• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Ruimte verhogen

Lid geworden
7 aug 2018
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Korte info omtrent onze huidige situatie:

 

gelijkvloers: kinepraktijk 266cm hoog (nodig voor oefentherapie)

eerste verdiep 244 cm hoog. 

 

Wij zijn reeds gestart met afbraakwerken en hebben recent een doorsnee plan gekregen van onze architect. 

De bedoeling is om de oefenruimte te vergroten die wordt aangebouwd aan de huidige oefenruimte (266cm  hoog).

Ook de woonruimte op het eerste verdiep wordt uitgebreidt en komt boven aanbouw nieuwe oefenruimte. 

Onder de huidige oefenruimte (vooraan) is er nog een kruipkelder. Tussen de welfsels kruipruimte en vloeropbouw (oppervlakte) zit 12 cm (zand + tegel) 

De nieuwe betonplaat komt op zelfde niveau als de welfsels van de kruipkelder. 

Op de nieuwe betonplaat op het gelijkvloers komt 10 cm isolatie en 6,5 cm chape (vloerverwarming voorzien) + afwerking tegel 1,5 cm. 

Dwz dat we momenteel 6cm boven de nulpas uitkomen op het gelijkvloers. De oefenruimte wordt nu 260cm in de huidige oefenruimte. 

Om de vloeropbouw (nulpas)  van het eerste verdiep te volgen wordt er ook een vloeropbouw voorzien van +/- 26 cm (dragende welfsels + chape + vloerafwerking). Deze zorgt voor verlies van ruimte in hoogte op het  gelijkvloers.  Deze ruimte is een open oefenruimte van 7m x 6m. De vloeropbouw tussen gelijkvloers en eerste verdiep in het ‘oude’ gedeelte is duidelijk een stuk minder dik. 

Gezien we 6cm boven de nulpas kwamen op het gelijkvloers en een 18-tal cm lager komen wegens andere vloeropbouw dan in het ‘oude’ gedeelte zitten we nu met een hoogte van 242cm wat we iets te laag vinden, toch als oefenruimte. 

 

Is er een manier om de  vloeropbouw op zowel het gelijkvloers (vloerverwarming) als eerste verdiep (radiator) te reduceren, zodat we toch enkele cm’ers kunnen winnen in hoogte? 
 

Bijlagen

  • d39c1035-e57b-4e50-9859-fb07e3fb89c4.png
    d39c1035-e57b-4e50-9859-fb07e3fb89c4.png
    175,7 KB · Weergaven: 0
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan