Wie bezorgt ons dé tips bij ons voorontwerp...

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van bekkie
Lid vanaf: 22/02/2007
12 berichten

De start voor de bouw van onze HOB (Z-georiënteerd) is gemaakt! Onze wishlist werd door de architect alvast netjes omgezet in een eerste voorontwerp. Over het algemeen zijn we hierover erg tevreden, maar we horen erg graag ook jullie advies op dit plan (bijlage).

Onze eigen bedenkingen/vragen:

- wc aan achterdeur: zouden we wegdoen. 2 wc’s op benedenverdieping, waarbij eentje in een sanitaire cel, lijkt ons meer dan voldoende

- keuken: is de opstelling wel praktisch? Deur komt immers uit tussen aanrecht en hoge kasten. En in deze hoge kasten zouden frigo, micro, oven,... voorzien worden (te ver van fornuis?)

-leefruimte: oogt wat ‘krap’ voor een woning die toch 15-16m breed mag zijn. Als we deze ruimte wat verder naar achter zetten, kunnen we wel een beetje breder gaan (maar dan wordt het overdekt terras minder diep)

- bureau/speelruimte: zouden we iets breder maken, opening ook wat groter met grote schuifpanelen zodat afsluitbaar wanneer gewenst. Speelkamer zou later een apart tv-salon worden wanneer kids wat groter zijn.

- overdekt terras: hier hadden we specifiek om gevraagd (buitenleven!). Momenteel 4m diep om beschut buiten te kunnen zitten + vermijden van oververhitting gezien Z-oriëntering. Maar neemt dit niet teveel daglicht weg? Hoeveel diepte is nodig om zelfs bij regenweer buiten te kunnen zitten?  Alternatieven? Overdekt terras wordt in onze gemeente trouwens mee opgenomen in de bouwzone dus hoe dieper het terras, hoe minder diep de woning zelf mag zijn.

Wie bezorgt ons dé tips om met bovenstaande zaken rekening te kunnen houden. Andere opmerkingen natuurlijk ook altijd welkom. 

Dankjulliewel!!

 

 

 

 

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10381 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Persoonlijk vind ik dit veel te veel "hokjes". 

Keuken zo 'opgesloten' ..  zo blokkeer je ook veel licht binnenin de woning. Je overdekt terras kan je bv ook met een luifel doen, dan is dat geen bouwvolume .

Mooie leefkeuken zou m.i. beter passen. 

2 toiletten op enkele meter van elkaar ? En natuurlijk is die derde er al bijna een 2de teveel...

 

We zien enkel de beneden. 

Waar ga je wassen en drogen ? Technische ruimte ? 

afbeelding van bekkie
Lid vanaf: 22/02/2007
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dank je voor je advies, Mario.

 

Tip mbt luifel lijkt me wel interessant want hierdoor kunnen we misschien wat meer ruimte binnen  realiseren.... Je bedoelt dan toch een vaste dakoversteek? Of iets anders? Wordt dit dan niet als bouwvolume gerekend? Dat wil zeggen dat de oversteek van 130 die we nu hebben dan ook niet meetelt?  Of hoe moeten we dit interpreteren?

 

Opm ivm keuken moeten we ook ns bekijken. Helemaal open hoeft niet, maar mss kunnen we het toch wat minder gesloten maken... goede opmerking...

 

Techn ruimte komt op verdieping. Dit plan heb ik  nog niet toegevoegd (Dan wordt het wat veel Wink )

 

 

afbeelding van Tommie1
Lid vanaf: 15/04/2011
4784 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zo veel hokjes en kotjes...  ga niet overal commentaar op geven. 

 

Waarom wil je zo veel plaats verliezen met die 2 inkomdeuren, en dus 2 halletjes. Maak daar een grotere enkele hal van, en kijk eens of je wat minder deuren kan nemen. Ik tel 7 binnendeuren beneden.... 

Ga je die badkamer beneden echt gebruiken? Je moet ze ook kuisen, en ik ken wel wat mensen die dat hebben, en na 2 jaar is dat een spinnenhotel, en dus wordt het niet gebruikt. 

 

Keuken vind ik niet slecht. Ik begrijp alleen die ruimte onderaan niet, die dan ook weer eens opgedeeld is. 

Als je dat in je living integreert wordt die ruimer en straalt meer uit, en nadien ben je flexibeler. 

afbeelding van Azaron
Lid vanaf: 12/11/2008
387 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Even ivm de hokjes, ik begrijp dat het allemaal veel mooier en ruimer oogt wanneer je met minder opdelingen werkt.  Maar ik vind het zelf toch heel praktisch om bv de deur van m'n bureau dicht te kunnen trekken, of die tussen de living en de eetruimte/keuken wanneer ik aan de eettafel met één van de kinderen aan het huiswerk bezig ben of wanneer we met de volwassenen nog aan tafel blijven napraten terwijl de kinderen kabaal maken in de living.  Of dat ik de deur van het waskot kan dichttrekken wanneer daar een berg was ligt Smile

afbeelding van Joske_
Lid vanaf: 16/01/2012
957 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb precies het meeste problemen met die 2inkomhallen vooraan langs elkaar. Dat is pakweg 15m² waar ge volgens mij toch nuttigere dingen mee kunt doen?

Maak daar 1 van, schuif die wc naar links, laat de trap daar over gaan en ge kunt uw keuken ne meter groter maken.

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27836 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij ons ook zo, deur naar living toe = voor bezoekers

deur naar berging, waar voorraad staat = waar ik zelf binnenkom, om boodschappen uit te laden, weg te zetten

afbeelding van bekkie
Lid vanaf: 22/02/2007
12 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Fijn dat jullie zo meedenken laugh.

 

Betreffende die 2 deuren aan de voorkant... eentje komt uit in inkomhal, de andere rechtstreeks in de berging. Idd, zo willen we een makkelijke toegang hebben tot berging wanneer je vd winkel terugkomt. Maar Misschien ook wel op te lossen door 1 voordeur, en dan binnendeur die naar berging leidt vanuit inkomhal. Extra tussendeur in berging kan trouwens ook wel weg. Dan is er toch al hokje minder wink

 

Betreffende de hokjes... Iemand die misschien een goed voorbeeldplan heeft waarin een (semi-)aparte bureau en speelkamer (of apart tv salon) geïntegreerd zijn (zonder dat dit overkomt als erg veel hokjes). We zien wel in dat het mooier is om alles open te laten, maar voor onze ‘gemoedsrust’ (2 kids die zich anders moeilijk kunnen focussen) zouden we deze ruimtes toch willen kunnen afsluiten. Via een schuifpaneel bijv... Met onze bouwoppervlakte moet het toch wel mogelijk zijn om dit gelijkvloers te kunnen zetten, niet? iemand dit al ergens tegengekomen?