Jammer dat de afwerking in de toonzaal, vooral aan de plinten, niet perfect was, iets wat je dan toch zou mogen verwachten van een toonzaal. Zij bieden een ecologisch alternatief van gietvloer. Zij gaven staaltjes mee en als we deze thuis bewerkten met stoelpoten etc. gaf dit direct krassen en doffe vlekken. 

Bolidt: Verkoopster is langs geweest bij ons thuis en was zeer correct en professioneel. Hier hadden we een goed gevoel en familieleden die met hen hadden gewerkt waren ook zeer tevreden. Zij zijn niet de goedkoopste, maar wel aan te raden. Wij zijn niet met hen in zee gegaan omdat ze bij verbouwingen niet zelf de vloertegels uitbreken en de deurmatkaders maken om het hoogteverschil tussen dorpel en gietvloer weg te werken. Hiervoor moesten we dan een derde inschakelen, wat de situatie weer moeilijker maakt. 

 

Floors and more: 

We zijn langsgeweest in de toonzaal en hadden contact met Quinten.  Het gesprek verliep vlot, maar de toonzaal/ontvangstruimte en burelen oogden een beetje een rommeltje wat bij ons bij vertrek niet direct een positief gevoel gaf. We hebben gevraagd naar een referentie in de buurt en die ook vrijwel onmiddellijk gekregen. We zijn langsgeweest en daar een perfect resultaat kunnen aanschouwen. De vloer heeft een licht reliëf wat hem krasvaster maakt en waardoor stof en vuil iets minder zichtbaar zijn. De prijs was ook aantrekkelijk. Uiteindelijk zijn we met hen in zee gegaan en we hebben daar nog geen minuut spijt van. 

De communicatie over het project en de uitvoering zelf verliep correct en professioneel. De afgesproken data van tijdstippen van werfbezoeken en uitvoering werden strikt nageleefd. Het resultaat is zo goed als perfect. Er was één probleempje maar dit werd binnen de week opgelost. 

Zeker een aanrader!! We willen zeker zelf als referentie dienen voor verbouwingen. 

 

Over gietvloeren in het algemeen: De vloer is iets gevoeliger dan een tegel of andere vloer en er moet dus steeds met de nodige voorzichtigheid mee omgegaan worden (lees: viltjes onder stoelpoten, niets verslepen/alles optillen, vloer beschermen bij klussen, zwarte zolen geven strepen, ander schoonmaakproducten...). Dit valt te overwegen bij je keuze.

 

We hebben zelf veel fora gelezen bij het zoeken van een leverancier en we hopen dat deze bijdrage jullie zoektocht kan vereenvoudigen. 

afbeelding van fleurke
Lid vanaf: 08/01/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo,

 

we hebben een epoxyvloer liggen sinds 2009 en waren er aanvankelijk zeer tevreden over qua look & onderhoudsgemak. Helaas merkten wij na enkele jaren dat onze vloer los kwam van de chape, vooral ter hoogte van de uitzettingsvoegen. Onze vloer werd geplaatst door ICC nv (Betonflame), die helaas sinds enkele jaren failliet is verklaard, waarop we dus geen verhaal hebben.

Hierdoor is de voor ons de enige mogelijkheid de ganse vloer te verwijderen, dus niet afschuren, maar volledig eruit halen en nieuwe vloer te plaatsen. Probleem is natuurlijk dat die gietvloer slechts enkele mm  dun is, waardoor we geen normale tegel kunnen plaatsen.

We zijn ook beperkt in het afschuren van onze chape, want daaronder ligt onze vloerverwarming.

Gelukkig heb ik gelezen dat er al vloertegels bestaan van enkele mm, die ook zeer sterk zijn, misschien is dit een optie, want een gietvloer hoeft niet meer voor mij...

Heeft iemand ervaring met het volledig uitbreken van een bestaande gietvloer?

Heeft iemand ook zo'n slechte ervaringen met ICC nv uit Wommelgem?

Hoe pakken we dit probleem het best aan?
 

afbeelding van Vw1303
Lid vanaf: 24/04/2019
2 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik wou hier toch even nalaten dat de firma **** volledig is af te raden.
Ik heb 3 jaar de vloer en deze wordt heel goed verzorgd. Echter kan je er niet van onderuit dat er nu en dan eens een kras bijkomt of iets gemorst wordt. De firma informeerde mij ivm met krassen maar niet ivm plekken. Ik heb er ondertussen heel wat. Waarvan 1 (25 cm diameter) vermoedelijk door het morsen van thee. En andere (50 tal) door het plaatsen van een buggy met rubberen wieltjes (het rubber heeft gereageerd met de PU) 

Op hun site staan beweringen als : ondoordringbaar voor vloeistoffen en te gebruiken als een normale vloer. 

Ik heb dit aangevochten met hen maar ze willen hun valse product info niet erkennen. 

Ik zou nooit nog een PU vloer leggen omdat deze er na 3 jaar er slechter uitziet dan de 30 jaar liggende stenen vloer bij mijn ouders. 

De firma **** mijden  indien je er toch 1 wilt leggen. Er zijn vermoedelijk  wel eerlijke firma's die je waarschuwen voor de gevaren en nadelen. 

Beste,

Met klachten moeten we heel erg voorzichtig omspringen, het zou zeker niet de eerste dagvaarding zijn die op het bouwinfo secretariaat toekomt wegens laster en smaad.

We willen je klacht zeker niet in twijfel trekken of de ernst ervan minimaliseren maar je kan de naam van de firma in kwestie beter niet vermelden.

Een algemene waarschuwing is ook dikwijls interessanter voor alle bouwers die vergelijkbare feiten kunnen tegenkomen door gelijkaardige firma's.

En zo kan men je ook raad geven over hoe je het verder kan aanpakken.

Wil je toch de firma met naam en toenaam melden dan vragen wij om je volledige naam en contactgegevens er bij te zetten zodat de firma zich kan verdedigen en eventuele schadeclaims naar jou kunnen geadresseerd worden ipv naar ons.

Dank voor je begrip en veel succes

Het bouw info team.

afbeelding van Lijn
Lid vanaf: 26/02/2019
4 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

tinedepauw schreef:

Hallo,

Wij hebben enkele maanden geleden een gietvloer laten plaatsen door ABBI Industries/Floors and More. Daarnaast zijn we ook langs geweest bij Liquidfloors, DRT floors, Senso floors en Bolidt. 

Wat betreft Liquidfloors: We zijn naar de kijkwoning geweest, de vloeren zagen er zeer ok uit, maar de afwerking bij de inloopdouche was niet perfect. Daarenboven waren zij ook heel duur. De vloer is egaal wat vuil en krassen waarschijnlijk nog duidelijker zichtbaar maakt. 

Voor DRT: We zijn langsgeweest in Antwerpen, waar na een zeer snelle rondleiding en verkoopsgesprek ons een offerte werd doorgestuurd met fouten. We hadden geen positief gevoel bij het bezoek, de kwaliteit en de uitstraling van de vloer kan ik me niet meer herinneren. Een collega van mij ging wel met DRT in zee, en liet me weten dat deze achteraf toch een paar keer terug zijn moeten komen voor het oplossen van kleine problemen. 

Senso floors: Een zeer vlot en goed gesprek in de toonzaal in Antwerpen. Jammer dat de afwerking in de toonzaal, vooral aan de plinten, niet perfect was, iets wat je dan toch zou mogen verwachten van een toonzaal. Zij bieden een ecologisch alternatief van gietvloer. Zij gaven staaltjes mee en als we deze thuis bewerkten met stoelpoten etc. gaf dit direct krassen en doffe vlekken. 

Bolidt: Verkoopster is langs geweest bij ons thuis en was zeer correct en professioneel. Hier hadden we een goed gevoel en familieleden die met hen hadden gewerkt waren ook zeer tevreden. Zij zijn niet de goedkoopste, maar wel aan te raden. Wij zijn niet met hen in zee gegaan omdat ze bij verbouwingen niet zelf de vloertegels uitbreken en de deurmatkaders maken om het hoogteverschil tussen dorpel en gietvloer weg te werken. Hiervoor moesten we dan een derde inschakelen, wat de situatie weer moeilijker maakt. 

 

Floors and more: 

We zijn langsgeweest in de toonzaal en hadden contact met Quinten.  Het gesprek verliep vlot, maar de toonzaal/ontvangstruimte en burelen oogden een beetje een rommeltje wat bij ons bij vertrek niet direct een positief gevoel gaf. We hebben gevraagd naar een referentie in de buurt en die ook vrijwel onmiddellijk gekregen. We zijn langsgeweest en daar een perfect resultaat kunnen aanschouwen. De vloer heeft een licht reliëf wat hem krasvaster maakt en waardoor stof en vuil iets minder zichtbaar zijn. De prijs was ook aantrekkelijk. Uiteindelijk zijn we met hen in zee gegaan en we hebben daar nog geen minuut spijt van. 

De communicatie over het project en de uitvoering zelf verliep correct en professioneel. De afgesproken data van tijdstippen van werfbezoeken en uitvoering werden strikt nageleefd. Het resultaat is zo goed als perfect. Er was één probleempje maar dit werd binnen de week opgelost. 

Zeker een aanrader!! We willen zeker zelf als referentie dienen voor verbouwingen. 

 

Over gietvloeren in het algemeen: De vloer is iets gevoeliger dan een tegel of andere vloer en er moet dus steeds met de nodige voorzichtigheid mee omgegaan worden (lees: viltjes onder stoelpoten, niets verslepen/alles optillen, vloer beschermen bij klussen, zwarte zolen geven strepen, ander schoonmaakproducten...). Dit valt te overwegen bij je keuze.

 

We hebben zelf veel fora gelezen bij het zoeken van een leverancier en we hopen dat deze bijdrage jullie zoektocht kan vereenvoudigen. 

 

Beste, 

 

Bent u nog steeds zo lovend over Floors and More?

Wij overwegen een PU laten plaatsen ( de Comfort).

Alvast bedankt

 

Mvg

Jolijn